Да повдигна малко темата,има ли някой впечатление от този модел http://www.technopolis.bg/b2c/detail...RIER-CDT-105E3
Не мога да разбера къде е произведен,дали не е някой брандиран китайчок?
Да повдигна малко темата,има ли някой впечатление от този модел http://www.technopolis.bg/b2c/detail...RIER-CDT-105E3
Не мога да разбера къде е произведен,дали не е някой брандиран китайчок?
Китайски си е ... пише го в гугл...Когато аз търсих, некитайски видях само тука http://vlagouloviteli.com/ Ebac ... Но и цената е друга...
Но си взех тогава 20-ка на Олимпиа по препоръки от топика (пак произведена в китай, но с доста добра изработка... дизайна е уникален )
Гледах ги олимпиата ама цената идва вече висока.То се е видяло май че китайски ще се взема,въпроса е кой е най-доброто решение цена-качество.
То най-важно внимай с 10-ка като мощност. Че сега гледаш да спестиш, а после ще смяташ. Примерно на аналогична Олимпиа 10 консумация на тока е с 50 W по малка, за година се покрива разликата в цена. (грубо смятам, не съм сигурен) И е по тиха с 7 dB... Отделно ако проблема е сериозен 10-ка въобще може и да не е решение. Зависи от квадратура и ситуация. Че и аз от начало с Церезита исках по-тънко да мина . Ама не става. Само на маликя му хареса да си играе с тия кутийки. Друг ефект нямаше.
Иначе ако говорим за цена, мисля че Мидеа по-добра сред евтини. Поне имат име и сервизи...
Взех аз въпросния Carrier,10ката ми дойде точно,сложих я в спалня 15кв.Първите дни я оставих да работи нон-стоп,да извлече влагата от стените.Сега съм я настроил на 55% и работи малко и после почива по 30тина минути.За консумацията по малко от написаната,сложих и ватметър и залепна на 169вата,сега не съм я засичал с настроена влажност колко ще ми даде на ден.Първата вечер спах на нея,не е проблем,но ме подразни течението което прави,затова вече я изключвам вечер.Като цяло съм доволен от покупката си,иначе и аз се набутах с церезита(много голяма грешка).
А колко вода събира? Имаш ли наблюдения?
Първите два дена си пълнеше казанчето за 12-13часа което по каталог е 1,4л въпреки че по голямо ми се вижда.Сега вече е по малко,около половин казанче на ден,но това е със спиранията вечер и настроена влажност на 55%.Преди сутрин стъклата ми плуваха във вода,сега дори и като не работи през ноща на сутринтта има една минимална ивичка.
Здравейте,да повдигна малко старата тема.Взех си на старо,влагоуловител с нагревател,desiccant тип.При начални 65% влажност и 21,8 гр.,след един час на макс. степен,стана 24 гр и събра 220 мл. вода.Проблема е че термометъра показа 66% влaжност след този 1 час.Дали има проблем с работата му.Стаята е 25 кв.
Рокер, възможно е термометърът да мери грешно или да има източник на влага.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 15-10-15 в 10:33.
Моя е в преходно помещение и смуче от доста голяма кубатура и винаги има разлика в това кога се изключва и колко ми показва метеостанцията винаги има около 15-20 % разлика между двете мерилки.Ако е настроен на 60% се изключва на около 45% според метеостанцията така и не разбрах защо се получава така.
Здравейте. Колебая се между два модела.. ако може някой да сподели ако има наблюдения над някои от двата или да предложи трети за предпочитане до 400лв.
Първия е Olimpia Splendid, модел Aquaria 10 - ЦЪК
Втория е SINGER SDHM 16D - ЦЪК
И двата модела са на еднаква цена... НО.. първия е малък/което е добре предвид местене и намиране на място/ и най вече е много тих.. но без никакви екстри няма задаване на точна влажност в % а само една врътка за мощност... имам часовник който показва влагата и се чудя дали чрез него ще мога някак да настроя врътката да подържа примерно 55-60%..
втория е доста по голям и по шумен, но има дисплей с регулиране на точни % и други функции както и 2 филтъра единия с активен въглен..
Ще се ползва в апартамент 65кв./ като ще се мести от стая в стая.. 15-20кв, и рядко при излизане ще се отварят вратите да работи в целия апартамент/
Влажността почти винаги е 70-80.. след проветряване пада за час около 60.. Вече има значително развит мухъл в гардероби, шкафове и т.н... искам да го елиминирам някак и не знам дали тези двата ще свършат нещо по въпроса или само ще ми събират вода, а мухула и миризмата ше си остава.... дали не трябва да инвестирам и има ли смисъл в по мощен уред с УВ лампи, йонизатори и подобни дивотии за да се утрепе някак мухъла....
Благодаря!
Singer е 16-ка, Aquaria - 10-ка. По-голям в твоя случай е по-добре. Ако те притеснява шум, консумация и т.н., то за тези пари толкова. Иначе и Олимпиа имат 16-ка с дисплей и други екстри, но цена около 500 лв Влагоуловител Olimpia Splendid, модел Secco 16 - eMAG.bg . Ако парите са решаващ фактор - еднозначно Сингер. Ако искаш по-читав уред насочи се към специализирани производители. Olimpia, Masters, Ebac, Trotec, Fral. Но според мен, определено си за уред с производителност от 14 на горе. Aquaria не ти препоръчвам, че ще се наложи да купуваш още един
Колега проблема ми беше сроден и един такъв уред с малко ръчна работа да изчистиш мухъла и вече нямам проблем.След преглед на гардероба го остави отворен когато бачка влагоабсорбатора.Ефекта след този уред е поразителен а за марките не мога да кажа нищо.
Вече поръчах Олимпиата 10.. знам че е малка.. но предвид, че големите ще се пускат по 2-3 до максимум 5 часа на ден че са шумни - имаме малко дете което спи по 2-3 пъти на ден.. а ако тази действително е тиха то ще работи нон стоп дори и през ноща.. и дефакто въпреки, че е по малка ще смуче повече.. мисля да я кача на едно бюро и да и пусна маркуч към една 10л. туба.. тези дни я очаквам.. като имам резултат ще пиша..
Едит.. да наистина като я получа първата работа ще бъде да изпразним всички шкафове.. да ги минем с препарат.. всичко да се изпере и изсуши а което не трябва да се изхвърли.. и да отворим всичко и пуснем да смучи на макс..
Само да не я оставиш да работи така дълго време без надзор и да се напълни тубата, защото при работа с маркуч няма как да се изключи машинката при напълване на резервоара
Тя има един филтър като дръпнеш ванничка пред топлообменника - задължително го следи да е чист , веднъж на месец - два проверявай и го мий.