-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Ами проблемът е следния: С 56К V.90 Lucent модем съм, под Windows XP.
Имам цифров телефон ( страшен е - нямало е случай да ме конектне по 52.0 без значение от ISP ... ) Иначе моят ISP e Нет ис Сат ( Net is Sat ). Проблема, е че доста пъти по време на "сесия", самата връзка или тотално блокира ( нито получава, нито изпраща ), или блокира ( по същият начин ) за 10тина до 60+ секунди. Това е страшно дразнещо ... някой да знае от какво може да е ? Поддръжката на Нет ис Сат също се чуди...
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Аз съм с Call Waiting модем и когато съм в нета и някой ми звъни по телефона, модема звъни, но си остава в нета. Ако точно през това време отварям сайт модема спира да предава и приема, точно като при теб. Но като затворят телефона отсреща и всичко си тръгва нормално. Та мисълта ми е, че някой може да се намиса в линията. Може и да греша, ако модема не е Call Waiting.
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Хмм странно. Аз имам същия проблем но докато бях под МЕ. Под 2000 не ми се е случвало.
"we sense a soul in search of answers"
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Kak da vidia dali e Call Waiting ili ne e ?
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Трябва да го пише в спецификацията на модема. Провери в сайта на производителя. Моя модем например е Actiontec 56K PCI Call Waiting - така се казва. С чип на Lucent e.
НО, едно голямо НО. Пуснах предния пост просто само за да ти дам някаква идея. Но да ти кажа съмнявам се, че при теб случая е точно същия. Може би трябваше да уточня, че ползвам този модем в щатите. Просто предположих, че твоят може да е от същия тип, може вече с цифровизацията на БТК някой да ги е внесал и да ги продава. Но за да ти работи Call Waiting функцията, трябва БТК да ти я включи в услугата и да си плащаш. И можеш да приемаш няколко разговора едновременно по една линия.
То май надали това е твоя проблем, но при мен твоите симптоми са от това.
Така, че много е вероятно просто проблема да е в телефонната линия. Пробвай да изключиш всички тел. апарати у вас от линията, остави само модема и го тествай. Може и смущения да се появяват и да блокират връзката от време на време.
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Според мен проблема се казва retrain. или с две думи губене не носещата честота и отново намиране. Ако времето за което влизаш в инет е същото като това което чакаш значи е от това. От това оправия няма. Единствено ако модема ти е същия като на доставчика, може да има подобрение в секундите на retrain. Обикновено ако модема или линията ти е кофти, целия този процес завърша в излизане от инет(drop). При теб просто тоя процес с drop-енето го прескачаш
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Takammmm... BTK oshte mai niamat Call Waiting kato usluga. V purvia moment ne se setih za kakvo stava duma de... No ne e ot tova kategorichno ( nadali ima ludi hora, deto da mi se obajdat v 3 chasa prez noshtta )...
za vuprosnia retrain - ami svurzvam se za okolo 20 sec ( moje i po-malko da sa ) - tova vkliuchva nabirane i okoonchatelno logvane.
No pri men prosto mnogo chesto vruzkata si sedi s chasove bez aktivnost ( naprimer ostaviam neshto da se tegli vecher i na sutrinta gledam vruzkata si sedi, a onova za teglene e na 10-tina%..... problema ne e ot ISP. Probvah v dvama poznati s Windows XP , kak shte vurvi acc. pri tiah i niamashe problemi ( edinia e s telefon ot sushtata centrala kato moiata )....... prost idea si niamam ......
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Щом не е от retrain, незнам от какво е, но ми прилича на проблем с driver-ите или "хубавия" Windows. Като се сетя и аз имах такъв проблем. Като смених 2 пъти windows-a незнам що 2 пъти, ама се оправи. Докато до го преинсталирам го бях нагласил ако няма трафик 5 мин да се откача и закача пак.
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
kak moje da stane nomera sus zakachaneto/otkachaneto pod windows xp ?
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
kak moje da stane nomera sus zakachaneto/otkachaneto pod windows xp ?
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
аз го правех с WinME но не ми се вярва да не става в ХР. сега не ползвам dial-up, но май беше от последното меню в настройките на връзката, пишеше нещо от сорта "disconnect if idle for .." а нагласяш програмата дето теглиш да се закача пак като дропи
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
tova si beshe pusnato, obache mai neshto ne bachka mnogo-mnogo :(
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Пробвай с постоянен ping до Name Server-а на ISP-to
ping -t -l 0 ns.myisp.bg
Това си е най-добрия "session keep-alive".
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Пич,не си губи времето ами вземи и си намали скоростта на FIFO буферите!!!!!
На 52 естественно че ще прави така,ти знаеш ли,че твоят доставчик използва за вх.точки обикновенни външни модеми 56.6??
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Recieve - 14
Transmit - 16
Vinagi sa si bili taka ( oshte pod Windows 98 ) i nikoga ne sum imal probelmi ( a vinagi e na 52... )
Ghost: Tova s Ping-a kato script li da go slagam ?
-
Тъп проблем ( Dial-Up )
Abe vsichko opitah, ama vse edno i sushto ! Dori mai stana po-zle...