Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22
Like Tree2Одобрявам

Каква прахосмукачка при алергии...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #16

    Отговор: Каква прахосмукачка при алергии...?

    Аз също си я бях харесал Solac, но нещо много ограничено предлагане има. По едно време в Зора я имаше, но докато се наканя да я видя и свърши.
    Иначе е с впечатляващи параметри. Също така е важно дали има и какви са цените на филтрите.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград
    Мнения
    354
    #17

    Отговор: Каква прахосмукачка при алергии...?

    За филтрите са около 20 лева. В зависимост от модела - наподобява въздушен филтър за кола на изхода на кутията за прах. Аз веднъж вече съм сменял - обадих се на вносителя и на другия ден беше при мен филтъра. Значи системата е тройна - циклон, отделяне на тежкия прах, филтър, мотора и на изхода на мотора пак има филтър.
    Този пост е редактиран от avenger; 10-05-15 в 18:45.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #18

    Отговор: Каква прахосмукачка при алергии...?

    Направо са си същите, като автомобилните! Проблемът е рамката, в която са монтирани.
    А как е уплътняването на контейнера? Защото имам един Самсуняк в момента, който изкарва праха между контейнера и корпуса...

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград
    Мнения
    354
    #19

    Отговор: Каква прахосмукачка при алергии...?

    Има си уплътнение което ляга на капака и няма проблем с пропуска на прах.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #20

    Отговор: Каква прахосмукачка при алергии...?

    Здравейте отново,
    Благодаря на всички за изказаните мнения и препоръки.
    Относно алергиите, преди броени дни направихме тестове на детето за акари, домашен прах и полени. Всичко излезе отрицателно, слава Богу. Ще направим по-нататък и за плесени и ред други, но в момента се оказва, че ще лекуваме бронхит. Както и да е, това е извън темата.
    В крайна сметка се навихме на Zelmer-ра 919.0ST и го взехме. Първите ми впечатления са много добри. Като мощност е супер - на предпоследна степен вдига килима. Стария Сапир уж беше 2кW а килима на MAX не мръдваше Четох тук-там за пластмасите на Зелмер-а, че не били качествени и т.н. При този модел според мен са си ОК (Той се произвежда все още в Полша. До кога не знам, понеже BOSCH са купили Zelmer). Изработката изглежда много добре (поне отвън). Ползваме я с водния филтър и в сравнение със старата въздуха излизащ от нея изглежда чист. Не смърди на прах и не кихаме постоянно когато жена ми започне да чисти, макар Сапир-а да го почиствах най-щателно и постоянно. С водния филтър има малко повече хамалогия по миенето на съда и сепаратора и пране и сушене на филтрите след употреба, но няма как ще им свикнем. За пробата почистих веднъж с малката смукалка матрака на детето от двете страни, после измих съда, филтрите и сепаратора, и налях чиста вода. Пуснах около 2 минути да смуче само във въздуха и проверих водата - чиста. После минах пак с малката смукалка само едната страна на матрака, който между другото е нов - на няколко месеца. При проверката на водата бях потресен. Беше сива и с някаква мръсна пяна отгоре...нямам думи. Не предполагах, че ще се отдели толкова мръсотия. Не знам прах ли е, акари ли има вътре, крокодили ли, но наистина се учудих. А иначе и по принцип съм върл противник на живота в стерилна среда...винаги съм искал детето ми да има детство като моето - по поляните, по реките с кучето и тайфата до 10 часа нощем...ама не става в днешно време, а сега и някакви алергии...както и да е.
    Пробвах турбо четката, де що има косъм го събира...изглежда полезна. Прането още не сме пробвали, да се стопли още малко, че да съхнат по-лесно нещата и ще споделя. Прави ми впечарление, че ХЕПА филтъра малко халтави в леглото, в което се поставя, та си мислех едно тънко гумено или силиконово уплътнение да му подложа, та да уплътни. То иначе къде е смисъла, ако духа покрай пластмасата...Може и да се лъжа, може и да уплътнява, просто не го виждам като затворя капака. С това ще експериментирам да видим, но по принцип няма уплътнение фабрично.
    Като цяло е приятно усещането да се работи с тази прахосмучка, маневрена е, дизайна е доста приятен, но е доста по-големичка от старата, та сега я държум извхън шкафа като мебел или както казваше една булка след като си я купили мъжа и предложил да купят отделен апартамент на прахосмукачката
    Ако някой има предложения или въпроси относно тестването и поведението на машинката да казва и ще прообваме и коментираме.
    estqwerty одобрява това.

  7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #21

    Отговор: Каква прахосмукачка при алергии...?

    Цитат Първоначално публикувано от detronik Виж публикацията
    В крайна сметка се навихме на Zelmer-ра 919.0ST и го взехме. Първите ми впечатления са много добри.
    Много добър избор! И 4 години гаранция. Със здраве да се ползва! Имам и такава прахосмучка, и единствения кусур дето мога да й вържа е размера. При мен НЕРА-филтъра си е добре, но ако имате луфтове винаги могат да се уплътнят с двойно-залепваща лепка.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #22

    Отговор: Каква прахосмукачка при алергии...?

    Благодаря за пожеланията!
    Само да поясня, че съм се заблудил за ХЕПА филтъра. Одеве го извадих и видях, че всъщност отзад на ръба си има уплътнение, което е много меко и е черно, та затова, ако не се вгледаш няма да го забележиш, а ми се е струвало, че не уплътнява защото е меко и не усешам при притистането как се намества ръбчето на леглото в уплътнението. С две думи всичко си е измислено и направено както подобава.Уплътнява си филтърчето идеално! Така де, да не развалям реномето на хубавата машинка с моите съмнения и преположения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 3
    Последно: 08-01-15, 21:21
  2. Проблем с прахосмукачка
    От alpha_beta във форум Ремонт и сервиз - Малки домакински уреди
    Отговори: 2
    Последно: 03-06-09, 20:03
  3. РЪЧНА ПРАХОСМУКАЧКА
    От maddog9 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 3
    Последно: 13-01-09, 18:14
  4. Прахосмукачка за вграждане
    От TazmaniaK във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 4
    Последно: 18-11-08, 09:39
  5. Прахосмукачка. Препоръка.
    От bk във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 13
    Последно: 11-12-05, 00:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе