ами каквото пратят , макар че наистина няма логика за 12 гига, така или иначе съпругата ми не е геймър, може като дойде да се окаже и 8 гига знам ли , днешните търговци понякога не знаят какво продават
ами каквото пратят , макар че наистина няма логика за 12 гига, така или иначе съпругата ми не е геймър, може като дойде да се окаже и 8 гига знам ли , днешните търговци понякога не знаят какво продават
Ще бъде 8+4 , най-вероятно в едноканален режим. Споко, няма да имаш проблеми.
8 гига казаха фабрично и добавени + 4 във втория слот , казаха спецовете, че няма проблем, ако не съм доволен може винаги да се смени с 8 гб , но нямам нужда засега от такива гиги
Счетоводството на НАСА явно ще се води с тоз лаптоп.
Па нали не са извадили парите от твоя джоб, какво ти пука чие счетоводство ще се води...???
Явно Наско не е виждал как работи лаптоп от 600 лв, стартираш го , отиваш за кафе и след втората цигара таман е заредил.
лаптоп и за 3 бона ще прави същото, ако OS е на HDD, а не на SSD
без да се засягаш, но но няма смисъл да спорим, след като допусна, че 12 гиги може да са 6+6
не се засягай, просто нека всеки бъде профи в областта си, все пак сме тук точно за това: да си помагаме в нещата, в които няма как да сме про, нали така?
пожелавам безаварийно "каране" на жена ти дълги години на новата машинка![]()
Не продавам части за компютри , за да им знам спецификациите , но по цял ден работя на тях и мога да преценя горе-долу как работят
Здравейте на всички. Понеже съм гол и бос с новите тенденции и промени при мобилните устройства. Търся мнения с конкретни модели до 1500-1700лв. Ще се използва за Филми, Клипове, Някоя игричка евентуално и Solidworks на базово ниво. В момента съм с дърто куче Dell Inspiron N5110 на 10г.(Безпроблемно), който трябва да го пенсионирам. Имам желание да е по тънък, и възможно да е в крак с новите тенденции хах. Благодаря ви.
Е, то никави параметри нямаш посочени?
Аз съм HP Aero 13.3 който е с 1 тб SSD, AMD 5800u и с тегло 960 грама. Целият а алуминиево магнезиев.
Вече има и с AMD 6800u процесори, който да една стъпка напред пред 5800u.
За мен най-доброто като съотношение цена/качество са Zenbook. Цените им обаче бяха 2600лв и паднаха до 2400лв., а преди месец видях и такива които ясно не бяха закупени с процесори АМД 4700u на цена от 1400-1500лв в еМаг...
Zenbook-a отговарят на военен стандарт на щатската армия и НАТО за издръжливост на влага удари, температура...
Но са с тегло 1.3кг/1.4кг и най-новите от тази година са 1.1 кг тегло.
ASUS ZenBook 14 UM425UAZ-KI016T , Ryzen 7 5700U, 16GB , 512GB SSD за около 1400лв
ASUS ZenBook 13 OLED UM325SA-KG071T Pine Grey, Ryzen 7 5800U, 16GB RAM, 512GB SSD за около 1500лв https://www.amazon.de/dp/B098KNH8DJ?...XrEYMXDhg&th=1
Според мен следи в еМаг - рано или късно пускат голямо намаление. Най-големите има намаления са след лятото и от 12 до 15 септември. Поне миналата година беше така.
Ако не бързаш следи еМаг и други търговци и като излезе нещо изгодно купувай.
HP имат и probook, но не ги препоръчвам - казват, че са здрави и издръжливи, но екранът им не блести с нищо което да си струват парите. За 250 лумена осветеност не си струват парите.
Бях се засили към Леново, но в един друг форума от сервизните техници не прочетох изобщо хубави отзиви, освен че са с най-мощния хардуер, но казваха, че имат доста голям брой рекламации от дефекти и поради това се отказах да гледам тази китайска марка лаптопи.
Може би elitbook на ХП си струват парите, но там цените отиват на + 2000лв...
Пишеш в Емаг Asus FX506 и си взимаш един за 1700лв. има за тази пари с Intel i5 11400H и Видео Nvidia 3050. Просто страхотни характеристики и лесно се ъпгрейдва до 2 TB NVme SSD и до 32GB Ram памет.
Лично аз си купувам само Асус Лаптопи сега новият модел е Asus FX507.
На моят стар 5 годишен Laptop Asus N580VD съм сложил 32GB Ram DDR4 2400Mhz. и 2 TB SSD тоест NVMe Samsung 980 Pro 1TB + 1TB SSD Crucial MX300.
Този пост е редактиран от brave; 06-06-22 в 14:07.
Другата година пускат лаптопите с 13-то поколение Intel, Nvidia 4000, DDR5 5200Mhz. и PCI 4.0 всички хард дискове ще са NVMe PCIe 4.0 тоест по 2 на Лаптоп. Аз това и чакам за да си сменя моят лаптоп, като вече съм се приготвил и купил два NVMe 4.0 диска Samsung 980 Pro 1TB + 1TB WD Black SN850
Защо си купил дисковете сега, смяташ че догодина ще са по-скъпи ли?
Ползвам си ги на старият ми лаптоп но работят на PCI 3.0 тоест максимум до 3500MB/s. Иначе и двата диска си работят супер и на старият ми лаптоп. На нов Лаптоп ще работят на 7000Мб/с. Това е единствената разлика. Но иначе си работят на стари Лаптопи и компютри просто трябва да направите това в Биоса за да работят нормално.
За да работят NVMe дисковете на по-стари Лаптопи или Компютри трябва да направите това в Биоса :
Secure boot > Disabled
HDD Smart Test > Disabled
CSM - Disabled If Using Uefi Booting, if no is need to be Enable
Купувам си ги от Еbay UK тук цените не са като в България, а много по-евтини, като ти дам за пример сега си купих WD Black SN850 1TB за 85 паунда или това са 200 лева.
Също така имам и USB кутишка за NVMe дискове. Виж в темата Покупка на SSD + HDD там съм дал по-подробна информация със снимки.
Този пост е редактиран от brave; 17-08-22 в 17:05.
Беше важно уточнение, благодаря