С какво се отоплявате? Парно/ТЕЦ , ток/конвектори или климатици.
С какво се отоплявате? Парно/ТЕЦ , ток/конвектори или климатици.
Парно/ТЕЦ.
Панел/тухла , външни стени, изолация от вън/от вътре?
Според мене този влагоабсорбатор не може да бъде решение на влагата. Трябва нещо генерално да се промени, не може цяла зима да местиш някаква бръмчалка от стая в стая. Аз бих взел нещо за мерене на влажност, по възможност два уреда на различни фирми, че някои са малко пунта мара.
Не е логично да има конденз по стените при наличие на парно, особено когато цялата сграда се грее.
Свеж въздух му е майката, помалко, но постоянно, да може топлият и влажен въздух да излиза навън, избутван от сух и хладен, който да поема новата влага в реално време, иначе, като станат капките по джамовете и стените, вече не може да изчезнат бързо, тогава трябва дълго да се проветрява.
От тази година експериментирам с постоянен приток на свеж въздух и резултатът е много добър. Мухлълът и кондензът изчезна. Струва ми около 30-40 лв/мес. в топлинни загуби.
Есента купих една малка Аляска, но бученето е нетърпимо, а и не вярвам да свари с всичката влага, освен това трябва да е топло, за да работи ефективно(тогава въздухът е по-наситен с вода) за да сколаса с голямата площ.
Има специални приспособления за дограма с дупки и шлюза която се отваря според необходимото.Лошото е:
1. че се правят дупки в дограмата, макар и много малки
2. казват че вършат работа само ако има и аспирация която да "дърпа" отвън свеж въздух ...
Ето няколко модела от тях:
Автоматични влагорегулируеми клапи
Не забравяйте че влагоабсорбаторите имат филтри.
Това от един хотел :
Здравейте,
наскоро боядеисахме стените в новия апартамент и ми трябва един влагоабсорбатор да ускоря съхненето.
Разгледах цените за подобни машинки под наем и ми се струва, че ще е по-изгодно да си купя един отколкото да наема за 2-3 седмици (предвид, че е ново строителство няма да е излишен и за по натам) .
Може ли да препоръчате някоя машинка до 300-350 лв? Нивото на шум и консумация не са важни, търся възможно най-евтиния вариант който да ме отърве от най-много влага
Също така ако някой знае от къде мога да наема изгодно, пак ще е полезно ...
Ако не е голям апартамента вземи една такава МИДЕА - аз ползвам по стария им модел който пак е с компресор и върши чудна работа. !!
Даже дрехите си сушим до него зимата с един простир в стаята!
- ИЗВЛИЧА ВЛАГА - 10 Л /ДЕН!!!
Много измислено това Теси бе колега!
Аз тая марка и без това съм я зачеркнал ама много е на мода по техно магазините за съжаление...
Мидеята която съм посочил е 2 пъти по ефективна!
MDDG-20DEN3
Капацитет: 20 л/ден!!
Малко е по -скъпа , но обърнете внимание на капацитета!
Това е най -важното за един влагоуловител!
Сега погледнах моята, която е предния модел, оказа се че е 20л/ден модела, понеже са имали и 16л такъв:
Обезвлажнител за въздух Midea MDT1 20DEN3
Характеристики:
- Изсушаване на ден: 20 литра
- Подходящ за помещения: 18~30 m²
- Обем на въздушния поток: 175 м3/ час
- Резервоара за вода: 2.8 литра
- Консумирана мощност: 570 W
От това което виждам, новия модел , който посочих горе, е с друг фреон, малко по-тиха е и е по - икономичен 400/570W!
3-та година жена ми я ползваме за сушене на дрехи, тази година взехме сушилня, ще видим кое ще е по на далавера.
Въпроса е, че със влагоуловителя дрехите не се свиват !
На простира за 5-6 часа да се уцедят. После на домашния простир в стaята и работещ влагоуловител - няколко часа и са готови..
Този пост е редактиран от mitakabus; 16-11-17 в 13:18.
Здравейте,
благодаря много за информацията!
Моделите на Мидея ми се струват най-добре като капацитет/цена.
Спрях се на тези 2 модела:
- midea-mddg-20den1-qa3 319,00 лв.
- midea-mddf-20den3-qa3 309,00 лв.
Може ли да дадете мнение кой да избера?
Не виждам разлика освен това, че малко по-скъпия модел е с 200 кубика дебит (вместо 180),но пък за сметка на това доста по-голяма консумация от 400 вата (вместо 272 вата)?
Също, странно защо този с по-големия дебит е и със по-малко тегло от 12 кг срещу 14.4 кг на по-малкия?
Този пост е редактиран от avenger; 16-11-17 в 18:33.
Аз вече имам впечетление от Мицубиши и съм много доволен. Сравнение с др. Абсорбатори е доста по тих и без странични шумове.
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
С колко влагоуловителя си сравнявал , че е по-тих ми е интересно??
Сподели и каква е цената, модела, параметри...То така има "круши" и "круши"....всякакви, от по 1 лв и от по 10 лв за кило...
Или си чешем клавиетурите само ...........
Вземи тоя с по- малкия дебит и по- големите килограми! Явно топлообменника е по голям с по малък венитилатор, може би и по -тих и по икономичен..А и е по евтин!
Предполагам е по -стар модел затова е по-евтин..Ако го имат взимай!
Този пост е редактиран от mitakabus; 16-11-17 в 15:25.
По назад в темата съм писал за кой модел Митсубиши става на въпрос пък и в БГ се предлага само един модел на марката. Ето линк все пак
http://satex.bg/bg/product-view/1207.html
Ползвах един юлонг модела не помня но с кеф го изхвърлих в контейнера. Беше дрънкалник безподобен.
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от ivanov_km; 16-11-17 в 16:04.
Вече 2 или 3 година ползвам влагоабсорбатор на марката TWE и не мога да се оплача,бях скептичен към марката но си върши работата.