Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 52

Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    127
    #1

    Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Не можах да открия отзиви за този модел ултра малък лаптоп. По-специално ме интересува този, който се продава в Метро на цена 635лв, с 1ГБ памет, със 120ГБ хард и т.н.
    На мен ми е нужен такъв предимно за движение, в къщи си имам друг лаптоп. Ще се ползва за офис приложения и интернет - сърфиране и поща.
    Видях в обяви в eBay, че същия се продава с ХР - има ли смисъл да му се смени линукса с ХР или не? Дали ХР ще го направи по-бавен? С линукс му дават до 15сек да е готов за работа след стартиране.
    Големия минус за мен е липсата на ДВД записвачка. Но все пак големия хард компенсира.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    ами моите лични впечатления от работата с такъв са предимно положителни

    поотделно мога да направя следните коментари

    - намирането му е същинска одисея. в метро са направили реклама на продукт, който не могат да осигурят
    - странна е еднаквата им цена за машина с ХР и такава с линукс (това по коментари на човека от IT-щанда им във Варна)
    - машинката е предостатъчно бърза за всякаква ежедневна дейност - от сърфиране, през филми, до офис приложения. добавянето на антивирусна не се отразява по никакъв начин (казвам го изрично за тези по-малко разбиращи, които може да са наплашени от други по-"разбиращи", че процесорчето е слабо)
    - образът е чудесен, макар и малък
    - батерията по спецификации трябва да издържа около 2 часа. не съм го оставял да се изтощи докрай, но след около час показваше останали около 37%. доколко е вярно обаче не смея да коментирам
    - клавиатурката е удобна, няма клавиши на странни места
    - вградената камера и wireless-ът (който не ми направи никакви фасони през 3-4 стени, държа да отбележа) го правят идеален за чат от 00

    лошите страни се свеждат до една неизбежна и малко лоша, до една доста сериозна:
    1. липсата на оптика ограничава, при това сериозно, а принудителното купуване на външна малко дразни
    2. възстановяването на лаптопа до първоначалното му състояние (не говоря за windows restore, a за ЦЯЛОСТНОТО първоначално състояние) е през приложение на десктопа, което очевидно е безполезно при тотален срив и невъзможност да се зареди windows

    иначе като цяло машинката е истинско бижу - красива, функционална и на приемлива цена, като се има предвид, че това е наистина мобилен лаптоп, а не 5-килограмов тукмак

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    138
    #3

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Вчера в Хенди се счупиха да ми го предлагат. Едва се откопчих, но вероятно не за дълго. Имаха и двете версии в и двата цвята. Флаш версията е с Линукс, тази с харда мисля че е с XP. Цените доколкото разбрах са 550 и 700. Тоест тази с диска е по-скъпа от Метро.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    127
    #4

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Вече си купих Acer-а. От седмица го имам, версията със 120ГБ хард, 1ГБ рам и Уин ХР СП3. Засега нямам забележки - това, което очаквах е. Взех си синьо/черния цвят.

  6. lil
    lil е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    115
    #5

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    И аз си взех това лаптопче и съм доволен, но забелязах странен проблем. При работа на батерия през Wireless скороста на интернета пада ужасно много.
    Естествено Wireless-а харчи повече ток но не би трябвало да се получава такъв ефект!
    Има ли и други с този проблем или аз съм единствен

  7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #6

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    На моята Тошиба L30-101 , при включен WiFi, батерията пада с ~20% по-бързо.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    161
    #7

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Аз съм горд притежател на ASUS Еее PC 901. Преди седмица имах възможност да сравня моя ASUS с Acer-а на един колега. Няма да хваля моя, защото си ми е любим и не го заменям за нищо. Ще кажа какво не ми хареса в Acer-а:
    1. Неудобен тъчпад
    2. Липса на Bluetooth
    3. Малкото време, което изкарва батерията
    Предимство (поне за мен) е наличието на харддиск и ниското тегло.
    За дизайна.... средна работа.

  10. Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1
    #8

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ...лошите страни се свеждат до една неизбежна и малко лоша, до една доста сериозна:
    1. липсата на оптика ограничава, при това сериозно, а принудителното купуване на външна малко дразни
    2. възстановяването на лаптопа до първоначалното му състояние (не говоря за windows restore, a за ЦЯЛОСТНОТО първоначално състояние) е през приложение на десктопа, което очевидно е безполезно при тотален срив и невъзможност да се зареди windows
    Привет с една добра новина, която явно не всички потребители на ACER ASPIRE ONE 150 (модела с Windows) знаят: По страшния проблем 2 който описваш - че при тотален срив на Windowsa няма от къде да BOOT-неш за да пуснеш преинсталация - НЕ Е ТОЧНО ТАКА! ИМА ОТ КЪДЕ ДА BOOT-НЕШ СИСТЕМАТА и сега ще го обясня накратко. Като общо правило - всички (или почти всички) лаптопи на компанията "ACER" са снабдени с така нареченият "D2D-Recovery System", което ще рече - Disk to Disk Recovery System. Тази опция обаче трябва да се разреши от BIOS-a. Конкретно за ACER ASPIRE ONE 150 модела - след стартиране на компютъра трябва да натиснете F2 още в началото за да влезете в BIOS. От там се отива... мисля че във второто меню беше и най-долу някъде има опция D2D Recovery и е избрано ENABLED или DISABLED. Трябва да поставите тази опция на ENABLED и да запишете промените в BIOS, така че BIOS да запомни че опцията е включена (т.е. ENABLED). От тук нататък, при всяко стартиране на компютъра ще имате СКРИТА ФУНКЦИОНАЛНОСТ ЗА ПРЕИНСТАЛИРАНЕ!!! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА. Тя е невидима и няма никаква индикация че е включена, но въпреки всичко съществува и чака ДА Я ПОВИКАТЕ. Повикването и става по време на стартиране, докато компютъра очаква натискането на клавишите F2 за влизане в BIOS или F12 за извеждане на BOOT-меню, ОЧАКВА СЪЩО ТАКА ОЩЕ ЕДНА СКРИТА КЛАВИШНА КОМБИНАЦИЯ ЗА ПРЕИНСТАЛИРАНЕ!!! ТОВА Е КОМБИНАЦИЯТА Alt-F10. Да повторя ли? ALT-F10. Възприема КАКТО ЛЕВИЯ Alt- в комбинация с F10, така също И ДЕСНИЯ ALT- в комбинация с F10. (Забележка: Десният ALT е означен на клавиатурата с "Alt Gr". Именно той, в комбинация с F10 e по-удобно да се натисне с дясната ръка, понеже и двата клавиша са на една и съща вертикална линия. Така че докато стартирате компютъра и той очаква F2 или F12, вие пък му дайте Alt-F10. Ако трябва натиснете неколкократно комбинацията, да не би да пропусне да я възприеме. КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ? След като възприеме намесата ни, компютъра стартира ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕИНСТАЛИРАНЕ НА ОРИГИНАЛНИЯ СОФТУЕР - Windows XP HOME EDITION.
    Честито на печелившите! (За останалите не отговарям)
    С поздрав: http://Etermark.com

    P.S. Аз притежавам версия на ACER ASPIRE ONE, която има инсталирани 5 операционни системи на 120-гигабайтовия хард. Да, правилно четете. Да повторя ли? ПЕТ, да ПЕТ ОПЕРАЦИОННИ СИТЕМИ!!! Това са следните:

    1.Windows XP Home Edition SP3 - Acer 150 preinstalled version, (която имате всички вие и която може да си преинсталирате по всяко време с моята система през Alt-F10. Като казвам "моята система" не се учудвайте. Ще разберете след малко ЗАЩО е моя... ) ;
    2. Windows XP Professional Edition SP3 (Apr.2008, Official Microsoft Release) ;
    3. Windows VISTA ULTIMATE EDITION;
    4. Linux Linpus - Acer 110 preinstalled version;
    5. DOS 7.1 For Professionals Edition.

    Моят лаптоп е концептуален модел. Поръчков прототип е, понеже аз работя за ACER. Консултант съм по технологично внедряване. Когато преди години аз измислих системата за Disk-to-Disk Recovery, ACER не бяха и чували за нея. Но много им хареса и решиха да я внедрят. На моя лаптоп - при натискане на комбинацията Alt-F10, за разлика от вашите, се появява Multi-BOOT меню. От него избирам коя от петте системи да стартирам. Те работят абсолютно независимо една от друга. Имам и опция - подобна на вашите - да избера RECOVERY на целия ми хард диск, което ако избера - ми възстановява 5-те оригинално преинсталирани операционни системи.
    Имам обаче и други опции за RECOVERY. Например - възстановяване на операциионна система по избор, без да се пипат останалите 4. При това, ДАННИТЕ МИ ОСТАВАТ НЕПОКЪТНАТИ. Знаете ли защо? Защото диска ми е РАЗДЕЛЕН на ТРИ ДЯЛА! Единият е скрит - за RECOVERY-платформата. Другият е за Мулти-функционалната Os 5in1 система, и ТРЕТИЯТ, който е с размер ТОЧНО 50 Гигабайта е за ДАННИ. Дялът за данни е ВИДИМ ОТ ВСИЧКИТЕ ПЕТ операционни системи. Всички го виждат като устройство D: А в същото време всички операционни системи показват че са инсталирани на устройство C:
    Е? Как ви се струва?

    И последната тайна която успяхме да измислим с колегите от ACER, ще ви я кажа и на вас:
    Знате ли какво означава ACER 110 и ACER 150?
    Много е просто - за модела 110 обърнете отзад напред знаците: 0 1 1. Нулата всъщност не е цифра, а буквата O, записана чрез цифра. Съкращение от "O-perating system(s)". Toва важи и за модела 150. И така, в модела 110 знаците 0 1 1 са съкращение от фразата "Operating system 1 of 1" (повече недейте и да очаквате при дисково пространство 8GB!).
    A тайната на модела 150, разкодирана отзаднапред като "0 5 1", означава "Operating systems 5 in 1". От ACER доста охотно възприеха предложението ми, като целта беше ДА СЕ УВЕКОВЕЧАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА КОНЦЕПТУАЛНИЯ МОДЕЛ във всички промишлено-произведени бройки които сте (или още не сте) си купили! НО ЩОМ ОТДОЛУ НА ЕТИКЕТА НА ВАШИЯ КОМПЮТЪР ПИШЕ 150 (а не 110), ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА КОНЦЕПТУАЛНИЯ МОДЕЛ са НАПЪЛНО СЪВМЕСТИМИ с компютъра който притежавате, а това значи че и на вашият лаптоп може.... Да повторя ли? Да, точно на ВАШИЯТ лаптоп може да се инсталира мулти-функционалната концептуална Os 5in1 система.
    Успех на ентусиастите с Alt-F10 и МОЯТА D2D-Recovery система!
    Създадох я специално за ВАС - потребителите на ACER
    Честито на печелившите! (За останалите не отговарям)
    С поздрав: http://Etermark.com

  11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    като изключим малко проповедническия ти стил на писане - наистина е полезно да се знае това нещо. ще си позволя обаче едно малко емоционално отклонение: "да ви уринирам на безспорно безкрайно полезното нещо, което е скрито като швейцарска сметка на депутат"

    Тя е невидима и няма никаква индикация че е включена, но въпреки всичко съществува
    mmm, yummy
    ама 'що е скрито ми убягна нещо

    второто нещо, което малко не доразбрах е кое е точно уникалното ти изобретение?! boot manager-a или скрития recovery partition? защото аз като че ли съм ги срещал и на други места, при това малко по-отдавна от 1-2 години

    не рабрах също така и абсолютното прехласване по "D партишъна за данни". мен ако питаш без туикване малко трудно "my documents" ще се озоват на различно място от С (както на ХР, така и на виста). да, правилно четеш, да повторя ли?

    P.S. малко неуместни ми се струват хвалбите за "МОЯ" лаптоп, "МОЯ" bios и т.н. естествено е всеки вътрешен да има engineering sample на нещото, което работи, като точно това го отличава от серийното производство. така че това ми прозвуча малко като "пък ако знаете в каква нестандартна фигурка съм си залепил едни кибритени клечки вкъщииии. никой няма такава" (no offence, ама ти пък нямаш на стената аплик с еделвайс като моя. so what?

    P.P.S. 1-5-0, 1-1-0, О-1-1.. WTF!? каква е тази кабала, какви са тези нумерологии?! след като най-полезното нещо е законспирирано зад класифицирани невидими менюта, на кого мислиш му дреме на чорапите какво означавал модела?

  12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #10

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Да разбирам ли....единия скрит за Recovery, другия за 5в1 ОС...и от 120 (160) гб диск с които се продават остават само 50гб за данни ??!!! Много умно няма що....дали правилно чета и мисля?? Да !!!, определено правилно чета и мисля!!! Боже опази, при този постоянен недостиг на дисково пространство такава консепсуална линия е най-добре да си остане само консекпсуална. Да бяхте се погрижили един bootable rcovery usb stick с вградени в исо-то драйвери за ХП или Виста да направите....че да не ни карате да си го правим сами....

  13. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #11

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"


    Поста на "etermark" е уникален. Скоро не бях чел толкова поучително слово.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #12

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Цитат Първоначално публикувано от nommo
    Аз съм горд притежател на ASUS Еее PC 901. Преди седмица имах възможност да сравня моя ASUS с Acer-а на един колега. Няма да хваля моя, защото си ми е любим и не го заменям за нищо. Ще кажа какво не ми хареса в Acer-а:
    1. Неудобен тъчпад
    2. Липса на Bluetooth
    3. Малкото време, което изкарва батерията
    Предимство (поне за мен) е наличието на харддиск и ниското тегло.
    За дизайна.... средна работа.
    Дисплея на Асус е по-добър в сравнение с Acer-a.

    В този форум може да се намери също доста инфо за Аспир-а.


    Амин!

  16. Novice
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1
    #13

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Купих си такъв лаптоп, но нещо немога да се свържа с Wirelessa към дадена мрежа. Защо така ?? Някой би ли ми обяснил, имам лаптоп HP(който е с Виста) и няма проблем със свързването, но този малкия разбойник не иска ;(. Моля за помощ

  17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    89
    #14

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    като etermark е толкова "навътре", може ли да обясни каква беше тази простотия с бавните SSD под WIN XP в Acer Aspire One... толкова ли не можаха да напишат един драйвер да кешира писанията по SSD-to?!

  18. Novice
    Тук е от
    May 2008
    Мнения
    1
    #15

    Re: Мини лаптоп Acer Aspire One 8,9"

    Цитат Първоначално публикувано от gelev
    Купих си такъв лаптоп, но нещо немога да се свържа с Wirelessa към дадена мрежа. Защо така ?? Някой би ли ми обяснил, имам лаптоп HP(който е с Виста) и няма проблем със свързването, но този малкия разбойник не иска ;(. Моля за помощ
    Имах същия проблем,но при мене се появи след като забраних веднъж wifi картата.когато въстанових и край... умря.Паникьосах се,но ината ми надделя.свалих и инасталирах последните драйвери от "атерос"инаталирах ги и о,чудо.като изтребител полетя.сега вече не забранявам wifi-то
    има и друг вариант рековъри на драйверите на wifi картата и два рестарта(не знам защо два,но се оправи)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 22-02-15, 12:44
  2. Отговори: 2
    Последно: 09-03-13, 22:32
  3. Продавам употребяван работещ лаптоп ACER Aspire 5520g 15.4"
    От Desynka във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 19-04-12, 21:12
  4. Продавам лаптоп Acer Aspire One ZG5, 1.6 GHz Atom,8.9"
    От juanna във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 12-02-12, 20:57
  5. 15.4" лаптоп ACER aspire 5730Z в гаранция
    От georgivelev във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-09-11, 11:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе