Плащаш на сериозен доставчик на интернет за връзка с някакъв брой реални IP адреси/subnet.
Слагаш рутер при теб.
Предоставяш на клиентите си този subnet , който вече е маршрутизиран към твоя рутер.
Това е.
Плащаш на сериозен доставчик на интернет за връзка с някакъв брой реални IP адреси/subnet.
Слагаш рутер при теб.
Предоставяш на клиентите си този subnet , който вече е маршрутизиран към твоя рутер.
Това е.
абе хората са добри и искат да помогнат но... - спестете си енергията - аз лично след двучасов телефонен разговор с подобен индивид абсолютнос е отказах да му обяснявам каквото и да било - има клиенти които не си заслужават услията, да не говорим че из вездите да им свалиш пак ще са недоволни. Няма начин да помогнем на всички [Sigh...]
Аз не съм недоволен !!!
Благодаря на всички които ми разясниха нещата.
Много интересна дискусия се е получила тука[}]. Имам чувството , че на някои хора са им необходими най малко 10 мнения за едно невъзможно нещо за да се убедят и да не са доволни въпреки всичко.
Пробвай следното. Вържи 10 лампи последователно , счупи петата и гледай какво става след като включиш кабела. Е няма да светне нито една. Освен този пример най-ясен е този с телефоните. Кво има повече да се коментира безмислено.
Доколкото виждам искаш единия компютър да се използва за рутер. Следователно този компютър има минимум две ланкарти и нета идва през едната. И искаш да дава нет на вътрешната мрежа която е на другата лан карта. И искаш тоя компютър от втората мрежа да има адрес 192.168.1.2 който да се вижда в интернет. Това без пари няма да стане а дори и с пари едвали ще е възможно защото реалните IP адреси се разпределят на глобално ниво, във вътрешна мрежа можеш да си слагаш каквито си искаш но нешата не стоят така в интернет...... С обикновен рутинг сиреч, NAT компютъра с 192.168.1.2 адрес ще се вижда в интернет с адреса на рутера. Тоест на компютъра с windows xp ) и това не може да се промени
Стандартните положения са ми ясни пък и тук хората ми ги обясниха поне 10 пъти [:D] За което съм им благодарен.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">С обикновен рутинг сиреч, NAT</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Какво е не обикновен рутинг ?
Явни някой е направил нещо подобно ако съдим по руския форум.
Хора, не пишете компетентни мнения за неща, които не са ви ясни изобщо или имате лични умозрителни представи.
"Обикновен рутинг" или казано на български "маршрутизиране", по-популярно като "рутиране" няма нищо общо с NAT (Network Adress Translation) или в свободен превод "Транслиране на мрежови адреси". Може да има NAT без никакво рутиране и обратно - само рутиране без никакъв NAT.
Хайде със здраве и повече да четете!
Идеята ми беше да се напише какво ще се получи като се ползва маршрутиризиране с NAT протокол, . Признавам че съм се изразил грешно в предишния пост. Продължавам да твърдя обаче че не ми е известно да има начин човека да получи това което иска
WISP ФАКТ - Четене е истината !!
Малко доказателство че много хора грешат .
Това са 2 снимки от статистиката на моят сайт където ясно се виждат 2 ИП-та които според много изказвания тук е невъзможно да се видят.
http://www.geocities.com/iliagh2/1.gif
http://www.geocities.com/iliagh2/2.gif
?!?
iliane ето ти един сайт, където е обяснено всичко, което трябва да знаеш за IP адресите (какво представляват, как се получават и т.н.)
Просто трябва да прочетеш, да си изясниш положението и тогава пак заповядай тук и задавай (смислени) въпроси:
http://www.ripe.net
Няма ли някой да заключи темата!
Хората само се заблуждават!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Малко доказателство че много хора грешат .
Това са 2 снимки от статистиката на моят сайт където ясно се виждат 2 ИП-та които според много изказвания тук е невъзможно да се видят.
http://www.geocities.com/iliagh2/1.gif
http://www.geocities.com/iliagh2/2.gif
?!?
<div align="right">Originally posted by ilian66 - 19/01/2005 : 11:05:25</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Настрой се по същия начин като, когато си посещавал сайта си .. и пусни едно мнение тук... ще ти пратя по PM - IP'addressa, с който си.
Има начин това което искаш да стане, но пак не можеш да си го направиш ти, но можеш да използваш IP-та на доставчика, които не са активни. Това обаче е нелегален начин т.е си е чиста кражба . Сметни си IP-тата които са в твоята подмрежа и виж кое е свободно. Да не говорим 4е има spy програмки които могат да ти я сканират и да ти кажат кои са активни и кои не, ще ти извадят дори МAC-овете на PC-тата които ги потребяват. Можеш да си смениш твоя с някой чужд и да земеш нета на активен потребител дори , но пак казвам 4е не е препоръчително да го правиш защото ще те разберат. Но за това се сещам само. Легалният начин да направиш това което искаш е да си платиш на доставчика за колкото реални IP-та ти триабват.
Но това са ти го казали и преди.