Коя марка лаптоп бихте избрали? Абстрахираме се от другите параметри - размер на екрана, хард диск, рам памет и т.н.
Acer
Asus
Dell
Fujitsu
HP - Hewlett Pachard
Lenovo
Sony
Toshiba
Samsung
друга марка
Коя марка лаптоп бихте избрали? Абстрахираме се от другите параметри - размер на екрана, хард диск, рам памет и т.н.
Няма как да купя нещо, пък било то и лаптоп(още по-малко) само заради марката - всъщност тя е последното нещо което ме интересува.
Е, кажи за кои модели става въпрос и за какво ще го ползваш нет, офис пакет, игри, фотошоп,...? Иначе Леново е читава марка, ама пак зависи...
Гаранцията не е изравнена защото Тошиба предлагат техните модели с 5 годишна no matter what за някакви си 100тина лева допълнително.
По принцип някои магазини предлагат за 100-150лв. 5год. гаранция за всички марки, но въпросът е за какво ще го ползва лаптопа? Защото масово хората ги ползват като стационарни компютри...
П.С. Между другото един приятел, който има магазини за техника ми каза, че в момента продава повече таблети и стационарни компютри, отколкото лаптопи.
За мене качеството на продукта е от най-голямо значение. Сега ползвам един 10 инчов Айсър с 1ГБ рам и 140ГБ хард с някакъв си процесор Интел Атом....
Та решил съм да го сменям, но тъй като нямам никакви по-специални изисквания... Мисля за начален ориентир да взема марката....
От изброените Тошиба, иначе за себе си Apple. Първите заради застраховката No matter what, вторите заради това, че си изпипват продуктите и не се опитват като Самсунг да правят от всичко по много. От както се докоснах до MacOS/iOS друго не ми трябва за лично ползване.
Този пост е редактиран от stenly; 08-02-13 в 00:34.
Според мен единствения проблем с Ябълката е че не е достатъчно разпространен и не е познат на потребителите. А всичко непознато е страшнои отричано
![]()
От почти две седмици съм с този лаптоп.
или казано с други думи:
Lenovo IdeaPad Y580
Процесор Intel® Core™ i5-3210M 3M 3.10 GHZ
Размер на дисплея 15.6" / Full HD 1920 X 1080 Оперативна памет (RAM) 8 GB DDR3 / 1600 MHz Видео контролер Nvidia GeForce GTX 660M Видео памет 2048 MB / GDDR5 Твърд диск 1 TB / SATA Оптично устройство DVD Super Multi Мрежова карта 10/100 Mbps LAN Card Безжична мрежа 802.11 b/g/n Wireless LAN Card Bluetooth Да USB портове 2 x 3.0 и 2 x 2.0 eSATA Не Вградена камера Да Вграден микрофон Да TV изход HDMI Четец за карти Да ExpressCard слот Не Интерфейс за докинг станция Не IEEE 1394 порт Не Четец за пръстови отпечатъци Не GSM модул Не GPS Не Батерия Li-Ion / 6 cells Време за работа на батерия До 5 часа Тегло 2.8 кг Операционна система FreeDOS Цвят Черен
Има много положителни и отрицателни коментари по повод този лаптоп. Основния минус е че хард диска държи високи температури. Другия минус е че най-близкия оторизиран сервиз на Lenovo е в Полша, но пък работят много по-бързо от повечето български сервизи.
Напълно съм съгласен колега "зенит-е". Аз до скоро използвах IBM THINK PAD R50 (само 10 години и все още работи перфектно) и съм убеден що е то корава машина. Всичко за което съм го ползвал се е представял винаги на ниво!!!! Е, напоследък софтуера и съпътстващите приложения му идват в повече от "тежки" и се сдобих с LENOVO THINK PAD EDGE E530. Тази машинка се справя невероятно добре със задачите на IBM-а + факта, че гаранцията му е 3 години. Нищо не грее, нищо не шуми, само се чува звука от клавишите докато набираш текст. Това е моят отговор по темата.
и без конкретика стойността му е точно "нула"![]()
нещата, които си написал, се обобщават така:
i5 - i7 се справя по-добре от Centrino 1.4
4GB RAM > 512MB RAM
750 GB HDD > 30 GB HDD
затова ти казвам, че стойността на поста ти клони към 0
на мен ми се намира един Compaq Evo n610c, който не дава никакви признаци на остаряване, но не генерализирам, че HP са най-великата марка на база тази единична бройка
разбираш ли, темата не е "имам едно такова, което смених с друго такова, защото се оказа много здраво"
темата е по-скоро от рода "през мен минаха 50 такива, 150 онакива, 200 инакви и 300 еди-к'ви-си, и затова считам 'онакива'-та за по-добри от другите"
аз пък веднага мога да ти изброя няколко кусура на Е530, особено като се има предвид, и че не си дал точната разновидност, защото вариациите са много, но не го правя, защото може да са в неща, които теб не те интересуват (не правиш на лаптопа си) и да ги забележиш изобщо...
в крайна сметка мисълта ми е, че не трябва човек да се изказва крайно, особено пък неподплатено
Е, добре тогава. Без зла умисъл от моя страна : отговора който исках да дам според заглавието на темата е : LENOVO - наследника на IBM. Кратко и точно. Съжалявам, че се впуснах в споделяне на личния ми опит с тези 2 машини.Ползвам и други марки и модели но за тях не искам да пиша и за това естествено не писах. Жалко е, или по-точно тъпо е във всяка тема, във всеки един Български форум да има заядливци!!!!! Така същността на темите се размива. Колегата е написал заглавие за темата: "Коя марка лаптоп бихте избрали? Абстрахираме се от другите параметри - размер на екрана, хард диск, рам памет и т.н.". То човек да не напише два реда бе .... Кусурджии
П.П. Вариациите на EDGE530 са само две-http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?#
Този пост е редактиран от frizera; 03-09-13 в 01:39.