Когато е на батерия видеото окуцява мноооого. Падат честотите и на паметта и на ядрото. Иначе батерията няма да издържи и половин час.
Когато е на батерия видеото окуцява мноооого. Падат честотите и на паметта и на ядрото. Иначе батерията няма да издържи и половин час.
Fear me: Можеш ли да ми кажеш колко изкарва десктопа ти на батерия?... Опа май няма батерия! Всяко пц си има предназначение - десктоп или лаптоп - зависи за какво ти е. Ако обърнеш внимание на темата, тя е "Кои от новите Pavilion DV5"? Така, че толкоз по въпроса за чепа ти...
Stenly: Мисля, че всичко зависи от настройките. Не ме разбирайте погрешно, но държа информацията да е обективна, често по форумите вървят догадки, които се обявяват за надеждна информация...
Тук имаме интересна дискусия - всички павилиони няма да се обслужват от официалните представители на Pavilion а само натези които са внесени от официалния дистибутор.
Пак Ви казвам - искам да го видя как Стемо или CN SYS ще обслужат гаранционно който и да е Pavilon.
Относно на батерия - не мисля че можеш да направиш каквото ида е - пък каквито и настройки да слагаш., но тогава идва въпроса - какво ще правя с такова видео на батерия - май ще е по-добре да джиткам на десктопа.
Няма да видиш . Стемо ще обслужват павилионите внесени само официално през BG дистрибутора за тази серия. Засега само те ще сервизират. Наистина засега ще се продават само в Техно-маркет/полис. Тези от Плесио, си ги обслужва Плесио. Съответно и тези внесени от Риск ще си ги обслужват те.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Pavilion са домашни машини за игри и мултимедия. Не са предназначени да работят по 10 часа на ден в движение или пък да имат някаква издръжливост на батерията. На който му трябва компютър за работа, да го носи цял ден със себе си, да е физически здрав, да има сервиз навсякъде, да издържа дълго време на батерия, да има до 5 години гаранция - за такъв човек си остават досегашните бизнес модели на HP.
Ама аз съвсем обективно говоря. Да кажем , че работата ми е свързана с сервиз на лаптопи и мога да ти дам много примери Да от настройките зависи , но нали се сещаш , ако лаптопа е на батерия и върнеш стандартните настройки на видеокартата и процесора ,че точно след 20-30 минтуи , батерията ще свърши.Първоначално публикувано от stoma101
Ето и пример , Asus G1 , със M8600GT видео , FarCry на максимални детайли с максималната за екрана резолюция 1280х800 , вади на захранване средно 80 кадъра , на батерия под 20. Живот на батерията при понижени стойности на паметтта и ядрото на видеокартата , както и процесор с EIST ~около 2 часа, с пуснати на макс настройки , 30 минути.
ще си позволя едно леко неуважително мнение
лаптопите с мощни геймърски видеокарти са предназначени за една специфична, неориентирана и полу-компетентна група потребители. такива, които искат да вземат лаптопа под ръка и да отидат при авери "на мрежа", но не са чували за хамачи. същите трябва да могат и да злорадстват "ама моя лаптоп има по-хубаво видео от твоя настолен". същата тази група реално нито има нужда от мобилност, нито е склонна да си признае "абе аз вярно, че не го изключвам от мрежата" и е убедена, че "15 инча са предостатъчни за игра"
изтъкват аргумента, че заради хубавото видео можели да гледат full HD (1900*1080) на 15" (1024*768 или 1280*1024) . същата група, но с 10-ина години по-възрастна, купува нови лаптопи с 2-ядрени процесори, защото били изключително необходими за работата им в движение (excel с 2 едновременно отворени таблици)
но ние се отплеснахме и пропуснахме най-важното: kocetoMR не е казал за какво му е
FearMe ,ще те поправя само ,че има и 15,4" матрици с доста "благи" резолюции като 1680х1050 ,че и от горе Моя лаптоп без малко да се обзаведе с една такава, но не се разбра с видеокартата и си остана с стандартната.
да, знам, и аз съм виждал
само че тук не коментираме изключенията, а правилото
И все пак в края на краищата... Моето скромно мнение е, че масово (наблягам на тази дума) хората си купуват мобилен компютър защото могат да го пренесат от точка А до точка Б без да се налага да викат помощници за целта Също така, по мое мнение отново повечето хора нямат нужда дори от двуядрен процесор да не говорим за външна видео карта и така нататък.... Мисля, че Павилионите са едни от добрите пц-та за домашна употреба и също така ми се струва, че като си тръгнал да си купуваш хубаво пц, като това няма значение дали ще дадеш 1300 или 2000 лева... Все пак като е тръгнал на такава инвестиция човек е редно да си вземе последните технологии към момента, ясно е, че утре вече няма да са актуални, но все пак...
Аз лично не смятам HP Pavilion за добра марка
даже не ги слагам към "Едни от добрите "
За мен те са нисък клас компютри.
HP Pavilion за мен са едни много красиви лаптопчета(говоря като потребител), лично аз съм се влюбил в едно dv2500 което се е връщало в щатите за смяна на дънна платка и много скоро смятам да му стана горд собственник и да захвърля Тошибата някъде където няма да я гледам.
Официално внесени Павилиони означава внесени по търговския канал на HP. Не е незаконно да внесеш техника и по друг начин, стига да си осигуриш сервиз, замяна и т.н, както правят Плесио и други - ако живееш на Солунска дори ще ти е по-удобно. Пълни глупости са писанките на някой хора с техно имена по-горе, това не е модел само за US и Канада. Доколкото от сертифицираните сервизи на HP за момента само Стемо могат да покрият цялата страна, съответно те имат договор да поддържат модела, продаван във веригите магазини. Ситуацията е динамична, като потребители трябва да се научим да питаме за сервизи и гаранции, и после да си търсим правата ако нещо не работи.
Лаптопа ще се ползва за нет и игри.Ще сам ви много благодарен ако засечете някаде оферта на модела в нета да го споделите тук.
Аз препоръчвам това:Първоначално публикувано от kocetoMR
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09045036
или ако не стига бюджета това:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09045038
успех