Здравейте,
Имам следното питане:
Имам HP Notebook Pavillion dv5, който според system information има wireless платка Intel(R) WiFi Link 5100 AGN.
Интернетът ми е от Мегалан - 50 Мбит (6.25 MB down), като кабелът е вкаран в безжичен рутър D-Link DIR-615 (поддържа N - до 300 Мбит)
Проблемът ми е, че ако ползвам wireless, скоростта ми никога не може да се качи над 2.2 МБ, докато ако съм на кабел от рутъра стига до 5.9 МБ, което е близо до обявеното от доставчика. Четох в сайта на Intel за wireless платката и там пишеше, че е с доста по-големи възможности. Не можах да се ориентирам, поддържа ли N, но определено пишеше, че може да поддържа скорости по-високи от 54 Мбит. Преди бях с рутър на Netgear 54 Мбит и достигах почти същата скорост.
Както и да е, дава ми, че мрежата на компютъра работи на 54 Мбит. Не означава ли това, че би следвало да достигна по-висока скорост на wireless?
Забравих да добава, че на speedtest резултатът е down 18-20 Мбит, т.е. аналогичен за около 2-2.2 МБ/с.
Ако не мога да направя нищо с настоящата конфогурация, какво решение ще препоръчате - usb адаптер на D-Link с по-добри характеристики ще помогне ли?
Благодаря предварително за помощта.