Избор на Таблет от марката Allview
Писах в една терма за таблетите, но се съмнявам, че някой ще ми отговори скоро за това отварям нова тема.имате ли впечатления и ако да какви са те.някой ползвал ли е моля да ми пишете.знам, че са евтини,а на мен точно това ми трябва но искам да зная повече информация относно качеството им.мерси
Отговор: Избор на Таблет от марката Allview
същите като Onda, Chuwi, Cube, Voyo, Sanei, Aoson, ePad и т.н. :)
повече информация никой не може да ти даде, защото (като всяка подобна техника, включително и марковите) всичко е въпрос на късмет за конкретната бройка. обидната за реномираните марки истина е обаче, че поетият риск (по мое убеждение пренебрежимо малък) да ти се падне дефектна бройка категорично си струва при цена 1/2 и дори 1/3 от тази на марковите
а ако го купиш от тукашен магазин, т.е. с някаква гаранция, везните натежават в полза на немарковия до дъното
лично мнение ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
същите като Onda, Chuwi, Cube, Voyo, Sanei, Aoson, ePad и т.н. :)
повече информация никой не може да ти даде, защото (като всяка подобна техника, включително и марковите) всичко е въпрос на късмет за конкретната бройка. обидната за реномираните марки истина е обаче, че поетият риск (по мое убеждение пренебрежимо малък) да ти се падне дефектна бройка категорично си струва при цена 1/2 и дори 1/3 от тази на марковите
а ако го купиш от тукашен магазин, т.е. с някаква гаранция, везните натежават в полза на немарковия до дъното
лично мнение ;)
Пффф, определно клоня към немарковия.Това, което ме шокира и за това пиша е, че виждам как характеристиките, които са описани са същите като на Самсунг да кажем, а цената е минимална.Направо е лудница!Както викаш ти, въпрос на късмет.Все пак, обаче, няма да се втурна веднага ще чакам още мнения по въпроса :) Мерси на всички.А имам личен въпрос към теб , ти какъв таблет използваш ?
Цитат:
FearMe
никакъв :cool:
Вярно ли?И защо не ползваш никакъв, като гледам добре разбираш :) Има евтинийки, които пак показват качество. залагам на ALlview, брат ми каза, че са по добри от Престижио например, а мен ме устройва нещо в този ценови полюс - повече ще ми дойде твърде тежко на семейния баланс.Хах...иначе инвестирам в компютри за по 1000 лева, но за таблет, братче, хич не ми се дава...
не ползвам никакъв, защото нито един таблет не може да ми даде това, което ми трябва и/или да замени това, което вече имам:
за мощ имам мощен стационарен
за мобилност имам нетбук
за мобилна мощност имам мощен лаптоп
за четене на книги имам eReader
за снимки имам фотоапарат
за разговори имам телефон
ааа, и за Android приложения (главно от любопитство) имам емулатора BlueStacks на стационарния, към който нямам никакви сериозни забележки, освен че понякога заради него уиндоуса бсод-ва :))
беше ми минала спонтанната мисъл за един 10" 4-ядрен с 16 флаш, 2 рам, но след като преброих до 10, трезво осъзнах, че въз основа на гореизброеното, наистина не ми трябва...
Цитат:
FearMe
не ползвам никакъв, защото нито един таблет не може да ми даде това, което ми трябва и/или да замени това, което вече имам:
за мощ имам мощен стационарен
за мобилност имам нетбук
за мобилна мощност имам мощен лаптоп
за четене на книги имам eReader
за снимки имам фотоапарат
за разговори имам телефон
ааа, и за Android приложения (главно от любопитство) имам емулатора BlueStacks на стационарния, към който нямам никакви сериозни забележки, освен че понякога заради него уиндоуса бсод-ва :))
беше ми минала спонтанната мисъл за един 10" 4-ядрен с 16 флаш, 2 рам, но след като преброих до 10, трезво осъзнах, че въз основа на гореизброеното, наистина не ми трябва...
Ахахаха, човееек, ти си истински маниак ! Аз за четене използвам Kindle, някак си повече от eReadera.За таблет, аз по-скоро съм развил някаква странна необходимост да се заобикалям с нови технологийки,. а и приятелката ми натиска за таблетче и аз искам да й купя една евтинийка, която да е достатъчно добра за нея ;) А, това разбирай не значи кой знае какво, на теб направо ти завиждам искрено за технологичния погрес, който си си причинил евала, човек !!!!
Абе, добре си е едно 10" таблетче, като се излегнеш на дивана:rolleyes: Пък и за из път не е лошо...само 500-600 грама.
Цитат:
pilot
Абе, добре си е едно 10" таблетче, като се излегнеш на дивана:rolleyes: Пък и за из път не е лошо...само 500-600 грама.
По-добре....
Преситена история е нашата. В момента съм за 2 дни извън София и за да ми е по-добре мъкна хем лаптоп, хем таблет. Лаптопа за служебни срещи и в хотелската стая, таблета за вечеря в кръчмата... шантава работа.
Ако се напъна, мога да свърша всичко необходимо с което и да е от двете....
Аа, да не забравя - освен двете джаджи си мъкна и книжка. Истинска, хартиена. Колкото и да бях фен на екнигите... в България се провалиха поради липсата на възможност за закупуване на нови заглавия.
Сега излязоха доста PC Tablet с клавиатура калъф или док станция, но пак са тежки за таблет:rolleyes: Иначе разцъках един Acer w700, бива за работа на път, ама пак трябва да подложиш крак, маса...пък то целта е свобода на движенията...абе няма угодия. Добре си беше халваджийския тефтер навремето...много се разглезихме.
П.С. То имаше един лаф за жената, ама...
И аз да кажа нещо за НЕмарковите таблети. Миналия ден ми се наложи да инсталирам едно приложение на такъв, които не е марков, но същевременно не е и световно непознат (бренда му е популярен в България, или поне беше)...
Та няма такава простотия... Нещо дето можех да свърша за 30 минути, ми отне 3 часа, и то именно щото на това животно тъчскриина и главния му мозък сякаш не бяха свързани... Полвината от времето се борих с това като натисна backspace, да не ми отчита Q което от от другия край на клавиатурата... И накрая като се наложи да му сменя езика, мина на китайски, защото отново не отчете това което му зададох...
За всеки влак си има пътници-аз не бих дал 600,700,800лв. за нещо което не ми се побира в джоба и мога за седна на него.Същевременно не бих купил и такова без гаранция и адекватен сервиз/напр. от Алибаба/.В една друга тема бях писал че някои маркови и но нейм продукти се правят в един и същи завод,просто в единия случай плащаш повече за марката.
Цитат:
FearMe
каква марка? колко инча?
Не исках да споменавам марка, но щом директно питате таблета беше ARCHOS 10", но много се съмнявам при другите таблетчета в този ценови клас да има кои знае колко разлика...
Цитат:
За всеки влак си има пътници-аз не бих дал 600,700,800лв. за нещо което не ми се побира в джоба и мога за седна на него.Същевременно не бих купил и такова без гаранция и адекватен сервиз/напр. от Алибаба/.В една друга тема бях писал че някои маркови и но нейм продукти се правят в един и същи завод,просто в единия случай плащаш повече за марката.
За марките не съм на това мнение. Да плаща се повече за марката, ама не е само марката. С марката идва и гаранцията, както и това, че при изработката на "марков продукт" качествения контрол е малко по-така... Не говорим за варианта в които продукт с марка "ХХХ" като не успее да мине качествения контрол, се "пребрандира" и става с марка "YYY" естествено с по-ниска цена...
Vlado66
Кои точно маркови устройства се правят в един завод с немаркови? Как си представяш примерно популярни корейски, японски и тайвански марки да го правят това. Да, различните компоненти се правят от други фирми с различна степен на качество, но самата сглобка се извършва отделно. Просто големите корпорации нямат сметка да правят съвместно производство с но нейм марки под един покрив, защото пазара на мобилните устройства е много конкурентен.