Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25
Like Tree1Одобрявам

Мнения за лаптоп Acer Aspire V5-591G

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Мнения за лаптоп Acer Aspire V5-591G

Гледам те влече към дадена марка Все пак ти ще го ползваш...
    Въпросът за отворените табове, касае основно рам паметта. ССД е желателно да сложиш в началото, защото там се инсталира ОС и програми. И при двата посочени от теб лаптопа, дисплеят е на ЛГ и е сравнително нисък клас, но на теб би трябвало да ти е достатъчен. Нали няма да го ползваш за фотообработка? Тестовете за ШИМ ги правят с осцилоскопи и би трябвало да са достоверни, но пак може да има неточност, защото зависи и от това как "производителя" е решил да управлява яркостта. Примерно над 30% яркост на конкретен дисплей, честота на трептене става много висока, за да води до дискомфорт у някои потребители.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Тези "производители" са ясни.Те например не изписват никъде модела на HDD,дисплея и SSD,. То даже бе доказано,че Compal, Quanta и т.н. слагат различни модели HDD в различните партиди на един и същ модел лаптоп.

4. Тук е от
    Mar 2011

абе ще видим на края какво ще взема.
    Относно екраните в ревюто, което ми прати за lenovo-то не можах да си го преведа добре и останах с впечатление, че и там е открит ШИМ (PWM not detected - In comparison: 54 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 566 (minimum: 43 - maximum: 10420) Hz was measured.) и затова ви питах и за последния acer, защото и при него има ШИМ, но пък честотата е много по висока и има някаква технология (в горния пост съм я писал).
    Pilot, emil vasilev а какво ви е мнението относно питането ми за процесорите?

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

TDP при четириядрените мобилни процесори при Skylake,Haswell и Broadwell e по-голямо от 45 W. Докато това на Acer-а и Lenovo-то е 15 W.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Не е открит ШИМ, при всички нива на яркост. Това в скобите е за тестваните от тях устройства, като цяло. Зависи и твоята бройка с каква ревизия на панела ще е или пък може да е на друг производител, но да отговаря на зададен критерии - т.е. IPS Обаче, какви са параметрите на панела...

Какво да ми е мнението за процесорите? В смисъл да сравняваме нисковолтажен със стандартен или конкретно на двата лаптопа?
    Този пост е редактиран от pilot; 18-03-16 в 12:59.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от dankg Виж публикацията
    абе ще видим на края какво ще взема.
    Относно екраните в ревюто, което ми прати за lenovo-то не можах да си го преведа добре и останах с впечатление, че и там е открит ШИМ (PWM not detected - In comparison: 54 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 566 (minimum: 43 - maximum: 10420) Hz was measured.) и затова ви питах и за последния acer, защото и при него има ШИМ, но пък честотата е много по висока и има някаква технология (в горния пост съм я писал).
    Pilot, emil vasilev а какво ви е мнението относно питането ми за процесорите?
    Оттам,откъдето гледаш най-евтиното ,отговарящо на твоите изисквания-->4-ядрен процесор,SSD, IPS дисплей,мощна видеокарта(смятам,че за laptop 1170 GFlops са голяма мощ) е
    HP Pavilion 15 Gaming 15-ak001nu.
    Нарочно гледах процесора да е I7-6###*, а не I7-4###*. По-ново поколение и е по 14nm технол. процес. Връзката между чипсета и процесора е DMI 3.0(два пъти по-бърза от DMI 2.0 в предните поколения). Четириядрените процесори (обикновено имат суфикс H в името си),чипсета им е в отделен чип.Това предполага по-голяма латентност в обмена на данни между т.нар. по-бавни у-ва(HDD, SSD, USB у-ва и т.н.) и процесора.Пък и чипсета почти винаги се произвежда по по-стар технол.процес. Двуядрените процесори (обикновено имат суфикс U или Y в името си) ,чипсета им е вграден в процесора.Това пък предполага по-малка латентност в обмена на данни между т.нар. по-бавни у-ва и процесора.Процесора в последно време е изпреварил значително другите компоненти в един компютър и в по-голяма част от времето е в така наречените състояния на изчакване(не върши никаква работа).
    Този пост е редактиран от emil vasilev; 18-03-16 в 15:28.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2011

[QUOTE=pilot;764531Какво да ми е мнението за процесорите? В смисъл да сравняваме нисковолтажен със стандартен или конкретно на двата лаптопа?[/QUOTE]
    Честно да ти кажа не мога да преценя за моите изисквания кой е оптималния вариант за процесор. Бах се насочил към 4 ядрен като по-производителен, но пък ако няма нужда от него...общо взето не знам и аз?!?

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Оттам,откъдето гледаш най-евтиното ,отговарящо на твоите изисквания-->4-ядрен процесор,SSD, IPS дисплей,мощна видеокарта(смятам,че за laptop 1170 GFlops са голяма мощ) е HP Pavilion 15 Gaming 15-ak001nu.
    Гледах го и аз, но ако се спра на този вариант, трябва да отделя още няколко стотин лева, а за сега ми идват в повече!

Преди поливин час ходих до един Техномаркет да разгледам и вихях lenovo-то, acer-а, HP Pavilion-a HP Star Wars, но за жалост не ми ги включиха, да видя и мониторите (политика на Техномаркет) и ако няма къде да ги видя везните накланят към lenovo-то заради отсъствието на ШИМ.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

В технополис ги пускат да видят хората,че работят и лигавия Linux, който е инсталиран.

- - - - - - - - - -

Трудно се намира баланс между процесор,видеокарта и дисплей за някакви пари.Не мога да намеря консумацията и точната производителност на R7 M370. За процесорите по-добре е двуядрен от 6-то поколение със суфикс U.Enduro е полезна функция,но не мога да намеря подобна функция при Nvidia.

- - - - - - - - - -

Сега изчислих производителноста на вградената графика на Intel Core i5-6200U. Изкарах я 383 GFlops. За сравнение на Nvidia GeForce 940M е 823 GFlops.и има TDP от 36W(Поправям се)
    Този пост е редактиран от emil vasilev; 18-03-16 в 16:41.

11. Тук е от
    Mar 2011

Благодаря за инфо-то емил

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

За твоите изброени нужди, двуядрен i5 би ти свършил работа. Аз не съм фен на четириядрен в лаптоп.
    Леновото го няма по веригите...ThinkPad, Latitude, ZBook са бизнес ориентирани серии. Върви в някои специализиран магазин. А и по-скъпите модели, обикновено са на поръчка. Ще ти ги доставят и ще си избереш.
    Този пост е редактиран от pilot; 18-03-16 в 17:31.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Лаптоп Acer Aspire E1-522
    От YordanVassilev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-12-13, 17:12
  2. Мнения: Acer Aspire 5750G
    От taipan във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 12-06-11, 13:24
  3. Aspire 1430 - нов 11.6-инчов лаптоп от Acer
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 19-11-10, 09:39
  4. Геймърски лаптоп Acer Aspire AS-7738G
    От taraponti във форум Продава
    Последно: 21-10-09, 12:03
  5. продавам лаптоп Acer Aspire 1605DLC
    От rums във форум Продава
    Последно: 23-01-08, 16:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе