vaprosut mi e moje li da se napravi vruzka sas standarten UTP kabel ot Hub do Lan karta (komp) na razstoiqnie ot okolo 130 m. BEZ mejdinen hub, t.e. kakva e garanciata che ste ima link, ako huba i lan kartata sa da kajem 3Com.
mersi
vaprosut mi e moje li da se napravi vruzka sas standarten UTP kabel ot Hub do Lan karta (komp) na razstoiqnie ot okolo 130 m. BEZ mejdinen hub, t.e. kakva e garanciata che ste ima link, ako huba i lan kartata sa da kajem 3Com.
mersi
Ima ogranicenie i to e 100 metra.No 130 metra.....abe probvaite pak moge i da stane ama ima vazmognost skorosta vi da ne e 100MBit-a
Ами зависи от това за какво ще я ползват.. не е задължително да е 100мб-итова
na 130 metra shte stane, i shte vurvi sichko, obache pri sichki sluchai niama da e na 100 Mbps, a na 10 Mbps. Ako tova ne vi e tolkova sushtestveno - znachi sichko e OK, v protiven sluchai nema da stane bez mejdinen hub. Ako i dvete ustroistva sa ti na 100 Mbps po default, sloji mrejovata karta da raboti na 10 Mbps ot Control Panel na Winbows-a.
men ot Hub-a me otdeliat 120m UTP-5e i wsichko si raboti OK.Ot ftp-to razpolojeno na komp,koito e blizo do Hub-a,tocha s 7,5-8,5 MB.
ASTALAVISTA BOZOOO
kato cialo e interesno tova iavlenie. ne otricham, tui kato vinagi ima sluchai v koito zakonite ne vajat. az lichno ot opit znam che nad 95-100 metra 100 Mbps FDX ne hvashta. Lampichkata za 100 Mbps miga na ravni intervali i link ne vurvi. Vuzmojno e obache pri niakakvi obstoiatelstva da raboti. Zavisi i ot tova kakuv mrejov equipment imash. moite ne sa mnogo firmeni - Surecom, sus chipset na SOHO. Pri po-markovite neshta e vuzmojno mojebi i po goliamo razstoianie, vupreki che po standart go davat 100 metra.
no pri sichki sluchai moga da tvurdia che 10 Mbps shte hvane sus okolo 95% sigurnost na razstoianie ot 130 metra
Аз предполагам че при 100м се има предвид че ти е гарантирана скоростта от 100мб/с а при по големи разтаяния пада.
Julian taka e!Tva zavisi ot hardware-a.No ne mi se viarva te da stignat 100Mbit-a
Pri men sus 120 metra PC - Switch,
pada na okolo 50 Mbita no durji
Normalno....nad 100metra trudno shte se stignat 100Mbit-a....che dori nevazmogno