Отговор: съвет за избор на лаптоп
Втория нов струва над 2400. Нещо ми е съмнителна тая оферта.
Dell Inspiron 5547 | Laptop.bg - Технологията с теб ,Dell Inspiron 3543 | Laptop.bg - Технологията с теб Малко надхвърлят бюджета ,но мисля по добрия вариант от втора ръка.Иначе от горните два втория има малко превес в отношение на видеото,не видях да имат хард диск.Варианти има доста но се ограничаваш в две марки.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Yasen6275
Втория нов струва над 2400. Нещо ми е съмнителна тая оферта.
да звучи много добре, та чак съмнително :) Между другото, от същия продавач има още доста обяви за подобни машини и всичките на първо четене са доста атрактивни. Следя ги от поне месец, но не забелязвам да има продажби, списъка си е все същия.
Хубави са си Latitude, обаче дъщерята едва ли ще я впечатлят:) Вземи и нещо новичко, задължително с най-дългата гаранция:) С този бюджет, марката е без значение...не че с по-голям е от голямо значение в момента, ама...
Цитат:
bagerista9
Благодаря за предложението, посочих двете марки като предпочитани, но бих разгледал и модели на други, ако са по-подходящи в този ценови сегмент. Пропуснал съм да уточня, че предпочитам вградено видео. Няма да се играят игри изискващи отделна карта, така че, мисля е по-добре да елиминирам излишното греене. А за харда, може и с по-малък капацитет, ако е по-бърз още по-добре. Inspiron 3543 ми се струва подходящ вариант. Ако беше и с матов екран, но май изискванията станаха много за бюджета :)
Eто ти едно предложение, макар и извън бюджета. Може да се каже че е здрав, надежден, перфектно охлаждане, хубава клавиатура, добра автономност и много добро гаранционно обслужване. Е, процесор и екран, макар и матов не са нещо особено, но затова за което ще се ползва-стават.
Като видя нов лаптоп с 1366x768 резолюция на екрана и крака започва да ми играе... :))
Благодаря за предложението, струва си да се вдигне мизата за подобно.
А какво ти е мнението за предложението на колегата по-горе:
Dell Inspiron 3543 | Laptop.bg - Технологията с теб
поне на хартия с по-добри показатели, но все пак са различни серии и латитюд е по-високата доколкото знам. Предполагам има разлики - кутия, сглобка и т.н.
Засега освен тези два се заглеждам и по този: Lenovo ThinkPad Edge E550 | Laptop.bg - Технологията с теб
Lenovo ThinkPad Edge E550 | Laptop.bg - Технологията с теб
Разбира се, че има разлики...те са - не различни серии, ами класове:)
Леновото също бива, ама...бих предпочел 5-та серия Latitude:) Обаче, не знам дали горният капак е от магнезий, както при вариантите с FHD, но вероятно пак няма да е от калпава пластмаса.
П.С. Tommorow, на мен щом не е мат IPS ми е все тая, дали е FHD или HD.
имаш SSD 256GB,което си е огромно предимство+1тб диск,процесора е една идея по добър,това са плюсовете на 3543.Минусите : малко бавен хард и по слаба лан карта в сравнение с Е5550,но пък един път сложиш ли операционката на SSD забравяш за хард, повярвай ми лаптопа излита.
Съгласен съм за SSD - голям плюс. Но може да се добави в последствие/разбира се още поне 100лв./ за разлика от други неща. Лошото е, че при Е5550, трябва да се лишиш от хард или повече пари за по-голям капацитет - няма пълно щастие:)
Цитат:
slowhand
Здравейте,
Предстои ми закупуване на лаптоп за дъщеря ми, ще се използва за обичайните неща, като интернет, документо-обработка (офис пакета) и може би съвсем леки игри. Бюджета е 1000 лв, търси си се надеждност и прилична производителност. Предпочитаните марки са Dell и Lenovo. .
Прочети това и ще видиш ,че няма смисъл да хабиш вълнения относно марката на лаптопа.Гледай наименованието на процесора да има суфикс U за процесори на Intel и да няма допълнителна видеокарта,така лаптопа ще грее възможно най - малко и ще ти върши работа и ще бъде максимално надежден.Свали мизата на 500-700 лв,така че след години хлапето ако поиска нов лаптоп ще му натякваш, че за този си дал 1000-1200 лв. и няма как да стане.А след години тогавашния лаптоп от 500-700 лв. ще бъде с много класи над сегашния от 1000-1200 лв
Цитат:
emil vasilev
Прочети
това и ще видиш ,че няма смисъл да хабиш вълнения относно марката на лаптопа.
Благодаря за поста, със сигурност ще се съобразя за процесора и видеото. Да си призная, не съм се развълнувал особено за марката. Ясно е, че машините в ниския и среден сегмент са от тайвански ODM производители и се продават под различни брандове. Затова ще се ориентирам към такъв с добра гаранция/ гаранционно обслужване, както pilot ме посъветва. А това май пак води към споменатите два бранда.
Lenovo B50-70 | Laptop.bg - Технологията с теб
- - - - - - - - - -
Dell са с 36м. международна гаранция +40лв 1г.застраховка и забравяш,гледам има модели и с 48м. гаранция