Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 33

Мрежовата академия на Cisco....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    29
    #1

    Мрежовата академия на Cisco....

    Здравейте. Искам да ви попитам нещо което ме интересува напоследък.
    Всеки ли може да се запише и завърши мрежовата академия на Cisco. Знам че на теория всеки може но на практика дали има смисъл. Например ако човек е ветеринарен доктор обаче много го кефят мрежите и успее да завърши CCNA че дори и CCNP ниво някой ще го вземе ли на работа при условие че не е завършил ТУ да кажем. Т.е. тази академия може ли да играе роля на основно и добро образование по мрежи или тя е само допълнение към образованието на хора завършващи Техническия университет. Ако този ветеринарен доктор да кажем завърши CCNP някоя уважаваща себе си голяма фирма ще го вземе ли на работа като системен администратор или висшето образование по компютърни технологии е задължително а CCNP e просто една допълнителна квалификация нещо като екстра. Питам защото гледам в обяви за работа изискванията винаги са Технически университет а за Cisco никой не поменава и дума. Явно в България не се тачи много много. Какви са вашите наблюдения - имате ли познати които са завършили Cisco без преди това да имам техническо образование че даже и след това да са си намерили работа. Или няма такива хора....
    Благодаря ви предварително за отговорите и коментарите по темата

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #2

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Обясни ни как се става неврохирург след 3 месечен ускорен курс и ще ти обясниме как се става сертифициран cisco администратор, готов да започне работа. :knuppel2:

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    29
    #3

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Цитат Първоначално публикувано от KOKOSH
    Обясни ни как се става неврохирург след 3 месечен ускорен курс и ще ти обясниме как се става сертифициран cisco администратор, готов да започне работа.* :knuppel2:
    Т.е. да те разбирам че ако човек няма висше образование по компютърни технологии няма смисъл да записва Cisco. Нещо такова искаш да кажеш доколкото разбирам аз. Въпреки че самите Cisco академии твърдят че всеки човек който искал можел да се запише в тях като няма ограничения по предишно образование. Или бъркам...

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #4

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Как да го обясня.... Готов си за курс когато се хванеш, че вместо номера на телефони, набираш на гсм-а си ip-та
    Това няма как да се случи на ветеринар. Искам да намекна, че средата в която се работи и начина на живот имат пряка връзка със смисъл на изкарването на такива курсове

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    29
    #5

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Цитат Първоначално публикувано от KOKOSH
    Как да го обясня.... Готов си за курс когато се хванеш, че вместо номера на телефони, набираш на гсм-а си ip-та*
    Е то докараш ли я до там май няма да имаш нужда от никакви курсове

    И все пак две неща не ми станаха ясни. Ти имаш ли Cisco сертификат и това ли работиш и дали има хора в България изкарали тези курсове и работещи като сисадмини без преди това да имат висше компютърно образование.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #6

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Системното администриране не е в моята сфера на дейност, аз нямам и не се очертава да имам такъв сертификат
    На втория въпрос не мога да отговоря, но ако човек МНОГО се стреми към нещо, едва ли биха го спрели някакви хартийки или предразсъдъци
    Ъъъ, освен ако хартийките не са финикийски, тия курсове не са безплатни, ама хич.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #7

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Цитат Първоначално публикувано от KOKOSH
    ...тия курсове не са безплатни, ама хич.
    Е точно затова

    Цитат Първоначално публикувано от kolyo1
    самите Cisco академии твърдят че всеки човек който искал можел да се запише в тях като няма ограничения по предишно образование.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #8

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    По въпроса за визшето образование, има си своя смисъл да си завършил такова. Наличието на диплома предполага, че образователната машина те е поела, обработила, смляла, няколко години си бил сред възпитани, разумни хора, научил си се да общуваш, научили са те да скланяш глави пред началници и куп други социални обработки, и накрая те е излюла (образователната машина) в полу-готов вид да специализираш нещо си. Мениджърите го имат за преимущесто, и са прави. За какво им е олигофрен, който не може да върже две думи на кръст, пише "съдии" с и-кратко накрая и в главата му само кози и крави. Тази тема ми е скучна, затова спирам.

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #9

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    KOKOSH го е казал добре - ако имаш силното желание...

    Има фирми, в които биха те взели /трябва обаче да им покажеш, че можеш/ за администратор /като за начало - не шеф/ и сертификата е основание да те викнат на интервю, а не да решат че е лоша шега като има кажеш, че си ветеринар!
    Проблем е, че трябва да имаш понятие от неща, макар и незадължително от университет, които обаче, надали се получават във ветеринарния...

  12. Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    301
    #10

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Нека и аз кажа нещо за CISCO академията. Не ти трябва предишно образование ( не изискват такова от CISCO ), няма значение на колко си години (дали 12, дали 60) - единственото нещо което искат от теб е да се амбицираш и съответно по 260лв на курс
    Аз съм искарал CCNA First semester и мога да ти кажа, че се учат сериозни работи там. Аз го взех на 16 годишна възраст и бих продължил нататък, ако не беше толкова голяма сумата за семестър.
    Така, че може и ветеринар да си, но пак да си взел CCNP last semester. Обаче ако очакваш, че имайки няколко взети семестъра фирмите ще се избият да ти предлагат работа като системен администратор - грешиш/

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    130
    #11

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    След всичко казано до момента ... Аз съм на 18 и изкарах CCNA 4те семестъра в ТУ-Варна преди месец. Цената му е 150лв (за ученици). Курсът е много добър, но мисля че подкрепям мненията на хората по-горе - трябва да си изкарал компютърна специялност за да те вземат на работа. Иначе изискванията са да имаш поне 16 години и да знаеш Английски език.
    Ако имате още въпроси ...

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #12

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Ето как аз виждам нещата.

    Кратка версия: от дипломата само полза може да имаш, но некъдърниците никой не ги държи на работа, само защото са сертифицирани некъдърници.

    Дълга версия:
    1) До колко е полезно да имаш сертификат първо ниво.

    Не познавам човек, който да се е записал за първо ниво на CISCO и да не го е взел. Познавам великолепни администратори, които не са ходили на курсове за CISCO, също така познавам и пълни олигофрени, които са изкарали диплома за _ПЪРВО_ ниво.
    Относно висше образование по информационни технологии - двамата най-добри администратори, които познавам, са завършили ТУ, но познавам и такива, която са завършили ИТ в ТУ и работят като опъвачи на кабели, защото дори не знаят как да пуснат ICS с Windows (примерът е буквален, не си го измислям).

    Извод: ако аз бях управител или работех в човешки ресурси, въпросния сертификат нямаше да е кой-знае-какво предимство за кандидатите. Управителите и човешки ресурси обаче едва ли разсъждават като мен, следователно всеки трябва сам да си прецени колко полезен за кандидатстване може да бъде сертификатът.


    2) Кое е по-добре - сертификат първо ниво или висше образование:

    CISCO сертификат първо ниво съответства на длъжност "СПЕЦИАЛИСТ", а титла магистър от ВУЗ - на длъжност "ЕКСПЕРТ". Това са длъжности с различни отговорности и различни заплати. Болшинството от хората живеят в заблудата, че Отдел "Информационни технологии" съществува, само за да поддържа техните работни станции. В нормално създаден ИТ Отдел никой от персонала на фирмата не комуникира директно с експертите (ВУЗ), когато става дума за поддръжка - има си специалисти (CISCO level-1) за тази работа. Естествено в БГ нещата са много сбъркани и независимо от длъжността, всички в ИТ Отдела биват наричани "компютърни специалисти". ("Защо да наричам някого експерт, аз да не съм по-тъп!?", казал "хакерът", дето кандидатства неуспешно 4-та поредна година във ВУЗ...)

    3) CISCO: Нивата след първото

    Да речем, че дадена компания се нуждае от човек със CISCO сертификат за по-високо от първо ниво. Очевидно фирмата няма да обяви конкурс за нов човек и да уволни един от работещите, а ще прати на курс някой от своите хора (едва ли това ще е ветеринарният лекар). Другия вариант е да платят на външна фирма за монтиране и настройка на съответната техника.
    И в двата случая няма смисъл човек да плаща за курс над първо ниво, само за да има по-добри шансове да си намери работа, ако преди това не е завършил ИТ във ВУЗ. Ако някой търси такива хора, най-вероятно длъжността ще изисква магистърска степен по ИТ.

    Това е от мен. Очаквам коментари.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    29
    #13

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Благодаря ти за пълния отговор. Добре си се обосновал. Моя коментар се следния :
    Явно е че от Cisco са пълни мошеници и долни измамници след като гръмко рекламират техните курсове като "АКАДЕМИЯ". Все едно като излезеш от там ще станеш едва ли не веднага АКАДЕМИК. И освен това не поставят никакви изисквания към предишно образование. Едва ли не някой от улицата да хванеш и можеш да го запишеш в "АКАДЕМИЯТА". Явно всичко е направено да заблуждава хората и да им вземат парите. А всъщност истината е една - ТУ. Явно сертификата от Cisco е просто едно допълнение към дипломата от ТУ за хора с излишни пари, но той не може да бъде основен и единствен документ че владееш мрежите и т.н. Това ми стана ясно на мен от хората които писаха до тук. С един гол Cisco за никъде не си - пък бил и той CCNP.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    15
    #14

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Късмет на всички във форума.Искам да споделя нешто с вас.Неотдавна работих за малко в Италия в един доста голям туристически комплекс на брега на средиземно море.Там си купих първия комп и естествено исках нет.Там имаше 3 нет зали и освен това постоянно се препъваш в РС-та но аз пребивавах в едно бунгало в което нямаше как да се пусне кабел и затова ползвах услугите на един мобилен оператор WIND които беше пуснал оферта 19.90 евро 30 дена 24 часа система UMTS скорост 384 Кв.До тук добре но сигналът им беше много слаб и го имах само в банята.За това ми се наложи да си държа телефона в банята с включен блутут.Проблема беше че аз бях напълно неук и някой трябваше да ми конфигурира системата.Там имаше 3-ма завършили сиско академия включително и едно българче.Всички изгубиха часове в опити да ми пуснат нета,накрая прибегнах до услугите на човека който отговаряше за всички РС-та в комплекса . Казва се Роберто и е само с 8-ми клас но е компютърен маниак , пусна ми нета за 5 мин.
    Изводите са за вас.

  18. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #15

    Re: Мрежовата академия на Cisco....

    Едва ли не някой от улицата да хванеш и можеш да го запишеш в "АКАДЕМИЯТА"
    Същото може да се каже и за всеки BG университет, който приема хората без изпит или нивото на приемане е супер ниско.
    Най-лошото е, че това е практиката почти във всички сфери на живота. И затова много малко хора работят това, което са завършили вкл. и аз

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. как да открия драйвърите на мрежовата карта
    От nely във форум Общ - софтуер
    Отговори: 22
    Последно: 26-11-17, 22:08
  2. Безплатни обучения в LG Академия
    От LG Member във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 16
    Последно: 28-08-12, 13:11
  3. Отговори: 4
    Последно: 29-10-06, 18:51
  4. Cisco Академия...
    От Garu във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 26-05-06, 12:15
  5. Търся концерта на Ку-Ку Академия
    От Cko във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 12-04-05, 09:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе