Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

Nastroivane na malka mreja

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2002

X-RAY, днес смених и ИП-тата и проблема си остана. Вече съм се примирил с този факт. Молбата ми е ако някой от вас знае да ми каже програма за обмяна на файлове по мрежа.

А мрежата със сигурност работи. Вече си инсталирахме НЕТФОН и говорихме. Чува се доста добре. Само му набирам ИП-то и осъществява връзка. Игрите също хвърчат. ЦС с войс овър ЛАН лети!!! Ако някой от вас знае някоя програма за обмен на файлове по ТСП/ИП да сподели.

P.S.

Настроихме и интернета. С неговата настройка пък проблемите бяха нулеви! Само въведах данните от провайдера и всичко полетя!!! Много съм доволен. Момчетата от Digicom заслужават похвала. Препоръчвам горещо този провайдер на всички бургазлии!!! Сега остана еднствено вътрешната мрежа...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

Ами може да си менкате с ICQ например

4. Тук е от
    Oct 2002

А с ICQ мога ли да му гледам по директориите?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Хахаххахха, е тая тема ми разби всички илюзии че разбирам нещо от мрежи.

Тази топология противоречи на всички писани и неписани закони на мрежовата архитектура. Това че върви е някакво неземно чудо и е заради Winroute-a.

Но все пак щом сте стигнали толкова далече, е така да кажа и аз нещо:

Пуснете си по един FTP SERVER на всяко XP и готово. (има го ADD REMOVE PROGRAMS/ADD WINDOWS COMPNENTS/IIS)...

Тая тема тема взема да я прекръстя на "Обичам да ми е трудно"

6. Тук е от
    Oct 2002

Ми топологията е наложена от ред обстоятелства.

Примерно можеше единия от двата компютъра с ХП да е сървър, но тогава трябва да работи нонстоп за да има другия инет. Ако постоиш малко до моя компютър с GlobalWin FOP38 ще разбереш защо тази идея отпадна.

Въпросния сървър е в магазина на майка ми (под нас) и както се сещаш вечер не пречи на никого. Да не говорим, че навремето е бил някакъв адски сървър на Digital с ПентиумПро процесор и е много солидно изпълнен. Сега освен да е рутър помага на майка ми за складовата наличност в магазина. Програмата идва направо от фирмата производител (няма да правя реклама сега!) и е под ДОС!!!??? Затова и сървъра е под 98СЕ, защото 2000 ще му дойде тежичък, а под Линукс не върши работа на майка ми...

Вероятно ако бяхме взели един суич щяхме значително да си облекчим живота, но решихме да спестим 30-40 УСД, което за мене не са малко пари... То нищо не се губи - ще се помъчим още малко така и ако не успеем ще вземем. Най-малкото - научихме по нещо за мрежите - изчетах повечето постове по страниците на форума.

Ако ти имаш някаква друга идея за топология на тази мини мрежа сподели ги моля те!!! Имай още предвид и факта, че от моя приятел до магазина кабела е по въздух ~65 метра +20 метра в сграда, а от мене до магазина 25 метра въздух и 15 метра сграда. Магазина е и най-близката точка до провайдера. (нека само да вметна, че имаме най-добър пинг на ЦС сървъра).

П.С. Обичам да ми е лесно, а и нямам много време за опити. Затова поставих въпроса в този форум с надеждта, че някой вече е решавал такъв проблем и ще ми помогне. Надеждата ми още не е умряла...

7. Тук е от
    Oct 2002

!!!! УРААААААААА!!! РЕШИХ ПРОБЛЕМА!!!!!!!

Когато дам сърч трябва да напиша не името на компютъра а ИП-то му!!! в моя случай 192.168.1.2

Мерси все пак за всички предложения!!! Баси и работата!!! Що ли така става??? Другите компютри се намериха поименно !?!?!...

Както и да е, още един път - мерси много!

П.С. Още нещо, адреса в адрес бара на уиндоус експлорър изглежда така :

\\192.168.1.2\disk (c)\Downloads\game

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Papesha

Молбата ми е ако някой от вас знае да ми каже програма за обмяна на файлове по мрежа.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Е за какви директории става дума тука?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. LAN mreja
    От rony във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 28-04-04, 17:43
  2. kak da svarja v mreja 2 pc-ta
    От haa във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 26-11-03, 01:20
  3. Problem s mreja...
    От DoTMaN във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 23-11-03, 12:49
  4. Mreja pod DOS
    От d-rRoss във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-02, 16:37
  5. wireless mreja
    От kaktyc във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 21-09-02, 16:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе