max skorost pri analogova linia
imame slednata situalcia:
1. imame analogova linia /stara centrala/
2. imame modem /56ka/
3. imame acc za ispto "X", koeto niama limit na transfera / teglish s max koeto mojesh/
kolko spored was e teoretichnata maksimalna i na praktika do kakva skorost moje da se stigne, pri pak povtariam, analogowa linia
при същите условия, като описаните от теб - от 3 до 3.2
говоря за dl, а не за сърфиране. вярвам че знаеш каква е разликата между двете.
FearMe ne konkretiziram pri kakvi deistvia /surfing, teglene ot ftp i t.n./ a max pri obshtia sluchai ... :)
ами значи мога тогава с чисто сърце да ти кажа, че текстови file-ове ще дърпаш с компресията на около 10. че е вярно - вярно е, но създава абсолютно погрешни очаквания като цяло
heh FearMe zabrawih da doutochnia i za towa :)) bez kompresi i bez txt failove me interesuwa max kolko moje da e :)
zashtoto chuh predi niakolko dena cifri koito mi se storiha smeshni i prosto iskam da proveria .. :)))
Pa3KaTaH мах можеш и с 20К да теглиш, аз лично при такива условия съм стигал до 12К(на нормален текстов файл). Сложи си един BIN файл 1MB пълен само с FF в HEX на FTP-то на провайдера ти и ще видиш колко ти е максимума. [:)]
Аз лично съм стигал 12К външен трансвер ( не от сърварите ) , като едно време бях на duil up , а нормално правех 4.5 к . Бях на аналогова линия на стара централа ( не ,че и сега не съм :) ) .
Всичко зависи от две важни неща :
1 ) Модема , как той се "разбира " със сървата и какви компресии подържя .
2 ) интернет доставчика . Той е човека който определя колко линии за вход ще има и каква връзка ще пусне по тези линии , дали има надеждни сървари ( усъвременени , подържящи новите компресии и протоколи ( те май вече пайжени хванаха ) и колко често " заспива " сървара .
Средно 2.5-4 к/с, но не съм изпадал в подробности. Това е от данни на програмите, с които съм теглил (ГетРайт, КютФТП и др.). Качването винаги ми е било малко по-бързо.
edin kazwa 2.5-4kbs drug kazwa 20kbs .. aide njakoi da obobshti ;)
IPOC изпусна нещо много важно - тел. линия - ако ти е кофти линията, шумна и гадна то честно казано и с готин модем и с готино ISP пак няма да можеш нищо да свършиш [:(]
Heheh nikoj ne chete :) ma ajde imate linija:
33,6 ---> това теоритично са 4,2К като включим в тях хедерите на TCP/IP остават около 4К (това ти е максималната скорост за теглене на ACE, ZIP, RAR или DIV които не подлежат на компресия), максималната компресия на модема x8 (според някои диагностични програми, а и аз съм го изпътвал на практика), значи теоритичния максимум на файл който може да се компресира до осем пъти (примерно текстов файл) е 8х4 = 24K .... както казах преди аз съм стигал до 12К реално измерени със диагностична програма (Netmedic, Dumeter) защото много от другите програми особено браузера бъркат и дават начална скорост огромна. Това всичко много лесно се тества на практика.
v.90 = 56 600 bps / 8 / 1024 = 6.91k
обаче имате контролни bit-ове в началото и в края на всеки byte (в най-лошия случай, на практика не е така) => 56 600 / 10 / 1024 = 5.56k. практиката показва, че на цифрова линия (на каквато съм в този момент - у нас) и стабилен isp се поддържа 5.1-5.2 от свестни site-ове. на същия isp, същия модем на аналогова линия не е вдигал повече от 3.0 - 3.2, както написах по-горе.
така че четем, deathknight, четем... или по-скоро - чели сме [:P]
Aide i ot mene,
ami razbira se 4e 3.0 do 3.6;7 kbps she imate, kakvi sa tia kompresii i 4udesii deto dokarvate do 10, 12 kbps ?!?
Mnogo interesno kak ot 33.6(po4ti vinagi teoreti4en maximum na analogova linia)
I s kompresia i bez kompresia kato svaliate 10 mb na 4as, kolko vi e skorostta??!
Mnogo lesno se smiata, vsi4ki go znaete, i nikakvi kompresii, i drugi takiva ne promeniat srednia status. Koga svaliate nekompresiran txt dokument ta sega otvariate tema???
Vaprosa e dostata4no iasen, za da otvariame sporove koe txt se svalia s 10... (nikoga, zashtoto ne se svaliat takiva :P) Otgovora sa go dali niakolko 4oveka sashto iasno.
Pove4e ot 3.5 kbps (priblizitelno 12 mb na 4as) niama da moje da se postigne!
iskam da blagodaria na wsichki za otgovorite wi,
mislia che dostatuchno beshe kazano po temata:)