Бихте ли ми препоръчали читава фирма, която предлага лаптопи втора ръка. В момента нямам пари за нова, а спешно ми трябва.
Бихте ли ми препоръчали читава фирма, която предлага лаптопи втора ръка. В момента нямам пари за нова, а спешно ми трябва.
Въпросният потребител Dimitur84 има само 10 поста, и всичките са с насоченост реклама за някоя фирма. Аз-ние ползваме тези за това и това - фирма за дограма, магазин за климатици, фирма за озвучителна техника, печатане на визитки, ремонт на покриви. И модератори преди години също са ги забелязали. Бас държа, че той или някой "колега" ще сподели от коя фирма-сайт е доволен. Като гледам наскоро има опити и от други акаунти с подобна цел. Очевидно пак има нашествие от маркетинг и реклама служители. Или там какво беше - гугъл индексиране. Просто като ми излизат само нови постове и веднага се набива на очи съдържание и никове - polad112, dimitur84, ivan84.
Този пост е редактиран от VanDan; 24-08-22 в 19:23.
Привет!
По-късно през годината баща ми се пенсионира и решихме да му купим лаптоп. В момента е с един стар 17-инчов COMPAQ, който може би надхвърля 15 години, но за търпелив и невзискателен към компютрите човек като него не е проблем. Използва го само за браузване, като навярно на новия ще сложи и софтуеър за диагностициране на автомобили - Delphi. Самият аз от няколко години изтървах нишата на техниката и не съм сигурен за какво да гледам. Може ли да подскажете към какво да се ориентирам в ценовия диапазон до и малко над 1000 лв? Хубаво, даже препоръчително, ще бъде ако новият отново е 17-инчов.
Този би трябвало да свърши работа - https://ardes.bg/product/acer-aspire...dex-007-279128
Търся си лаптоп за домашни нужди.
Филми 4K, офис пакет от този сорт.
Бюджет - 1600лв. абсолютен максимум.
Display - 15.6", Anti Glare,
ако е IPS и по-висока честота на опресняване - добре дошло
Processor - поне i5-1235U примерно или съвместим по производителност от AMD,
RAM - 16GB min,
SSD - 512GB min, ако може да се монтира и HDD е за предпочитане.
Video - за тези пари вероятно само вградена карта
HDMI - поне v2.0, за предпочитане 2.1
USB - 3.2 v2 поне 1 брой
Card reader - не е задължителен, но добре е да го има
Гаранция - минимум 24месеца пълна, за предпочитане 36.
От вносителя, не застраховка!
Цвят - черен или тъмносив поне на клавиатурата.
Имам проблеми с очите и на светлосивия фон не различавам добре символите.
По възможност без HP.
Останалите неща не са от особено значение.
Примерно нещо такова:
Лаптоп ACER Aspire 5 A515-57-56E6 NX.K3KEX.006 15.6 ", INTEL CORE I5-1235U, RAM 16 GB, SSD 512 GB, INTEL IRIS XE GRAPHICS, СИВ (technopolis.bg)
или с I7-1255U:
Лаптоп ACER Aspire 5 A515-57-708E NX.K3KEX.007 15.6 ", INTEL CORE I7-1255U, RAM 16 GB, SSD 1000 GB, INTEL IRIS XE GRAPHICS, СИВ (technopolis.bg)
Ще се търси магазин с най-ниската цена за конфигурацията, естествено.
Ако можете да ме насочите към такъв, че на повечето не излиза точната модификация, а само серията на съответния модел.
Вземай си OLED - https://ardes.bg/product/asus-vivobo...50-16gb-240268
Здравейте! Трябва ми лаптоп, който ще се ползва основно от жена ми, да си отчита пациентите към здравна каса през интернет, ще се ползва за някой и друг филм и... май е това, през повечето време ще събира прахоляк. :-) Предлагат ми това: ACER Aspire 3 A315, 15.6" FullHD (1920x1080), AMD Ryzen 3 7320U , 8GB LPDDR5, 512GB SSD M.2, FreeDOS, Silver - 980лв, но понеже не разбирам абсолютно нищо, имам въпроси. Добра ли е машината за цената си? Да търся ли нещо друго, по-добро, пак около тази сума? Може ли този FreeDOS да се преинсталира с Windows?
Няма никакви проблеми да се инсталира Windows.За тези цели и лаптоп за 500лв ще свърши работа.
Здравейте! Човърках лаптопа и в менюто от снимката взех, че отметнах най-горната опция - "Вкл." Как да го върна обратно към "Оценка", опцията ми излиза неактивна. Активна е само тази най-отдолу - "Изключено", но не искам да го изключвам а да го върна както беше...
https://prikachi.net/image/844uh2
Ми там където си бил се върни и "цъкни" оценка.
Ако не знаеш къде е това, то от половинчатата снимка ми се чини че това е настройката в Уиндоус профила ти.
Може би трябва да пробваш на "изключено" и след това на "оценка".
Някои опции зависят от други и като ги промениш стават неактивни.
А има и вариант в който като ги промениш и самият Уиндоус не ти дава да ги връщаш...
Аз преди 1 месец си купих това 14-инчово Лаптопче за 600 паунда или 1300 лева.
ASUS VivoBook S14 Oled K3402ZA – има страхотех Олед екран 2880 x 1800 – 90Hz.
Intel i5 12500H , 1TB Samsung 980 Pro, и най – якото 40 GB DDR4 3200Mhz.
+ 2 ThunderBolt 4.0 порта – тоест това е най-бързото. За тези пари това е най-доброто.
Страхотен Екран влюбен съм в него, малко лаптопче с 40 GB Ram и супер бързо. WiFi6e (6Ghz.)
Ако се чудите защо има 40GB Ram, това е защото има 8 GB запоени на Дъното + 32 GB поставени на единият слот за Рам памет. Мисля по натам да сложа и 2TB NVMe.
Този пост е редактиран от slip in; 30-03-23 в 19:47.
ThunderBolt 4.0 порта – тоест това е най-бързото. Няма по бърз Порт или USB от ThunderBolt 4.0. Но ако ти имаш кажи като си токова умен.
Май яко завиждаш. Но няма проблем аз обичам да ми завиждат, и да аз знам всичко може и Професор да ме наричаш.
Този пост е редактиран от brave; 31-03-23 в 02:40.
Да, Професоре, много ти завиждам
Здравейте, от 7-8 години не ползвам лаптопи и сега каквото разглеждам ми се струва, че всичко освен супер скъпите модели е с някакъв кофти екран около 250-300 нита и 70% цветопредаване. Търся устройство с хубав дисплей и качествена осветена механична клавиатура. Да свети през буквите, а не отстрани Да не струва 2500 лева. 90% от времето ще се ползва за социални мрежи и офис пакет на открито. В краен случай си имам tkl безжична клавиатура и не виждам защо да не мина с някакъв китайски таблет с Helio G99, примерно Alldocube Iplay 50 pro.