Резултати от 1 до 7 от общо 7

Защитена връзка до ADSL през безжична мрежа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Защитена връзка до ADSL през безжична мрежа?

Проблема ми е следния - как да дърпам нет от АДСЛ-а през безжична незащитена мрежа (тя не е моя - хората обаче са съгласни и ми заделят две ип-та). АР-та имам и не ми е проблем да взема каквато и да е техника само да стане врътката.
    Ако взема два D-Link DI-804HV дали ще ги може да се вържат двете помежду си през VPN?
    Предварително благодаря на отзовалите се!

p.s. ще се ползва нета на 2-3 рс-та

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Защитена връзка до ADSL през безжична мрежа?

Виж първо това:
    http://www.wi-fiplanet.com/tutorials...le.php/1563991

После и това:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wired_Equivalent_Privacy
    ...any WEP key can be cracked with readily available software in two minutes or less — and WEP was superseded by Wi-Fi Protected Access (WPA) in 2003...

// И евентуално твоята част от връзката можеш да я изградиш с два броя D-LINK DWL-2100AP(http://www.dlink.com/products/?pid=292), с които да си направиш wireless bridge + WPA до кабелната част на мрежата на доставчика.
    Т.е., ще си дърпаш нет не през през безжична незащитена мрежа, а през кабелната част от мрежата на доставчика и да разчиташ (?), че кабелната част е защитена.

// Посочил съм D-LINK DWL-2100AP, защото ти си посочил D-Link и още защото този D-LINK DWL-2100AP е намираем в България

// http://www.dlink.com/products/?pid=292 ... The DWL-2100AP features WDS (Wireless Distribution System) that can be configured to perform in any one of five modes: a Wireless Access Point, a Point-to-Point (PtP) bridge with another DWL-2100AP, a Point-to-Multipoint (PtMP) bridge, a Repeater for range extension, or as a Wireless Client...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Май не сте ме разбрали. Разстоянието между точката с ADSL и компютъра е много голямо (между две населени места), а за да си направя собствено безжично трасе ще ми излезне доста солено. И на двете места обаче има покритие безжична мрежа на приятели, изградена от АР-та и кабелна част - не ме питайте точно как защото не им знам топологията. Та ако се вържа и на двете места с АР-та в мрежата им (192.168.100.1-255) ще мога да направя връзка, остава само това да стане защитено от други потребители на мрежата.

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Има решение разбира се, но трябва да сложиш машина (PC, компютър) от страна на ADSL-a.
    Може да е нещо евтинко, от порядъка на 30-50 лв.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Няма проблем за това. Дай някакви насоки.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от bucho
    Няма проблем за това. Дай някакви насоки.
    Може и някакъв роутер за 30-50 кинта, ми какви насоки, нещо ясно ли ти е въобще по мрежите, или да ти правя пример?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

ADSL--router--AP--"WIRELESS NET на приятелите ти"--AP--router--"2-3 компа"

Няма проблем като реализиация, но не е ли по-лесно да пуснеш ADSL във второто населоно място, където са тези 2-3 компютъта, които искаш да вклюш в Интернет?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 21
    Последно: 13-03-12, 19:11
  2. Wifi безжична връзка
    От dangerfield във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 18-01-10, 14:30
  3. безжична връзка
    От shanko във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 16-04-09, 11:33
  4. Проблем с пц - безжична връзка - тв
    От Jogo_1 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 28-04-08, 23:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе