И аз не знам немски, но се постарах, ползвах Гугъл транслатора и научих нещо повече от субективния елемент.
Aquaphor
Brita
Electrolux
General Electric
Laika
Singer
Virgin Pure
И аз не знам немски, но се постарах, ползвах Гугъл транслатора и научих нещо повече от субективния елемент.
Ползвам кана Brita с филтър Maxtra. Направих изследване на водата в РЗИ. Става въпрос за Хасково. Изследванията са правени 2015 г. Не знам какви са параметрите на входящата вода. Тук са дадени само допустимите и след филтъра.
Изходните данни преди филтъра може ли?
Нямам. Не съм изследвал водата преди филтъра. Само съм чувал че "мангана" е около 25 но може и да не е вярно.
Без изходни данни това изследване е просто написани в таблица цифри.
Може да са тествали и с дестилирана вода.
Имам познат в РЗИ-то. Когато реших да я изследвам ми даде от там тяхна си бутилка - 1л. Напълних я с вода от каната и това са резултатите. Иначе ако искаш резултати от изследване на вода /независимо от какво/ плащаш за всяка проверка. Не ти казват каква е в началото и каква в края.
Когато я носиш за изследване не казваш от какво е. Просто искаш да ти я изследват. Мисля че самото РЗИ си правят периодично изследване за тях май на 6 месеца но не знам дали публикуват резултатите някъде.
- - - - - - - - - -
Подобна на дестилираната вода мисля че правят машините от рода на тези:
http://www.zepter.com/MainMenu/Products/HomeCare/Cleansy-Water/Aqueena-Pro.aspx
Щом имаш познат е друга работа!
Имах предвид, че може да са тествали друга проба, специално пречистена.
Колко може да струва едно такова изследване. 100, 500.....1000лв?
Мисля 80 лв. беше но не съм сигурен. Говорим за 2015г. В Хасково изледват само химията на водата. Миркобиология и за урана нямат. Можеш да занесеш от извор, кладенец и т.н. Дават ти резултата и допустимите стойности. Ти решаваш дали да пиеш или не.
Този пост е редактиран от plimbostter; 25-08-18 в 23:01.
Някой има ли информация относно филтрите за кана Brita, които продават в OLX. Цените са наполовина от тези в магазинната мрежа.
Мога ли да разчитам, че това са истински и оригинални филтри?
Моите попривършват и се разрових за оферти наскоро в Англия. Намерих в порядъка на 9 лв с доставката до тук в Амазон, но се зачетох в мненията, че напоследък филтрите издържали доста по-малко. Там имат проблеми с твърдата вода и казват, че животът им е станал доста по-кратък. Та се чудя още дали да взимам. Тези в олх изглеждат добре, не знам да имат ментета...ама пък може. Надценката им в магазините просто е твърде голяма.
Спокойно можеш да ползваш филтрите на Aquaphor. По-евтини са и ги дават с малко по-голям капацитет.
На промоции в магазините опаковка от 3бр. излизаше под 16лв.
Капацитетът не е толкова важен, а от какво пречистват водата. Котленият камък не е най-големият замърсител, а химикалите и тежките метали.
И всичко си има "клонинги", макар да не се знае от купувачите. Гледал съм клипове още преди години как се пълнят филтрите със съответните гранулирани съставки. Последните могат да се купят свободно на едро в белите държави. Но си е занимавка и губене на време.
Точно получих известие, че е паднала цената в Амазон и взех
6 бр за 20 паунда
https://amzn.to/2owh0UZ
Пак известие - 12 бр за 40 паунда
https://amzn.to/35Gn25n