Toгава това с шейпинга няма да стане. За целта трябва самия рутер да поддържа тази функция, а както става вече въпрос това са по-скъпите рутери.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Toгава това с шейпинга няма да стане. За целта трябва самия рутер да поддържа тази функция, а както става вече въпрос това са по-скъпите рутери.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Mr.TECHNО, на мен ми е ясно това.
Решението само ти да теглиш торенти и никой друг. Така няма да има проблеми с разпределението на скоростта, като ти ще си ограничаваш скоростта на торент клиента така че да има и за другите. А за да не ползват торенти останалите от мрежата няма да им отваряш портове и ще изключиш UPnP на рутера.
А аз не мога да разбера защо въобще трябва да има и хардуерен рутер, след като софтуерния може да върши всичко ?
Разбира се заема повече място, но в нашия случай така или иначе ще го има.
Ако те притеснява тока, който ще се харчи от включения комп, то на моя рутер захранването е 145W, което сигурно е поне 2 пъти повече отколкото харчи самия компютър.
И пак да кажа този m0n0wall, който аз използвам има web интерфейс /същия като изглед като хардуерните рутери/.
сега* да поясня
комшията е с цифров телефон - там ще е рутера - малко е особен и не харесва грозни неща ( особено стари комп.)
та затова ще се слага рутер , и ще искам да огранича скороста на всеки , щото той да се закачи да тегли и другите двама увисваме !
Въпроса ми е мога ли това да гонаправя с тази програма и как! ( други варианти също ме интересуват ! )
Не е задължително стария комп да е в комшията. По 2 от свободните жички на мрежовия кабел който е между вас двамата вземаш телефонен сигнал и го пускаш до теб, връзваш модема и до него слагаш една стара машина. На нея исталираш m0n0wall или IpCop (него ползвам аз)-така ще имаш и физически достъп до машината и модема ако се наложи. IpCop-а има QoS адон с който можеш да задаваш ограничение* на различните приложония като торент клиенти, игри, фтп* и каквото се сетиш. Инсталацията е доста лесна така че това не трябва да те притеснява. Дано съм ти помогнал.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
http://www.ipcop.org/ - IpCop-а
Ако се спреш на този варянт ще ти пратя* линковете с адоните.
stanyo изби рибата!!
Според теб кой ще си даде телефонната линия?
Значи предлагам това:
По един кабел (да не прекарвате и 2) можеш да получаваш от модема и да му изпращаш за компа.
Евтин хардуерен рутер няма да ти свърши работа - не можеш да им ограничиш скороста.
1. Стар комп на терасата;
2.1 Windows и Bandwith controler (компа трябва да е по-як)
или
2.2 Mikrotik (слаб комп)
Защо да съм избил рибата ? При мен в момента е точно както съм го описал. Направено е така с цел модема и компа да са в един човек за да има физически достъп и до двете.Първоначално публикувано от Malkia
Проблема е решен по начина който @Julian предложи , ще стане с помоща на много добър мой познат - който ще направи настройките
Благодаря на всички
ПП:
Темата е за затваряне / триене