Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

Мрежовата академия на Cisco....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    15
    #16

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    С горе писаното нямах идея да обидя Сиско академиците заштото имаха обем от знания и са ми показвали това онова но мисля че би било нормално да могат да ме включат в мрежата при положение че имат всички параметри за настроика предоставени от оператора.
    Що се отнася до СИСКО мисля че е комерсиално предприятие в което има достатъчно кадърни преподаватели и който отиде там и си отваря ушите ще чуе, който си отваря очите ще види и който е любознателен ще научи дори и без СИСКО.


  2.  
     
  3. XaugyTuH
    Guest
    #17

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    сиско е чисто и просто една машина за пари, нищо повече. От замисъла за създаването й това е единствената й цел. Лапнишараните и децата на свръхамбицираните родители поддържат съществуването на такива ..... (трудно ми е да се сетя за точна дума........)



  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    101
    #18

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Циското е голяма работа ще ви кажа аз!
    Отваря врати !
    Ествествено трябва да си компютърджия с университетска тапия, а с циско направо политаш.
    Циско не са мошеници, мошеници са тези които отвориха "циско академии едва ли не във всяко читалище"
    Обяснете ми моля, защо на мен ми струва 1200 евро обучението а на някой места го правят по 150 лева ????
    (обяснения че съм тъпак и балък тук са неуместни, явно не съм щом не съм дал аз парите нали така )
    Истината е следната : първо трябва да те обучават сертифицирани специалисти
    второ трябва да имаш хардуер който да ръчкаш а не да се обучаваш на виртуални машини - основно изискване е да имаш определени рутери, суичове, АР и прочее оборудване за да отвориш ЦИСКО - а това струва пари , рутер каталист 2811 за сведение струва 5000 евро!!! а с 1 бройка нищо не правиш!!!! Кажете ми коя е тая менте академия дето ще има 6 такива и ще прави курсове по 150 лева !!!
    трето: циско ти скъстват задника от учене и накрая наистина знанията ти вършат работа в практиката.
    четвърто за тия пари ти създават акаунт в самата база на CISCO, където може да си учиш уроците, да четеш допълнителна информация и да теглиш програми от самия извор, дори там ти стоят резултатите от изпитите и човек може да провери дари някой наистина е учил в тази академия или е изкарал курса в близкото читалище или в кръжок по мрежи в основно училище.
    пето: хората завършили реална циско академия ги има в нарочен регистър и когато има някакво събиране на такава група те биват поканени да участват, кога на коктеил , кога на презентация, кога на изложба на техника , кога на технически семинар.

    Хора, които не са и чували за такива - демек завършили Циско менте, моля ВИ: не говорете глупости и не давайте акъл !!!!

    До колко човек доктор може да учи циско не се наемам да отговарям...
    Ще го посъветвам само този доктор , ако толкова люби компютърната наука и не му се дават пари, или поне иска да види ЩО ЗА ЖИВОТНО Е ТОВА ЦИСКОТО да си купи 2 книги
    1 ва книга - циско мрежи, струва 36 лева, бяла дебела корица
    2 ра книга ТСP/IP протоколи , струва 24 или 28 - да погледне за кво става въпрос, там има доста от нещата в циското , които са фундаментални и ще му трябват, това ми е съвета !

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #19

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Цитат Първоначално публикувано от mitkosan
    Циското е голяма работа ще ви кажа аз!
    Отваря врати !
    ...
    ... те биват поканени да участват, кога на коктеил , кога на презентация, кога на изложба на техника , кога на технически семинар.
    ...
    Изтепа цацата с тоя пост!

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    15
    #20

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    До Кольо 1.Темата поставена от теб вероятно ще предизвика спор кое убочение е по-качествено и за кое си срува да се изръсиш но от всичко писано едва ли ще получиш някаква реална ориентация.
    Така или иначе за всяко образование се изразходват ресурси; ВРЕМЕ, пари,емоции и др.
    Ти както се изразяваш си доктор и знаеш това!
    НАЙ-добрият съвет е да си отговориш защо си станал доктор и защо сега искаш да се обучаваш за нещо друго и дали това не е временно увлечение.
    НАЙ-лошият:направи суха проба ? еди си какъв ,завършил еди си какво ,търси работа като......
    И ако търсят Л.С. с ТУ запиши се в ТУ но това не значи че ще е така докато завършиш.
    Ако знаеш къде искаш да отидеш сам ще намериш пътя до там.

    ПП. от доброжелател който също се е будалкал с живота си

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #21

    Re: Мрежовата академия на Cisco....


    Не знам кое УбОчение е по-качествено, но много се дразня като видя подобен правопис !

    @kalabrieza: Нищо лично, даже оправих цветовете в мнението ти

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #22

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    @mitkosan
    1) Какви точно врати е отворило CISCO конкретно пред теб, ако не е тайна?
    2) Щом някой друг ти е платил обучението, очевидно сертификата не ти е помогнал за намирането на работа - вече си работил във фирмата...Или греша?
    3) Ако съм прав по (2), не мислиш ли, че само потвърждаваш това, което написах в предния си пост?



  10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    101
    #23

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    На миткосан , демек на мен , циското му беше платено от държавната администрация, няма да ви казвам кое министерство ....не е редно
    Веднага след него кандидатствах за нова работа и сега съм на ново място - вече 1 година

    второ: тогава взимах 360 лева заплата чисто, а сега взимам 1300 чисто, демек 1000 лева отгоре и то точно заради циското - вие преценете отваря ли врати или не.

    трето: не мисля че си прав, за това написах моето мнение по въпроса. (пък и за това са форумите , човек да си каже приказката и да си изрази мнението )

    Поздрави

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    44
    #24

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Здравейте, ще се включа по темата и аз. Относно Cisco ! Фирмата е добра. Защо. Защото, който инвестира в обучение, после събира каймака. Много естествено е, че като навсякъде се организират курсове за обучение, ще има и много специалисти закърмени с термините на Cisco и знанията на Cisco. Устройствата на Cisco са хубави. Не веднъж ми се е налагало да ползвам Cisco машини и да речем, ако трябва да се пусне VPN между две мрежи или лаптоп и мрежа във някоя фирма, просто номера става за 30 секунди. От една страна интерфейса за управление на Cisco устройствата е ясен и балансиран, от друга страна самия хардуер работи добре. Тези две неща, като се съчетаят с отличната логистика и "тотална" разпространеност, резултата не бива да ни учудва. С тези думи искам да кажа, че Cisco си отглежда "крайни клиенти" и затова заема подобаващото им място на пазара (в България). Но , но !
    Ако отворите Cisco устройство в него няма да намерите чаркове Cisco, а много често Motorola или подобни. На практика, Cisco са търговска фирма предлагаща цялостно мрежово решение, което наистина е добро (примерно подобно е положението с BOSH). Познавачите в бранша ще потвърдят, че има и други фирми Juniper, 3Com, HP, Foundry ... които имат устрийства равни или по-добри, но ........* *никой няма логистиката на Cisco. Нека само си припомним трагедията, която се точи от години с 3Com в България, не дай си Боже да ти гръмне някой готин суич, мъка, смотан сервиз и вечно бавене....
    Обаче, Cisco не е най-добрата или велика фирма, просто тя е успяла в България да постигне "правилните резултати" (едно време, когато станеше дума за хъб "специалистите" познаваха само 3Com) - смешки!* В щатите например, Cisco е почти 9-та глуха (въпреки че тук някой веднага ще скочи). Лидери на "яките" мрежови машини са фирми, които са тотално неизвестни в България. И за да не се изпада в безсмислени спорове, който желае нека си намери статистики от нета, какви мрежови устройства се ползват масово в банките, застрахователните компании и т.н. (но не са Cisco). На Cisco може да им се иска да са "най" ама само си мечтаят. Ясно е все пак, че диплома от Cisco е стъпало, което трябва да се извърви, ако иска някой, "млад дихател" да се издигне в кариерата, било заради повсеместната разпространеност, било заради ограничеността на някой ръководител на фирма, но е факт, че "няма лошо" от преминатия курс на обучение. Истината е, че на готино работно място ще вземат "знаещ" а не "само сертифициран" специалист. Съветвам всеки, който има възможност, да изкара Cisco курсове, да го стори. Това в най-лошия случай ще помогне при формалното разглеждане на документите Ви, примерно при търсене на работа, и така ще бъдете с "едни гърди напред" (по документи).* Ако обаче не успеете да покажете знания на практическите тестове (при събеседването за работа) Cisco няма да Ви помогне.

    Накрая 1:
    Трябва да уважаваме всеки който е направил усилие и е вложил пари и време за да постигне увеличаване на своята квалификация. Курсовете на Cisco са на ниво, могат да подготвят много добри специалисти и пожелавам на останалите конкуренти да постигнат същото. Може би личи, че не съм фен на Cisco, но трябва да им отдадем заслуженото уважение за стореното до момента.

    Накрая 2:
    За тези, които нямат възможност да посетят курсовете на Cisco, ако имат силно желание, поне могат да си намерят документите от обучението в пдф-формат, има ги достатъчно из нета. Интересни са , няма да загубят времето си....

    Накрая 3:
    Нека само си припомним два огромни проблема с Cisco. Първия беше когато целия развоен екип на Cisco, проектанти, лабораторни специалисти, тестери - напуснаха вкупом фирмата, заради това че не бяха съгласни с политиката, която тогава беше "Все по-голямо засилване на властта на Търговците (в Управителния съвет) и все по-наглото загърбване на качеството на устройствата и "отсвирване" нуждите на крайните клиенти. Т.е. фирмата вървеше към изкелеферчване. Напусналия екип създаде "Фаундри Нетуъркс" и сега Cisco им "яде ушите". Тъкмо Cisco се свести от "мръсния" удър и се случи "онова гепване" дето ще го помнят всички. Хакери успяха да се доберат до сорс кодовете на почти всички мрежови устройства с марака "Cisco". Така от гледна точка на сигурността положението си Е.мамата. Само в Cisco си знаят колко им струва потулването, възстановяването и убеждаването на клиентите и медиите, че "случая не е точно така, ми иначе"...

    Който учи, той ще солучи !!!! :Super:

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    947
    #25

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Цитат Първоначално публикувано от d256h

    За тези, които нямат възможност да посетят курсовете на Cisco, ако имат силно желание, поне могат да си намерят документите от обучението в пдф-формат, има ги достатъчно из нета.
    а някакъв линк имаш ли за такива курсове че да ги видим какво представляват ?

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    44
    #26

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Ми в Мрежата е пълно...просто потърси. Например отиди в www.data.bg и пусни търсене на CCNA и може да си избереш, каквото ти хареса... Поне Cisco документи има много в Мрежата. Ако се разтърсиш още през google примерно, може да си намериш и ръководства за конфигуриране на конкретни модели на активно оборудване, как се конфигурира VPN или други подобни. Важно е да знаеш, все пак, какво искаш да правиш, защото има море от информация...

    P.S.
    Колеги, напоследък в Мрежата се появиха сайтове със съдържание на откровено измъчване на животни. Призовавам всеки, който има информация за профаните, които поддържат тези обекти да сигнализират на МВР или на мен. Пък мутантите ще видят какво значи мъка, нихната м. извратеняшка ...

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    6
    #27

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    За доктора и CISCO

    Aми аз съм доктор /на техническите науки/ и с кеф изкарах CCNA.

    Не че съм литнал де, все пак сме в Булгаристан и литването става с други хватки, не с учене и можене.

  16. Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    520
    #28

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    А видя ли откога е темата докторе ?

  17. Novice
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    1
    #29

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Темата е стара, но за тези, на които им предстои да се явяват на изпит, предполагам знаете, че Cisco смениха изпита за CCNA.
    Препоръчвам ви сайта www.ciscotests.org
    Материалите там са базирани на изискванията за новия изпит. Също така има безплатни тестове!

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    649
    #30

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    грешка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. как да открия драйвърите на мрежовата карта
    От nely във форум Общ - софтуер
    Отговори: 22
    Последно: 26-11-17, 22:08
  2. Безплатни обучения в LG Академия
    От LG Member във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 16
    Последно: 28-08-12, 13:11
  3. Отговори: 4
    Последно: 29-10-06, 18:51
  4. Cisco Академия...
    От Garu във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 26-05-06, 12:15
  5. Търся концерта на Ку-Ку Академия
    От Cko във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 12-04-05, 09:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе