Първоначално публикувано от
tikettiket Необходимо ми е устройство,с което да чета интернет страници с текстово съдържание и текстови файлове без да ми натоварва очите.Ориентацията ми е към електронна книга - SONY EREADER WIFI PRS-T1BC заради специфичното мастило.Въпросът е дали Wi-FI е ефективен през домашната мрежа или връзката е нестабилна.Част от файловете мога да ги качвам след като прегледам през стационарен компютър за по-обстойно прочитане,но ако мога да избегна това упражнение е по - добре.
Алтернативата е бюджетен таблет - SAMSUNG GALAXYTAB2 10.1 GT-P5110 T.SILVE /говорим за по-качествени устройства/,обаче той е с подсветка,който би следвало да няма проблем с Wi-Fi,но няма щадяща очите способност.
Цената 349/689 лв. не е толкова съществена като разлика,размера на екрана също има отражение.Лаптоп имам,но ми е неудобен за тази функция и очите ме болят след дълга употреба.
От къде да взема устройството /ако е книга/ - от верига или сайт за електронни книги - гледам,че гаранцията е 24/12 месеца?
Гледах и по-евтини варианти на електронна книга за възрастен книгоман обаче не знам как се държат и имат ли технически проблеми при експлоатация.Kindle го изключвам - добра цена,но там има едни регистрации и конвертиране на книги във формати,които са трудни за човек в по-напреднала възраст.