Re:Проблем с домашна мрежа.
Сложи си статични адреси.
изключи firewall-а за безжичния адаптер
Защитната ми стена е изключена. А в разширени е сложена отметка на Wireless network connection. ?!
Цитат:
Първоначално публикувано от shanto
Сложи си статични адреси.
От къде да везема цифрите?
Никой ли няма иедея за къкво става въпрос?
Ако трябва повече инфо ще дам, само кажете. :help :help :help
Възможно е да е кофти драйвер на безжичната карта, настройка на рутера за филтриране на мак адреси лош обхват. Дай повече инфо.
Обхвата е: добър/много добър
Безжична карта не мисля че има. Нали ползвам адаптер. Неговите драйвери ги свалих от сайта на Netgear.
Незнам какво е "филтриране по мак адреси" но рутера го имах преди новия лаптоп. Просто се прибрах с лаптопа, намери мрежата и само въведох паролата, а с това настолно РС не става.
Дай малко инфо - кой ти е доставчикът, модел рутер и т.н.
Между другото, ако на настолното PC си с USB WiFi adapter да не би да си сменил мястото му и да си го включил в друг USB порт.Понякога това създава проблеми, макар, че по принцип не би трябвало да има проблем.
Доставчика е Кейбълтел. Рутера е D-Link di-524.
Ако проблема беше в USB порта нямаше ли вобще да не намира мрежата. А то я намира и не може да си присвои IP.
сложи следния адрес на PC-то
IP 192.168.1.25
subnet mask 255.255.255.0
default gateway 192.168.1.1
DNS 192.168.1.1
на останалите компютри са същите, като променяш само последния октет на IP адреса , например:
192.168.1.26....
тук->http://darkmentor.hit.bg/wifi_nas12.jpg
Токущо направих това което ми написа. Появаява се иконата за Wi-Fi мрежа, като сложа не нея ми изписва свързан. Но няма нет. Така около 1 мин. След това пак почва да търси IP. Пак ми написва сързан и всичко се повтаря.
Само да поясня, че в момента пиша от лаптопа на един метър разстояние.
Махни кодирането на безжичната връзка, може да не се поддържа от USB адаптера.
Този адаптер е ползван със стария ми лаптоп (намаше вграден Wi-Fi). На същия рутер. Дори днес, тъй като не съм си продал старя лаптоп, а просто си седи в един шкаф го извадих и го пробвах. Е ми работи си.
За справка адаптера е: http://www.netgear.com/Products/Adap...rs/WG111T.aspx
Да не би да имаш филтриране на рутера по MAC адрес?
Нямам никаква идея. Кажи ми какво е това и как до го проверя.