Първоначално публикувано от
kompa Имам LAN Internet който работи идеално с 1 компютър. Обаче сега се появи 2-ри компютър и проблема е, че искам да си направя мрежа от 2 компютъра като и двата да имат Internet връзка (2-я да ползва Internet през 1-я)
Подробности:
На двата компютъра съм с Windows XP. На основния компютър (Internet server-a) имам 2 LAN карти. Едната (LAN 1) е вързана към Internet доставчика чрез PPPoE (PPP over Ethernet). Конекцията излиза в 'Control Panel->Network and Dial-up connections' като Broadband type. Чрез другата LAN карта (LAN 2) си правя вътрешната мрежа с 2-я компютър. На Internet server-a на PPPoE конекцията и сетнах ICS (Internet connection sharing). След това пуснах Net Wizard-a, създадох една дискета с която сет-нах мрежата на втория компютър.
Резултата е, че имам идеална мрежа между двата компютъра, имам Internet на Internet server-a, но нямам Internet на втория компютър.
Какво още трябва да се направи. Предпочитам въпроса да се рещи само със средатвата на Windows-а (без WinGate; WinRoute; хъбове, рутери...).
Ако искате допълнителна информация - казвайте.