Извинявам се за правописа но забравих 4е пиша на кирилица A, намерих начин да си ги коригирам
Извинявам се за правописа но забравих 4е пиша на кирилица A, намерих начин да си ги коригирам
Едва ли ще е конструктивен поста, но аз използвам следното обяснение (като поставям това с телефоните на по-високо ниво):
В стаята, където работим с колегите, идва времето за кафе, чай и т.н. Но най-близкото място е навън в студа и най-държеливия на студ го молим да отиде (отделно само един човек от стая може да излиза извън сградата). Казваме му кой какво иска, той помни (или си записва) това и излиза. Като се върне с пълен поднос, на всекиго раздава това, което си е поискал.
Аналогията - този дето носи кафето е проксито (или рутера), стаята - това е ИП адреса, ние, дето сме си поръчали напитките - РС-тата от домашната мрежа, бюфетчията (дето е прадал напитките на държеливия) - ISP-то.
И така, както бюфетчията може да се усъмни "Абе аджеба много нещо пие този човек", и вече като има това наум, да забележи, че когато този образ не иска капучино, е отнесен, а когато иска и капучино, е и с червило по яката, може да предположи, че когато иска капучино, не го иска за себе си, а за някоя колежка....
Примера с писмата до общежитието аз го давам малко по-иначе: Ако БНТ организира 10-на конкурса, то на всеки един от тях обявявява: И след "Сан Стефано" 29 напишете "За конкурса за детска рисунка", или "За детска песничка" и т.н. Според мен този пример е по-подходящ за илюстриране на предназначението на портовете...