Здравейте,
Имам следния казус: в момента ползвам интернет с динамични IP и всичките ми потребители са зад рутер (TP-LINK TL-WR1043ND с инсталиран DD-WRT). При необходимост от друго IP, просто рестартирам модема.
Сега мисля да си взема нет от MEGALAN, там хората предлагат 2 публични IP адреса едновременно (статични). Устройството, което предлагат е някакъв маршрутизатор. От него ще излезе един мрежов кабел.
Как да настроя рутера така, че да използвам и двете статични публични IP-та, а едновременно с това и всичките ми устройства да са в една локална мрежа?
Ако се бриджне единия порт към WAN порта, на рутера може да се даде едно IP, а на устройството на този бриджнат порт - другото; но така устройството ще излезе от общата локална мрежа.
Не знам ако всички LAN се бриджнат към WAN (или по-точно WAN се използва като LAN), маршрутизатора на МЕГАЛАН как ще реагира? Ще се зададат на две устройства MAC адресите за раздаване на IP адреси, а другите няма ли да бъркат работата? И тези другите как ще излязат в интернет?
Благодаря предварително за отговорите Ви
Само да отбележа, че не съм наясно с този линукс на рутера много много...
Помагат ми за настройката, но човека, който го прави (признах си, че не съм аз) днес стана татко, така че май не е редно да го карам да чете той по въпроса.