Резултати от 1 до 3 от общо 3

Проблем с плейване на видео Sony VAIO

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Проблем с плейване на видео Sony VAIO

Здравейте съфорумци,

Имам малко нужда от помощ, като изобщо не знам дали съм в правилния раздел. Ще помоля модераторите да преместят темата, където й е мястото, ако не е тук.

Казусът е следния и се дели на два подказуза:

Опитах да пусна филм от Sony Vaio VPCEB2M1E (на змията, супер боза) на телевизор Panasonic TH-50PV500E, който се сещате колко е стар, но все пак има HDMI и преди години безпроблемно съм свързвал всякакви компютри (настолни и мобилни) и съм гледал филми на него и през HDMI и VGA.

1)
    Първоначално лаптопът с бъндъл софтуера клонира дисплея, но беше невероятна мазня и нямаше възможност за каквито и да е настройки. От сайтът на АМД изтеглих и инсталирах последната версия на драйверите и ситуацията се подобри, макар че цветовете на ТВ са супер зле и не бих казал, че става за гледане

2)
    Опитах да пусна филмът на самия лаптоп (без да е свързан към ТВ) през MPC-HC и се появи нов проблем, а именно, че звук и субтитри тръгват, но картина не. Ядосах се повторно, изтеглих най-актуалния K-Lite, инсталирах го според дефолт настройките, но проблемът остана.

След цялата софтуерна сага:
    Лаптопът работи със значително по-добра картина поради новият драйвер
    MPC-HC продължава да плейва звук и субтитри, но не и картина
    Лаптопът може да пусне ТВ-то като екстендед дисплей, но с доста лоша картина

Имате ли някакви идеи, аз след драйверите и кодеците се изчерпах?

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Проблем с плейване на видео Sony VAIO

K lite трябва да е два вида :

- х86( 32 битова програма) - изобразява ти иконка + надпис "MPC-HC"
    - х 64 (64 битовата програма) -изобразява ти иконка +надпис "MPC-HC х64"
    Ако ги нямаш и двата ги изтегляш и инсталираш от "оригиналната" интернет страница.

При една от двете не плейва картина.При другата се случва да не плейва звук, но това е инцидентно.

Как се плейва:

кликваш върху иконката -съветвам те първо да пробваш обикновенното 32 битово, тоест MPC-HC .След това от file > quick open file и от него отиваш на устройството на което е филма/видеофайла и го отваряш.

Ако не стане пробваш по същият начин с х64 битовата версия.

Когато лаптопа е включен към ТВ пробваш с F7 , появява се графично меню(нагледни картинки) и от него с мишката/тъчпада избираш опция само лаптоп, само телевизор, и лаптоп и телевизор, разделена картина, тоест двойна(на един екран две картини-разделя екрана на две и в двете половини има една и съща картина/филм.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Проблем с плейване на видео Sony VAIO

Благодаря за включването!

Пробвах всичко, даже инсталирах и деинсталирах всякакви 32 и 64 битови версии, но не става...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам лаптоп Sony VAIO FZ-21Z с проблем
    От milen_sf във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 10-08-14, 19:50
  2. Проблем с лаптоп Sony Vaio
    От angel_iv във форум Мобилни устройства
    Отговори: 9
    Последно: 10-11-12, 23:40
  3. Плейване на филми на SONY DAV-DZ340 ? Препоръчайте...
    От eternal_frost във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-11, 13:08
  4. Проблем между MF5750 и usb Sony Vaio
    От exorcist във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-06, 14:59
  5. Проблем при плейване на DVD
    От pjMarvin във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 26-10-02, 23:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе