Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Процесора работи на 100% на Pavilion dv3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Пловдив

Процесора работи на 100% на Pavilion dv3

Здравейте, след инсталация на Windows 7 забелязах, че лаптопа като се остави за 2-3 минути без да се работи с него процесора се натоварва на 100% и температурите минават нат 85 градуса, не мога да кажа как е работил преди инсталацията, не съм го ползвал от 6 месеца, а съпругата ми не обраща внимание на такива работи. Имате ли някакви предположения. От някакви настройки е или може да е софтуерен проблем, дори и вирус. Какви стъпки да предприема ???

P.S.
    Този пост е редактиран от georgibozhinov; 04-06-13 в 21:51.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Процесора работи на 100% на Pavilion dv3

Първа стъпка: Преглеждате кой процес товари процесора на 100%
    Втора стъпка: Проверявате с гуугъл или ако не се справите пишете тук името на процеса, детайлна информация за лаптопа, антивирустна програма и т.н.

4. Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Първа стъпка: Преглеждате кой процес товари процесора на 100%
    Втора стъпка: Проверявате с гуугъл или ако не се справите пишете тук името на процеса, детайлна информация за лаптопа, антивирустна програма и т.н.
    Извинявам се за малката информация, бързах :rolleyes:

Това, което забелязах. Като е пуснат Task Manager за да видя, кой товари процесора интересно не се получи така т.е. процесора не се натовари след около 2 минути. Затворих Task Manager-a и след около 2 минути пак се натовари Модела е HP Pavilion dv3 4151sz. Processor QM720, 4GB Ram, ATI HD5470, HDD 500GB. Имам го от около 2 години, но жена ми го използваше. И сега го забелязвам този начин на работа. От Task Manager-a се вижда System Idle Process на 95% Нещо впредвид ?

П.С. Антивирусна - Няма
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

System Idle Process е ненатоварената част, т.е. 95% ненатовареност, което е нормално

дръж пуснат таск мениджъра, докато някой процес не се отличи с висок процент...

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Високата температура може да е в следдствие на позапушена охладителна система (или казано човешки, прахоляк между ламелите на радиаторчето което лесно се разбира когато чуеш, че вентилатора върти на високи обороти а потока въздух който излиза от лаптопа е слаб).

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Високата температура може да е в следдствие на позапушена охладителна система (или казано човешки, прахоляк между ламелите на радиаторчето което лесно се разбира когато чуеш, че вентилатора върти на високи обороти а потока въздух който излиза от лаптопа е слаб).

това си е напълно валидно предположение, само че аз разбрах, че ту вдига, ту не, което няма как да е от замърсяване...

за да избегнем евентуалната намеса на процеси, най-добре е да се влезе в BIOS и там да се изчака евентуалното повишаване на температурата...

8.  

9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Когато процесора се натовари малко повече а радиатора се е позадръстил и не може да хлади въздушният поток ламелите, се случва точно това. Друг е въпроса, че първото поколение Core процесори не са от най-хладните.

10. Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Пловдив

Охладителната система е почистена, на входа мрежичките бяха позапушени преди да почна да го преинсталирвам на изхода ламелите не бяха много мръстни, но и тях ги почистих. Контактна паста не съм сменял. И вентилатора не работи постоянно на високи обороти. Screenshot-a от Core Temp е да ви покажа, че това без да съм пуснал нищо, като казвам нищо, означава абсолютно нищо. Пускам компа, зарежда Windows-a и след 1,5-2 мин процесора започва да работи на 100%. Като мръдна мишката или натисна някой клавиш и веднага отива на 0. Оставя го пак така около 2 мин и пак същото. Странното е че като съм пуснал Task Manager-a за да видя, кое товари процесора същото това странно натоварване го няма.

FearMe - какво имаш предвид с това да се види от BIOS-a

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

когато си в BIOS-а, т.е. без да има заредена OS, процесорът работи на максимална честота, а вентилаторът се върти на максимални обороти, защото няма кой да го намали, респективно да го натовари

10-ина минути в BIOS ще покажат дали максималната честота на процесора има отношение към загряването, както и дали вентилаторът може или не да се справи с тази максимална честота

12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Да не се опитва да бекъпва нещо докато е айдъл ?

13. Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Пловдив

Имам опция в BIOS-a да пусна ли вентилатора винаги да е включен или не. Сега е на Disable. Бях около 10 мин в BIOS-a, след определено време вентилатора започна да върти по-бързо (да се чува повече). Влезнах в Windows и пуснах веднага COre Temp. показваше температура 75 градуса на ядрата. И започна лека, полека да се охлажда. Ако трябва да сравня работата на процесора и пускането на вентилатора, когато се натовари от никъде в Windows и когато е в BIOS-a. To в Windows много по-бързо се вдигат температурите отколкото кагото е в BIOS-a. Спрял съм system restore и всякакви beck up системни решения. Като инсталирах Windows-a го оставих да се update и после го изключих, Firewall е на On. Не знам, за друго не се сещам, много странно е това, че с пуснат Task Manager лаптопа и по-точно процесора не се натоварва. Нещо друго впредвид да имате ? Да преинсталирам Windows-a отново ли ???

П.С.

My CPU usage is at 100%, but task manager says nothing's using - Microsoft Community

How to perform a clean boot to troubleshoot a problem in Windows 8, Windows 7, or Windows Vista

Намерих това и направих това, което е описано и да ви кажа вече не го прави, което ме води на мисълта, че нещо с Update на Windows-a !!! Ще рестартирам и пак ще видя и ще ви пиша.
    Този пост е редактиран от georgibozhinov; 04-06-13 в 21:56.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Varna, Bulgaria, Bulgaria

Имах същият проблем и се оказа вирус. Ако продължава да се товари сканирай с malware bytes и search and destroy.

16. Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от chorlav Виж публикацията
    Имах същият проблем и се оказа вирус. Ако продължава да се товари сканирай с malware bytes и search and destroy.
    malware bytes засече, някакъв троян и пач на Фотошопа, които бяха в Temp папката, сега лаптопа се държи нормално...според мен ) Само че malware bytes и search and destroy подаржаха постоянна работа на процесора около 20 процента, затова ги махнах. В момента съм с Microsoft Security Essentials постоянно включен работата на процесора в IDLE вече падна на почти 0%. Благодаря ви много колеги

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

System Idle Process не трябва ли да е възможно най много. При мен е 98-99%

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Microsoft Security Essentials поне до преди година само симулираше работа. Пускаше всякакви гадини по компа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. натоварване на процесора
    От softomi във форум Windows
    Отговори: 13
    Последно: 13-02-13, 15:51
  2. HP Pavilion dv5
    От kokepa във форум Мобилни устройства
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-11, 17:09
  3. Нормално ли е процесора
    От presents във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 07-01-07, 01:27
  4. Защо процесора ми работи на около 60С?
    От orack във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 28
    Последно: 11-05-04, 11:00
  5. Отговори: 3
    Последно: 07-05-04, 21:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе