Здравейте на всички!
Значи имам следния проблем ( по-скоро въпрос даже):
Имам по настоящем локална мрежа в една сграда, впоследствие трябва да свържа тази локална мрежа с друга локална мрежа в друга сграда.
Разстоянието (по въздух) между двете сгради е малко - може би 30-40 метра най-много.
Та искам да помоля, дайте ми предложения как да свържа тези две локални мрежи, да станат като една.
<u>Пояснения:</u>
1. Вариант с обикновен UTP кабел:
- по въздух (както повечето квартални интернет доставки) - не е за предпочитане, защото е грозно. Шефа не иска така. (А иначе този начин ми е най-лесен []) - ОТПАДА;
- под земята - също не става, защото трябва да се копае, а няма такава възможност - ОТПАДА;
2. С безжична комуникация между двете сгради:
- това е удачен вариант според мен, но пък не съм много запознат с "материалната база", необходима за осъществяването на този вариант (всъщност имам бегли познания, но не достатъчни).
Та може ли да ми кажете какво ми е необходимо (Wireless бриджове или рутери, не знам), цени ако можете да микажете също. Или пък да ми кажете необходимото оборудване, и сайтове на такива оборудвания, аз цените ще си ги видя.
Ако може сайтовете да са на БГ фирми, още по-добре.
И ДА МИ КАЖЕТЕ - НАДЕЖДНА ЛИ Е ТАЗИ БЕЗЖИЧНА КОМУНИКАЦИЯ?
от гледна точка на радиосмущения и т.н. Какво е максималното разстояние за такава комуникация, изобщо колкото по-подробно, толкова по-добре за мен.
3. Имам телефонни чифтове между двете сгради (но не знам дали има свободни), чух че можело нещо по тея кабели (DSL рутери, или нещо такова, не знам точно).
Ако някой е запознат с този вариант на комуникация .......
Иначе ако това е възможно, това е най-добрия вариант май []
Само БТК да не земат да ни искат наем за наета линия [Oops!]
=======================================
Та това е общо взето, дано съм дал необходимата информация.
Предварително благодаря на отзовалите се, защото знам че има хора, които могат да ми помогнат.
Очаквам вашите мнения и предложения как да свържа тези двете локални мрежи между двете сгради.
П.С. Допускам, че може би има вече такава тема, за което много се извинявам, но ми е спешно и изобщо нямах време да търся.
Сори.