Здравейте. Искам да ви попитам нещо което ме интересува напоследък.
Всеки ли може да се запише и завърши мрежовата академия на Cisco. Знам че на теория всеки може но на практика дали има смисъл. Например ако човек е ветеринарен доктор обаче много го кефят мрежите и успее да завърши CCNA че дори и CCNP ниво някой ще го вземе ли на работа при условие че не е завършил ТУ да кажем. Т.е. тази академия може ли да играе роля на основно и добро образование по мрежи или тя е само допълнение към образованието на хора завършващи Техническия университет. Ако този ветеринарен доктор да кажем завърши CCNP някоя уважаваща себе си голяма фирма ще го вземе ли на работа като системен администратор или висшето образование по компютърни технологии е задължително а CCNP e просто една допълнителна квалификация нещо като екстра. Питам защото гледам в обяви за работа изискванията винаги са Технически университет а за Cisco никой не поменава и дума. Явно в България не се тачи много много. Какви са вашите наблюдения - имате ли познати които са завършили Cisco без преди това да имам техническо образование че даже и след това да са си намерили работа. Или няма такива хора....
Благодаря ви предварително за отговорите и коментарите по темата