-
Отговор: Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Ползвал съм, изхвърлих го.В момента имам преки впечатления за 3 съвременни машини, различни марки, на приятели, които са аджамии и мераклии по темата и си купиха.Нито един робот не може да се сравни по качество на почистване с нормална прахосмукачка към момента.След години може и да стане, но не сега.Има си предимствата робота, но да не се генерализира, че може да замести класическа прахосмукачка с добри характеристики, това ми беше мисълта.Както и да е, всеки със здраве да си ползва придобивките.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Ползвал съм, изхвърлих го.
Кой е модела?
-
XIAOMI MI ROBOT VACUUM.По каприз на жената беше купена, не бях доволен от качеството на почистване и напусна дома ми.След него имаше много останала работа.Сега имам наблюдения върху приателски ФИЛИПС, IROBOT и XIAOMI S55.И те не ме задоволяват, като ги гледам.Пък може и в мен да е причината, знам ли.
-
Два пъти вече засичам прахосмукачката да дава грешка, прахосмукачката е Roborock s50. Грешката се състои в това, че отива на зарядната си станция, но се обръща обратно и съответно не се зарежда. Някой да е имал подобни проблеми? Станцията не съм местил вече месец, няма какво да и пречи, а и си стои в прозрачния кръг, но е на обратно?
-
-
Препоръчайте нещо добро до 800-1000лв. В момента гледам Roborock S55 и Roborock S5 Max мисля че беше другата, но ако има по-добро за тия пари съм отворен на предложения
-
Цитат:
Shimbadze
Мина година вече, откакто взех(ме) "Роболина" (Роборок С50)... Всяка седмица по два пъти чисти навсякъде.
Откачил съм я/го от Шаоми МиХоме, ползва се валетудото, собствен пакет български език.
С изключение на 2 издънки с калпав фърмуер (ресетващ се до дефаулт посред нощ), които бързо отстраних - всичко е тип-топ.
Да отчета статус ъпдейт на втората година:
Работи си.
Мъча го ("я") с едни филтри-ментета, но иначе самоотвержено си броди из дома. :thumbup
-
Цитат:
marto7
Препоръчайте нещо добро до 800-1000лв. В момента гледам Roborock S55 и Roborock S5 Max мисля че беше другата, но ако има по-добро за тия пари съм отворен на предложения
За малко повече от посочения от теб бюджет може да се напънеш за Xiaomi Viomi S9 - върхов модел към момента, но май промоциите минаха и вероятно цената от около 650 $ вече не е актуална...
-
Вече година съм с Roborock S55, никакви ядове до момента. Препоръчвам.
-
@gggggg Никъде в БГ не намирам такъв модел за продажба. Излиза ми единствено Viomi V3.
-
В Бг го няма още. Съвсем нов модел е.
Но можеш да го поръчаш с доставка от европейски склад ТУК. (цена: около 650$)
Xiaomi VIOMI S9 е моделът, който конкурира Roomba i7+
Мощността на засмукване е 2700ра, станцията за зареждане вече е и депо за отпадъците на робота - с 3 литрова торба за отпадъците.
Предлага сухо и мокро почистване със степени на отпускане на водата.
Памет за персонализирани карти/разположение на примерно 5 етажа.
Батерията е 5200 mAh, осигуряваща 220 мин. автономна работа при сухо почистване на 320 кв.м. площ.
Системата за навигация е същата, както и останалите модели на фирмата - лазерна.
https://www.youtube.com/watch?v=U6gSWzk-KrI
-
Много ми хареса модела iRobot Roomba i7+ но е висока 93мм и с тая височина няма да се побере под дивана ,знаете ли прахосмукачка до около 78мм височина като iRobot Roomba i7+?
Като поразгледах и не можа да ми обягне
Lenovo T1 Pro Saug-/Wischroboter (QY60X77255)
https://geizhals.at/lenovo-t1-pro-qy60x77255-a2278136.html?hloc=at
С какво отстъпва на iRobot Roomba i7+
https://geizhals.at/irobot-roomba-i7-i755840-a2002669.html
В краен случай ще сложа по високи крака на дивана :)
А как чисти irobot зад вратите?
-
Колега, щом си се спрял на iRobot Roomba i7+ и Lenovo T1 Pro, защо не отидеш да ги видиш и двете на живо в технополиса?
-
Разубедих се!
Има места където няма да може да се промъкне.
Познати имат Roomba на около 10 години и зад врата да чисти няма как да стане, явно още не са го измислили.
Времето е доста за почистване....Отказах се с една дума ще спестим някой лев/euro:)
-
1 Прикачен файл(ове)
Колега, наистина - оптималният вариант си остава "гувернантката" в долния ляв ъгъл на екрана... :o
Стига тя да не знае за писаниците тук. :Drinks:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35502&stc=1