Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 92

Как се засича рутер?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #31

    Как се засича рутер?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Фори човече 4Mbps гарантиран външен и 80Mbps гарантиран БГ за сега стигат ,че и остават.поросто мислиа че ако искаш да направиш нещо сериозно ,силно,качествено и най вече да спечелиш пари трябва да вложиш много пари ,останалото е просто мерак и ентусиазъм.ако се наложи още пари ще се налеят но стандарта не може да бъде свален.6те ти кажа на най-евтината тарифа неограничен> за 8лв. получаваш Int 32kbps BG 256kbps, localen server +bubu.to+evro.net 512kbps мисля офертата е добра ,но истината е ,че само с пари можеш да си позволиш да я предложиш.



    <div align="right">Originally posted by Botzko®*-*09/10/2004*:* 21:07:26</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Botzko®, ако спретнете такава мрежа и във Варна - ще избиете рибата в морето[:D]!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    1,255
    #32

    Как се засича рутер?

    Абе вие пак разводнихте темата на човека.

    Delta1

    1. Можеш да направиш така че рутера (що пък рутер)да не се вижда но са ти необходими 2 мрежови карти на РСто което ще дава нета на останалите

    2. ISPто може да те хване много лесно по броя конекций които идват(заявки)от твоето IP.Ако шерваш с още един човек бива ама ако сте 5,6 ще ви гепят веднага.

    (За кината и водата)

    3. Мойто ISP реши да махне това ограничение за споделяне на нета.

    Преди имаше ограничение до 20 конекций а сега колкото си искаш.

    Накратко мотото е "Имаш нет,споделяй го с колкото си искаш човека"

    И кво стана!Ами забраненото вече не е сладко.Това стана.Скоро говорих с администратора и той ми каза че работата значително е намаляла.Абе елементарна психика.

    Не искам да давам името на доставчика за да не изглежда като реклама но който се интересува РМ.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    31
    #33

    Как се засича рутер?

    @etg офертата е съвсем реална! не става въпрос за пране на пари още по малко за дъмпинг на цените просто можем да си го позволим.аз не споменавам някой подробности как точно става това съвсем умишлено (мисля че ме разбираш защо).Говориш за кражби ОК обаче ние нямаме едно кабелче и един суич на открито! защо ли? ами доста пари са дадени за лиценз или разрешение както искаш го наричай да са под земята в шахтите на БТК и Енерго!ЛОКАЛНИТЕ ни оптики които НИЕ сме си пуснали за опорни трасета също са под земята.направил си примерна сметка за разходите добре но ше ти кажа че си далече от реалните ни разходи които са много на горе защото този нет който съм споменал ни струва доста скъпо но за това пък е реален.Иска ми се да ти обясния по подробно нещата и ще разбереш ,че всичко това е възможно но не мога да го направия тък във форума.

  5. Novice
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2
    #34

    Как се засича рутер?

    ETG ot koga po4nah da pera pari ))))

    s tebe pone se poznavame i moga da ti garantiram 4e ofertata za koqto spomena Botzko® e suvsem REALNA ako iska6 ne6to da ti obqsnq nqma problem No ne mislq 4e trqbva da e vuv FORUMA [:O]


  6. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #35

    Как се засича рутер?

    Мисля че отговора на vandal изчерпа темата

  7. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #36

    Как се засича рутер?

    Вижте сега, никъде не съм казал, че офертата не е реална и вие си измисляте. Не виждам и нищо странно в това, че някой може да си я позволи. Просто исках да ви кажа, че това нещо не струва толкова., цената и себестойността са различни неща. Явно са ни различни понятията, вие на това да се продава нещо под себестойността му какво му казвате?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #37

    Как се засича рутер?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Извинете че ви питам но май нямате никаква логическа мисъл за това по добре не давайте никакви сравнения 4е сте смешни само Shakedoun май разсъждава по-нормално

    А на тоя ISP-to mu kazvam *******************!!!!!!!!!

    Всичките Търговци сте еднакви и вие сте тези които крадът от нас щтото нямаме избор И неможем без NET [V]



    <div align="right">Originally posted by GOTHIC - 09/10/2004 : 15:46:24</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    [^]Не си изпускай нервите, момче, че ще ти дадЪт един избор анадолските знаеш кои.



    Shakedown, много пъти съм го казвал и пак ще го повторя, не правя въпрос на никой, който си е вързал още един компютър в къщи (или още два). Тука говорим за комшийчето, дето срещу 20 лв. е решило, че е ударило кьоравото и ще врътне големия бизнес, като върже всички приятели в блока.

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    186
    #38

    Как се засича рутер?

    Не, не смятам аз лично да прая бизнес с комшията, а просто да си делим нета за да ни идва по евтино не да прая пари. Бъркаш ги май двете неща или май така ти изнася да се изразиш "врътне големия бизнес", не съм за пари да прая разбери по евтин да ми доиде нета искам. Не съм достатъчно богат и да давам по 35 лв. месечно. А и кво пречи да докарам на приателя ми компютъра в нас и да излъжа че ползвам два и осле да си го върне в тях, а ?

    Нищо нали, колко ше му е никой нищо неможе да разбере и да ти каже в последствие.Още веднъж, не да прая пари, а да ми е по евтино. 3 К за 35 лв. Кофти батка ама глеш как седят нещата.

  11. Novice
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2
    #39

    Как се засича рутер?

    Лоялна Конкуренция му викам аз. сам си направи по горе сметките колко клинта трябва да имаме за да си избиеме парите .Абе спокич има време още ще живее наща мрежа в дружба [8)]

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    20
    #40

    Как се засича рутер?

    Da vi kaja vseki si e prav za sebe si.

    Nikakav problem nqma, ako nqkoi ISP tolkova iska zad 1 IP da ima 1 komputar s internet, da si reshi problema mirno i krotko bez da si igrae na strajari i apashi s klientite.

    1. Sashtesvuva softuer koito to ti sledi header-a zaqvkite i odobrqva samo tezi ot lankartasta na PC- koeto si plashta neta oficialno. Vsichki ostanali PC koito sa varzani v mrejata i im shernat net saotvetno ne im se odobrqvat zaqvkite i za tqh nqma net. Po tozi nachin ne moje da se sherva neta nito s connection shareing nito s wingate ili kakavto i da e softuer za windows.

    2. Po moralnite vaprosi na vsichki dostavchici:

    vsichki znaem kakvo e spodelen kanal i che dostavchika pecheli ot broq na klientite. No pozamislete se malko osobeno tezi koito dostavqt net v golemite gradove. Kato ste dali vazmojnost da se sherva neta kakvo im prechi na horata da si go shervat ? Nishto. Kakto vie pechelite ot broq na horata v mrejata taka i 2-3ma komshii mogat da si delnat neta i da plashtat edna treta ili edna chetvart ot cenata. Ako mi 'drapnete' kabela shte si namerq drug dostavchik i shte se postaraq da otkaja oshte pone 5-6 choveka ot vashata firma. .... Tova e prosto psihologiqta na bylgarina.

    Nqma smisal da se odsyjda poveche koe trqbva da se pravi i koe ne. Vsichko koeto moje se pravi..... taka e v Bylgariq. V Evropa ne e taka.



    Taka, che ako iskate da ne vi se sherva neta pomislete kak da napravite taka, che da ne moje. Saotvetno pak shte se poqvi tema vyv foruma no reshenieto nqma da e tolkova prosto che da moje da go napravi obiknoveniq user (90% ot potrebitelite).

    Tova e ot men







    P.S. izvinete, che pisha na latinica, no nqmam kirilica na PC-to, a i skripta na site qvno ne raboti s nemski layout

    Offtopic:

    ili moje bi trqbva da se obyrna kym admina na foruma





    <font color="brown">------

    и превода [:D] на горния текст на БГ с любезното съдействие на http://lat2bg.kredor.com/scgi-bin/og.php?op=lat2bg

    -------</font id="brown">



    Да ви кажа всеки си е прав за себе си.

    Никакъв проблем няма, ако някои ISP толкова иска зад 1 IP да има 1 компютър с интернет, да си реши проблема мирно и кротко без да си играе на стражари и апаши с клиентите.

    1. Сащесвува софтуер които то ти следи хеадер-а заявките и одобрява само тези от ланкартаста на PC- което си плаща нета официално. Всички останали PC които са вързани в мрежата и им шернат net съответно не им се одобряват заявките и за тях няма net. По този начин не може да се шерва нета нито с connection шарейнг нито с вингате или какъвто и да е софтуер за windows.

    2. По моралните въпроси на всички доставчици:

    всички знаем какво е споделен канал и че доставчика печели от броя на клиентите. Но позамислете се малко особено тези които доставят net в големите градове. Като сте дали възможност да се шерва нета какво им пречи на хората да си го шерват ? Нищо. Както вие печелите от броя на хората в мрежата така и 2-3ма комшии могат да си делнат нета и да плащат една трета или една четвърт от цената. Ако ми 'дръпнете' кабела ще си намеря друг доставчик и ще се постарая да откажа още поне 5-6 човека от вашата фирма. .... Това е просто психологията на българина.

    Няма смисъл да се одсъйда повече кое трябва да се прави и кое не. Всичко което може се прави..... така е в България. В Европа не е така.



    Така, че ако искате да не ви се шерва нета помислете как да направите така, че да не може. Съответно пак ще се появи тема във форума но решението няма да е толкова просто че да може да го направи обикновения user (90% от потребителите).

    Това е от мен







    P.С. извинете, че пиша на латиница, но нямам кирилица на PC-то, а и скрипта на сайт явно не работи с немски лайоут

    Оффтопиц:

    или може би трябва да се обърна към админа на форума


  13. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    265
    #41

    Как се засича рутер?

    Знам че повечето internet LAN доставчици (вкл. и учасниците по горе) предпочитат да използват PPoE поради ред причини.



    Въпросът ми най вече към ISP - та.Защо според вас има доставчици предлагащи различни схеми за доставка на net, включително и на трафик, който не ползват PPoE и по тази начин винаги има "кражби" (силна дума но...) на трафик а от там и доста конфронтаций между клиенти и ISP-то.Лично съм поставял въпроса към тези ISP-та и никога не съм получавал отговор който поне да е близко до задоволителния.Винаги започват да се разтягат лукуми от сорта колко е нецелесъброзно и т.н. глупости който е тъпо да цитирам пред учасниците в тази тема.



    Знам че всяко нещо си има положителни и отрицателни страни и всеки доставчик си преценява сам как да подходи към доставянето на нет но кой е крив в случая - този където краде нета или доставчика който позволява да се открадне нет .

    ...А може би съвестния юзер дал 5лв. за 50 MB за да може да проверява пощата си и прогнозата за времето.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #42

    Как се засича рутер?

    Всеки доставчик сам си решава как ще предлага нета и не е наша (нито твоя) работа да го съдим или критикуваме за това.

    Колкото до това кой е виновен за кражбите, що за въпрос? Ако на теб ти откраднат колата например, да не би ти да си виновен, защото не си я пазил добре? Освен да почнат да подвеждат под отговорност и собствениците, че не са осигурили денонощно дежурство на паркинга и така са позволили на крадците да действат...

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    265
    #43

    Как се засича рутер?

    WISP -мерси за отношението към въпроса ми.

    Не искам никой да съди нито доставчика нито клиента.

    Но къде е толерантността в този случай.Ти си пак с 5лв. назад а доставчика вика "-ами не знам оправяй се" вместо да предприеме мерки.Другото естествено е ако не ти изнася довиждане няма net.



    И тофава к'во става - идва напомош добрия сасед ("хакера на блоака" [] )с невероятното предложение:

    - Дай да си share net-а.Неограничен трафик дарпай колкото си искаш.Никой няма да окрадне и без това неограничения по трафик net.

    И ти добросъвестния клиет криваш от правия път защото ти е писнало да се разправяш с твоя доставчик.



    Стигнахме в начато на темата...

  17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #44

    Как се засича рутер?

    Дзвер, имайки предвид твоето крайно негативно отношение (май не е имало пост който да убеждава как всички доставчици са престъпници [:D][:D][:D]) как очакваш постовете ти да останат? Малко почваш като латерна да ги мелиш - и в предишната тема по въпроса беше така.

    Таньо, решението на проблема ти е смяна на доставчика. Пазарна икономика, конкуренция, бла-бла, всичко това води до едно нещо - ако не си доволен от услугата на някой, въсползвай се от услугите на конкуренцията. Всеки доставчик сам си преценява какво качество може да предложи на клиентите си и всеки клиент според това определя доставчика си.

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #45

    Как се засича рутер?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Друг е въпросът, че и доставчиците ви продават в 90% от случаите нет на черно -без лиценз нито за мрежата, нито за инфраструктурата и достъп до нелегална информация; но на тях е позволено. На вас не е.



    <div align="right">Originally posted by D3BEP - 21/10/2004 : 10:20:24</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    D3BEP, не виждам с какво сме развалили темата, освен, че обръщаме внимание на хората да не забравят и другата страна, където също има някой, който се опитва да прави някакъв бизнес, прави си сметка на средствата ит. н. и т. н.... Да не говорим за хилядите нормални потребители, които си плащат, спазвайки правилата и хич и през ум не им минава да "гепят". Искате качествени услуги, еми как ще го добутаме до това бленувано качество, като даден доставчик, вместо да вложи допълнителните средства (ако допълнителните клиенти бяха легални) в ново оборудване или още капацитет, се налага да отива назад, защото потреблението нарастнало, а приходите - същите.

    И това са все едни и същи хора - те крадат нет, те крадат ток, те се включват нелегално в кабелната телевизия и прецакват качеството на останалите.

    И по "другия въпрос" - тия, дето пишем тук сме лицензирани, не спекулирай с това! И има един лиценз - за мрежата, няма такива за "инфраструктура", нито за "достъп до нелегална информация", не си измисляй! Ние сме просто доставчици, разглеждай ни като превозвачи - возим твойта стока натам и оная дето я искаш на обратно, а какво си опаковал в кашона си е твой проблем.



    P.S. А на човека, който отвори темата, отдавна съм му дал съвети за настройките с лични съобщения. Нищо, че не ми харесва какво иска да прави, предупредил съм го, че ако искат ще го хванат, той да си носи отговорността.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Засича ми леко филма на самсунга през ALL SHARE
    От malttihristov във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 17-01-15, 13:57
  2. Samsung Link не засича видео, музика или снимки
    От eclips във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 0
    Последно: 04-01-14, 23:03
  3. x10 mini pro не засича портативни колонки
    От Helen Smile във форум Тонколони
    Отговори: 0
    Последно: 25-12-13, 00:27
  4. Windows не засича HD SATA2
    От tiok във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 06-07-07, 16:48
  5. Неро не ми засича рекордера !
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-05, 19:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе