Дали е възможно този рутер Linksys WrT54GL да заработи и като VPN сървър. Идеята ми е като го сложа в някой офис, и да мога чрез vpn връзка да се свързвам с мрежата им?
Дали е възможно този рутер Linksys WrT54GL да заработи и като VPN сървър. Идеята ми е като го сложа в някой офис, и да мога чрез vpn връзка да се свързвам с мрежата им?
Не е ли по-правилно да процедираш така:
1. Проверяваш в документацията на рутера - ако рутера няма такива възможности и съответно няма как "да заработи и като VPN сървър", то няма нужда да пускаш тая тема.
2. Ако има такива функции, то настройваш нещата по документацията и ако не се получи, тогава пускаш темата с въпрос "Направих това и това но не се получи. Помогнете да си разреша проблема."
Малко по-подробно:
Зареждаш това:
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downl...v23_wrt54g.bin
Първо минито, после и това.
Това ти вдига нивото на рутера с 3 класи нагоре, много повече фичъри и опции
Че може да се направи с новият софтуер вече VPN сървър може, но как точно става - четеш и правиш.
Митко
може и то перфектно - даже има и динамичен шеипър по видове трафик които и работи при точни настроики
но за съжаление работи засега само със dd-wrt23sp2 САМО - /неработи изобщо със dd-wrt24/
аз използвам мини версията защото позволява по голямо натоварване
впн от такъъв линксис използвам вече година - никакви проблеми - за по сериозно занимание препъръчвам Микротик, даже и да си го купиш ако искаш - особено за фирма