Резултати от 1 до 15 от общо 15

мога ли сам да си смена ip-to

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2006

мога ли сам да си смена ip-to

мога ли сам да си сменя ип то като от локал ареа канекшъна смена моето ип с друго. един прятел го прави това и примерно ако неговото ип завършва на 172 той го прави на 173 и хоп готово. докато при мене нещата не стоят така. ако някои знае как мога да го направа това моля да каже. може да зависи нещо от subnet maska , gateway ако някой знае как става плс да каже.
    благодаря и много поздрави

2.  

3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Re: мога ли сам да си смена ip-to

Като цяло ИП-то можеш да си го смениш, без абсолютно никакви проблеми, но не е ясно дали новото ИП което си напишеш ще ти върши работа.
    Обоснови се защо искаш да си сменяш ИП-то, как точно го правиш и какъв резултат достигаш. Много доставчици от край време са решили проблема с неволната смяна на ИП-то.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

зависи. аз в нашата мрежа съм вързал IP-то с MAC-а....

ttyy, можеш, но не забравяй да си запишеш на листче сегашното, защото ако след това нямаш връзка трябва да знаеш какво да върнеш

5. Тук е от
    Sep 2006

сегашното ип не мога да го забрава защото като дам ауто детект и веднага си се включва то, което ме навява на мисълта че щом ми е на ауто детект още от техния сървар е зададено да съм с това ип и ща неща тва е положението ? май нямам шанс да го смена ПО ТОЗИ НАЧИН ?

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

това е положението

7. Moderator Аватара на periel
    Тук е от
    Jun 2006

Ако сървара те канектва и като мак адрес ще трябва да си смениш и него.Но първо трябва да знаеш кои мак адрес отговаря на IP-то с което искаш да влезеш.И по принцип от цялата работа няма никакъв смисъл ако си на неограничен нет,освен ако не вземеш IP-то на някои потребител с по-бръз такъв.Също така е почти 100% гаранция че ще те засекат веднага.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

никъде не мога да намера поле кадето да ми пише mac adres или нещо от сорта за да го смена. можели да ми кажеш каде точно се намира таи настройка и дали имаш да ми дадеш някакъв мак калкуратор който да смята за дадено ип какъв мак. аз примерно имам днс и събнет маск калкулатори кой точно това правят ... а колкото до засичането какво могат да ми кажат от фирмата ? смисъл някъде в договора да пише че не мога да си играя със настройките ми на нета ?

10. Moderator Аватара на periel
    Тук е от
    Jun 2006

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,17466.160.html прочети темата и ще ти отговори на този и много други въпроси.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ttyy, кажи каква ти е целта, защото от написаното от теб става ясно, че всичко ти е една голяма мъгла (без да се обиждаш)

MAC не е настройка, а уникалния идентификационен код на мрежовата ти карта. вижда се след двоен клик на "компютърчетата долу"-> support -> details -> physical address
    сменя се със специална програмка

калкулатори на dns и subnet не знам на кое викаш, защото те не са по някакъв алгоритъм, а по решение на администратор. може да имаш програмам, която да ти ги ПОКАЗВА, но не и да ти казва кое е "правилното", защото правилно НЯМА.

а с настройките на нета можеш да си играеш колкото искаш, като нямаш право да си присвояваш account-a на друг потребител, и нямаш право да мрънкаш, ако след подобна "игра" се наложи да си платиш на поддръжката да ти го пуснат отново

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    MAC не е настройка, а уникалния идентификационен код на мрежовата ти карта. вижда се след двоен клик на "компютърчетата долу"-> support -> details -> physical address
    сменя се със специална програмка
    Хм, под Windows смяната на MAC адреса се прави с 3 клика от Device manager, без специална програмка. Предполагам зависи от драйверите на самата мрежова карта, но досега не съм попадал на такава, в която полето да не е налично, даже и със стандартните драйвери които вървят със самия Windows.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

peshos, прав си, но аз по инерция си пердаша с една програмка от време оно. smac май се казваше... просто има повече нещица в нея, а и е "на 1 клик разстояние"

14.  

15. cxv
    cxv е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

--- мнението е изтрито ---

Писането на глупави постове и излишни окраски са в разрез с правилата.
    И си корегирай аватара, за да не го коригирам аз.

ru-boy

16. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от cxv
    Цитат Първоначално публикувано от peshos
    Хм, под Windows смяната на MAC адреса се прави с 3 клика от Device manager, без специална програмка. Предполагам зависи от драйверите на самата мрежова карта, но досега не съм попадал на такава, в която полето да не е налично, даже и със стандартните драйвери които вървят със самия Windows.
    ---лъжльо---
    Бих ти бил благодарен, ако се конкретизираш кое в цитирания от теб пост не е вярно, а е лъжливо?!?

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Писаници в стил: "И аз да кажа нещо..." И ако може да обясни какво изразява с всяко от смайлитата му казвам браво и +1 в рейтинга.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от ttyy
    н какво могат да ми кажат от фирмата ? смисъл някъде в договора да пише че не мога да си играя със настройките ми на нета ?
    В такъв случай те съветвам да питаш именно администратора на доставчика как да си смениш IP-то, той определено ще е в състояние да ти "помогне"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 09-05-11, 19:30
  2. Мога ли....
    От ivec във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 16-09-09, 14:11
  3. Мога ли по ЕГН или по име....
    От DerekMTN във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 05-10-06, 15:03
  4. фотоапарат 'смена'
    От Tai-Pan във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 27-02-05, 18:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе