Здравейте,
Търся информация за версиите на фърмуеъра на телевизор Sharp LC-42SH330E. Подозирам, че единствено в сервиза ще имат такава, но все пак реших да попитам тук.
Преди няколко часа телевизорът ми се върна от ремонт - след гръмотевична буря преди две седмици, просто отказа да се включи (не беше включен по време на бурята), а от дънната платака се чуваше едно бързо цъкане, когато го включех в контакта. Сега си го получих "ремонтиран". Допускането е, че по входа за антената е преминало високо напрежение - в моя квартал имаше данни за десетки други "изгорели" телевизори.
При сканиране за каналите намирам само 7 цифрови (бяха 130+ и много радиота), въпреки че правя advanced търсене с въвеждане на всички детайли, както ми ги даде доставчикът. Освен това и нито един от трите HDMI входа не работи.
Веднага тествах HDMI връзката със същия лаптоп и два различни кабела с друг телевизор - проблем няма. Утре ще ме посетят техничици на интернет/телевизия доставчика, за да пробват и те да настроят каналите, но не виждам какво по-различно могат те да направят, което аз не съм.
Ако не се лъжа, версията на фърмуеъра е нова. Не помня каква точно беше преди, затова казвам "ако не се лъжа". Сега е V2.02DL. Като подкрепа на твърдението, че версията е различна, е фактът, че менюто на USB медия плеъра има по-различен дизайн.
Допускам, че гореописаните проблеми се дължат на новия фърмуеър или на не особено качествено извършен ремонт. Именно затова търся и информация за фърмуеъра.