Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 92

Как се засича рутер?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Как се засича рутер?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

В крайна сметка се продава не 1/100 от канала на доставчика за ползване през цялото време, а примерно 6/100 при ползване 1/6 от времето, затова и в офертите има отделни графи за гарантиран и негарантиран канал. Гарантираният канал е не само гарантиран като скорост, а и като време за ползване, като в повечето случаи виждам, че именно това време се пропуска в сметките.<div align="right">Originally posted by etg*-*06/11/2004*:* 23:40:51</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">@etg А това упоментао ли е някъде в договора или той е за 24 часов достъп? Защото ако не е, цялото това мърморене на доставчиците е не основателно. Това че те си прявят някакви сметки кой колко ще ползва си е лично техен проблем. Аз си имам договор и си искам 24 часа достъп до интернет. Това с каква скорост ми го предлагат е работана ISP-то защото плащам за негарантиран канал.

2.  

3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Как се засича рутер?

Ами мисля, че поне в повечето договори е упоменато нещо от рода на следното:

"Услугата важи за 1 (един) компютър" или

"Абонатът няма право да преотстъпва или препродава услугата на трети лица"

Никой доставчик няма (или поне не би трябвало) да ти прави проблем ако ползваш нет 24 часа.

Иначе си прав, това си е проблем на доставчиците. И аз примерно имам такава клауза в договорите с абонатите си, въпреки че не държа на спазването и, защото смятам, че съм намерил по-удачно разрешение на проблема[]. Единственото ми изискване е като дават нет на някого сами да си изграждат и поддържат трасето до него. Само че тук говорим за общия случай, а не за конкретни ситуации.

Ако на някого не му харесва такава клауза в договора, да не го е подписвал. А не да тръгне да нарушава условията, и отгоре на това да твърди, че е прав.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Как се засича рутер?

Ей, ама и вие доставчиците сте нахални... викате така ги изчислявате юзери по предполагаем трафик и натоварване на мрежат и прочие.

Някой като си натоварва линията, за която е платил на 100 процента и мрънкате, а когато я натоварва едва едва с един майл на ден и някоя страничка тогава си траете на место да кажете ашкулсун момче, сега ще ти върнем някой лев щото ползваш малко.

Аз имам три въпроса към вас:

1. Имам лаптоп и десктоп, та какво ще плащам 2х20 лв ли?

2. Имам 1 лаптоп с безжична карта и аз си слагам безжичен рутер та да мога да си ползвам лаптопа в кенефа докато с...а. И какво вие ще дойдите да ми светите дали го използвам по предназначение ... интернета де[:D]?

3. Дали аз си използвам лаптопа в кенефа или съседа си стои с неговия там или и двамата по едно и също време акаме (много съм културен ей) вие не можете да знаете. И сега какво... []?

Хайде сега де отговорете ми на тези въпроси ...

5. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Как се засича рутер?

И на трите въпроса има отговори в темата, но явно наблягаш основно на седенето с лаптопа в кенефа и се разсейваш с други неща там.

6. Тук е от
    Dec 2004

Как се засича рутер?

Специално се обръщам към всички доставчици които предлагат "неограничен достъп" проблема при вас не е това че някой ще сподели нета си а това че по този начин той ще го използва повече от предвиденото .Ами ако аз съм някой фен и посточнно седя пред компютъра постоянно дърпам филми игри .... и то не от ftp-то .Какво излиза - ще направя повече трафик от някои друг който си е разделил нета с още 5 човека примерно.

Думата неограничен има само един смисъл !

7. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Как се засича рутер?

Някои хора просто са гениални (затова отговорих и по този начин на trastikata): цял роман се изписа, а вие се изказвате сякаш тепърва се отваря тази тема.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Как се засича рутер?

Чак сега забелязах тази тема и реших да си кажа мнението, тъй като тук са казали големи смешки.

1.Когато става въпрос за един потребител (например: домашен с 3 компа),той може да си споделя нета на тях.

2.Споделянето със съседите е неправилно(ако е без изричното съгласие на доставчика),тъй като му се нанасят щети от пропуснати ползи.

3.И аз помагам на хората от моята мрежа да си споделят нета или да цепят някоя висока тарифа по 2-ма,но все пак съм ги научил,че всичко е пари,все пак мрежата не е с благотворителна цел.

4.Има ли смисъл да спорим след като съм прав?[:D]

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Как се засича рутер?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="orange">@kris11</font id="orange">

Не разбирам смисъла на поста ти, както и защо има мой цитат отгоре? []

Към мен ли се обръщаш?

Каква връзка има с моята позиция срещу начина на ценообразуване и продаване от ISPs?

Обясни моля.

[]

<div align="right">Originally posted by Malone*-*07/11/2004*:* 21:27:16</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Извинявай с голямо закъснение. Няма връзка с твоята позиция за начина на ценообразуване. Дадох в бързината репли на твоя пост,а беше последен.Просто исках да изкажа и моето мнение за своеволията на доставчиците.

11. Тук е от
    Jan 2002

Как се засича рутер?

Ами просто не издържам и аз ще кажа по някоя дума. Прочетох темата до средата и видях едната и другата страна и си направих съответните изводи. Поправете ме ако греша.

Значи има няколко типа клиенти:

1. Клиенти които са деца или не ползват интернет постоянно. Те гледат да си го споделят (интернета)....за да им е по ефтино или защото родителите им припадат като чуят "30лв" за интернет .

2. Клиенти които искат да теглят филми и кво ли не за кратко време и за това плащат големи скорости и ги делят с комшиите за да им е по ефтино.

3. Клиенти които зимат интернет и го делят на комшиите с цел печалба.

ДОСТАВЧИЦИ

1. Доставчици които са големи и имат изградени трасета. Те си плащат таксите и имат лицензе. Сървърите им работят 24/7. Не правят забележки и проблеми на клиентите си които си споделят канала който са платили.

2. Доставчици които купуват интернет от голямите и го разделят на един квартал(примерно). Те са най гадните защото нямат лицензи , оплитат всичко в кабели и кутиии и само се оплакват от кражби и др.

Канала който плащат е за примерно 200 човека а те закачат 2000 и зорко дебнат да не би някой да върже съседа щото така губят 25лв. Освен това сървъра им е 22/5. Те припадат когато някой закачи рутер, а не виждат себе си в това действие.

В квартала имаше един такъв и скоростите които предлагаше последно бяха 8/256, а в действителност бяха 0/1.5к Е той фалира и ми е много гот.

3. Доставчици които си купуват интернет за 25лв и го разделят на 2...3 клиента и печелят по 10лв всеки месец за да имат джобни за училище.

Аз лично си плащам 3 различни доставчика в къщи и 2 в офиса.

Къщните съм споделил със съседите.

Мойте доставчици нямат нищо против това.

12. Тук е от
    Jul 2002

Как се засича рутер?

ехооо осъзнайте се бе !!!! Човека ви пита как се прави, не ви иска мнението за киното и бирите и .............................................

Питаш във фирмата дали ще ти дадат да делиш трафика си. Така или иначе си го плащаш! Това е все едно от БТК ти дават телефонен номер и ти искаш повече от една слушалка да го ползва. Така или иначе плащаш импулсите, същото е и със нета! [}][Oops!]

13. Тук е от
    Dec 2000

Как се засича рутер?

Олелеее, някой да ми обясни причината, поради която някой не прочете първо написаното, а направо дава отговор? Ами ехоооо, Fluffy, ми отговорено е бе бре!!! И тва със слушалката не ти подкрепя тезата за плащането, е точно обратното (щото през 2 слушалки ще чуеш се едно и също, а не различни неща).

Не се заяждам, просто темата ми беше полезна и реших да напиша нещо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Как се засича рутер?

Ами и аз ми се ще да кажа нещичко, а именно:

Прочетох всички изказвания "за" и "против" отначалото до край.

Според мене този спор или като там го наричате има само една единствена причина. И тази причина е, че повечето потрбители нямат парички да си платят за :удоволствието", което се нарича Интернет и е вече по-скоро необходимост.

И на мене ми е трудно да си плащам и за това ползвам само служебен достъп, когато имам време де :-). Гадно е ама нямам друга алтернатива.

Та в крайна сметка мисля, че проблема е в малките доходи а не в това кой краде и кой не! Ако греша някой да ме поправи.

С най-голямо уважение към всички постнали мнение.

16. WISP
    Guest

Как се засича рутер?

Малките доходи не са оправдание да крадеш, като нямаш пари, не ползваш интернет - лесно и просто. И аз искам да карам чисто ново Volvo, ама не ми идва идеята да си открадна, а си карам старата трошка.

17. SAGE
    Guest

Как се засича рутер?

//Offtopic

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Малките доходи не са оправдание да крадеш, като нямаш пари, не ползваш интернет - лесно и просто. И аз искам да карам чисто ново Volvo, ама не ми идва идеята да си открадна, а си карам старата трошка.

<div align="right">Originally posted by WISP*-*21/01/2005*:* 19:16:06</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Но ако си купиш кола никой не ти забранява да я "споделяш".[][]

18. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Как се засича рутер?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">//Offtopic

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Малките доходи не са оправдание да крадеш, като нямаш пари, не ползваш интернет - лесно и просто. И аз искам да карам чисто ново Volvo, ама не ми идва идеята да си открадна, а си карам старата трошка.

<div align="right">Originally posted by WISP - 21/01/2005 : 19:16:06</div id="right">

Но ако си купиш кола никой не ти забранява да я "споделяш".[][]

<div align="right">Originally posted by SAGE - 21/01/2005 : 21:35:48</div id="right">

Ако си купиш кола - да, но дали е нормално да си споделяш билетчето за автобуса? Така и така този автобус ще ходи до последната спирка, а ти слизаш, защо да не заеме мястото ти някой друг и да ползва твоя билет, нали си платил?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Засича ми леко филма на самсунга през ALL SHARE
    От malttihristov във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 17-01-15, 14:57
  2. Samsung Link не засича видео, музика или снимки
    От eclips във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 0
    Последно: 05-01-14, 00:03
  3. x10 mini pro не засича портативни колонки
    От Helen Smile във форум Тонколони
    Отговори: 0
    Последно: 25-12-13, 01:27
  4. Windows не засича HD SATA2
    От tiok във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 06-07-07, 17:48
  5. Неро не ми засича рекордера !
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-05, 20:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе