Вижте резултатите от анкетата: Каква марка кафемашина използвате ?

Гласували
264. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

4 1.52%
  • Arieli

2 0.76%
  • Ariete

0 0%
  • Beko

1 0.38%
  • Bosch

6 2.27%
  • Brasilia

2 0.76%
  • Briel

5 1.89%
  • Daewoo

0 0%
  • DeLonghi

70 26.52%
  • Diplomat

1 0.38%
  • Electrolux

1 0.38%
  • Elite

2 0.76%
  • Fagor

0 0%
  • Gaggia

18 6.82%
  • Illy

1 0.38%
  • Jura

5 1.89%
  • Kenwood

2 0.76%
  • Krups

28 10.61%
  • Monix

0 0%
  • Miele

1 0.38%
  • Moulinex

0 0%
  • Neo

7 2.65%
  • Philips - Saeco

100 37.88%
  • Rohnson

5 1.89%
  • Rowenta

3 1.14%
Страница 8 от 49 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 730
Like Tree139Одобрявам

Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

В Карфур се продават 2 вида прахчета за почистване на котлен камък от кафемашини.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Deutsches Philips Kaffee Support Forum
    http://www.supportforum.philips.com/...6-Kaffee-Forum

4. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте,
    Прочетох внимателно темата и се ориентирах към Delongi и Saeco. Разгледах различни модели, но нищо не си харесах - или дизайна не ми хареса или функциите, или цената. Накратко - търся си здрава /по възможност да не се развали за 6м.-1г./, красива /тук е индивидуално вече/, функционална /колкото повече функции - по-добре/, по възможност и да не заема много място. За цената - ще я вземем на изплащане, мен ми се ще да не е повече от 300лв., но може да ми се откъснат още стотина лева и малко повече, ако съм убедена, че си струва. Обожавам да пия кафе, но съм нямала възможност да купя нещо по-скъпо от 200лв. и съответно - качеството не е било кой знае какво. От машината ще се иска да прави кафе....ароматно, с каймак, дълго, късо...и бързо. Екстри за чай, таблетки - ако има - ок., но не ми е приоритет. Приемам всякакви съвети.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

От няколко дни в службата сме с Делонги EC300M много солидна машина с хубав дизайн,удобна за работа.Кафето е добро, може да работи с pods. Но цената е около 360лв...

6. Тук е от
    Oct 2011

Някой да има отзиви от New Baby Dose Red на Gaggia?

7. Тук е от
    Aug 2007

Здравейте, понеже Делонгито ми се скапа и се чудя вместо да нося машината на сервиз, дали да не си купя този модел - SAECO VIA VENETO DE LUXE. Притеснява ме само алуминиевият бойлер. Не е ли токсичен този материал и така тази машинка не страда ли от сериозен недостатък? Понеже никой досега не е обсъждал този въпрос, какво мислите?
    А относно кафетата. Аз съм също голям маниак на тази напитка. Направи ми впечатление написаното в началото на темата за кафетата. Бих искал да добавя нещо от моя опит. Допреди няколко месеца пиех Illy, което смятах за най-доброто на нашия пазар. Преди него съм пробвал почти всичко от по-качественото, което се намира у нас. Докато случайно попаднах на една марка - Malongo. www.coffee-tea.biz
    Тук се предлага и прочутото кафе JAMAIQUE BLUE MOUNTAIN и то на прилична цена. На място може да се пийне чашка за 5 лв. Това са другите кафета - http://www.bulfoods.bg/coffee-tea.bi...ongo_List.html
    Това удоволствие обаче е само за варненци, защото никъде другаде в страната не се предлага кафе от тази марка. Аз си поръчвам от София да ми доставят по един пакет от килограм. Пробвал съм няколко вида, но "6 арабики" за моя вкус е превъзходно. Сега Illy спрямо Malongo ми изглежда като Нова Бразилия спрямо Illy. Да не говорим, че Illy е двойно по-скъпо в България, отколкото в Италия, двойно по-скъпо е и от повечето видове Malongo, но това вече е друга тема.

Та въпросът ми е за този алуминий и благодаря предварително за мнения. Дали има нещо притеснително?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

SAECO VIA VENETO DE LUXE е много добра машина.Прави малко по-горчиво кафе от делонги ,но това е въпрос на вкус.Алиминиевият бойлер е по-принцип с по-кратък живот.

10. Тук е от
    Aug 2007

На живо SAECO VIA VENETO DE LUXE не ми допадна като дизайн и затова си взех http://www.techno-mix.com/product/48...ssaeco-hd-8323 на промоционална цена. Вече я изпробвах. Още първите кафета бяха изключителни. Не е само до каймака, но и вкусът става уникален с тази машина. Старото ми Делонги беше без крема диск, а кафето, което правеше беше леко горчиво. Новата машина разкрива от същото кафе нови, неподозирани вкусове и аромати, а горчивината напълно липсва (аз не обичам горчиво кафе). Много съм доволен. Иначе за сглобката не знам какво да кажа - за толкова пари се надявам машината да издържи няколко години. Като дизайн е добре, като здравина не ми вдъхва много доверие, особено ръкохватката.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

така, тези толкова коментирани филипс - саеко , си дефектират често. иначе дизайн имат, и кафе нормално правят. ама прокапват. грозните делонгита са железни.много по малко рекламации.а коя от двете марки прави по хубаво кафе не мога да кажа.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

На мен пък именно Делонгито ми прокапа...

Това е последният модел на Саеко-филипс

https://www.youtube.com/watch?v=OkvtbAwfZnY#ws

https://www.youtube.com/watch?v=vCvrP1gmnxo#ws

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&ctn=HD8946/01

https://www.youtube.com/user/SeattleCoffeeGear

13. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Отговор: Re:Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Някой ползвал ли е таблетките за почистване на котлен камък от LIDL - W5?

lidl-w5-limescale-remover-tablets-odkamieniacz-w-tabletkach-d10754_1_5610.jpg

Това, което ме притеснява е етикетът отзад. Някои извадки:

- Дразни очите и кожата.
    - Вреден за водни организми, може да причини дълготрайни неблагоприятни ефекти във водната среда.
    - След контакт с кожата, веднага да се измие обилно с вода.
    - Да не се изпуска в канализацията; този материал и опаковката му да се изхвърлят само на места за събиране на опасни или специални отпадъци.
    - Да се носят подходящи ръкавици.

И накрая черешката:
    - При поглъщане да се потърси незабавно медицинска помощ и да се покаже опаковката или етикетът. При поглъщане устата да се изплакне с вода (но само ако пострадалият е в съзнание).

Та... в магазина не видях всички тези неща, но след като се прибрах, се позамислих дали изобщо да слагам от тези таблетки в машината. Все пак... предполага се, че ще ми се наложи да погълна някакви остатъци с кафето.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Не се притеснявай. Таблетките са на основа на лимонена киселина. Малко са се престарали с предупрежденията, ама и в европа станахме като в США Ма е хубаво да се знае - някой идиот да не си направи кафе или да си изсипе водата в аквариума.

16. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Дано, дано.
    За съдържанието пише само: органични и неорганични киселини, помощни вещества.

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

За почистване на котлен камък от W5 не съм ползвал,ама 1/2 година слагах таблетки на тая марка в съдомиялната и нищо ни няма.И се предполага,че децата ти,ако са малки,не пият кафе,та хич да не ти пука.

18. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Още деца нямам, но не ми се ще и да изпадам в безсъзнание.
    Ще ги пробвам след някой ден, пък каквото стане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 49 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eye_contact във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 1005
    Последно: 10-01-25, 22:35
  2. Отговори: 479
    Последно: 11-12-24, 16:30
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе