Имам наистина сериозен проблем, който е следният. Някой (най-вероятно от моя блок, защото има IT "специалисти") се изявава като хакер и за втори път получавам парола на windows-a (и под safemode също). Оправям си проблема като давам windows repair, но днес ми се случи за втори път и започна да става дразнещо вече. Излязох за 10мин, прибирам се и какво да видя, променена резолюция на дисплея (смален екран) и имам парола на user-a. Направих същото както и предният път и си я махнах, но въпроса не е там. Имам антивирусна BitDefender 2010, (първият път нямах антивирусна, защото тъкмо бях направил преинсталация), след като сложих антивирусната, firewall-a засече на няколко пъти IP port scan и съответно блокира "атаката". Направих 2 пъти screenshot-ове, ,защото беше от различни IP-та. Молбата ми е, има ли някой от форума, който има желание да ми помогне. Как можете да ми помогнете, ами незнам. Може би windows съдържа някакви по-специфични log-ове или нещо друго. Не разбирам, за това моля за помощ.
EDIT: Така и най-интересното е, че докато се опитвам да си напиша поста във форума, лаптопа изпищя и тръгна да угасва (черен екран.... след което веднага дърпам интернета, появява се картина, влизам в user-a си и имаше отворен notepad и още нещо!) Пуснал съм virus scan (като съм почти сигурен, че нямам такъв, защото първият път като ми се случи, си бях преинсталирал лаптопа преди няколко дена и буквално не бях влизал почти никъде!) Сложих firewall-a на антивирусната на предпоследно ниво и вмомента ме побърка с "Alert-и" за почти всеки един опит да се свържа или получа пакети от някъде...
System information: Windows 7 Ultimate 64bit
Ако е нужна някаква информация за да ми помогнете, само кажете каква и ще ви я предоставя, но много държа да разбера от къде идат атаките.
Аз съм в София и ползвам интернет на Мегалан, чрез wireless рутер. Това най-вероятно има значение, за това го споменавам.
Наистина ще съм безкрайно благодарен, ако някой отдели от своето време и ми помогне да разбера от къде идат атаките и как да се защитя.