Резултати от 1 до 12 от общо 12

мрежа без сървър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

мрежа без сървър

ЗДР. Искам от един настолен компютър да прехвърля 60GB на лаптоп. Успях да направя мрежа през рутера, но връзката е много слаба ( нз защо) около 1MB/s. Имам някакви спомени че два компютъра могат да се свържат без да минава през рутера директно кабел ланкарта-ланкарта.
    Сещам се и за някаква връзка през рутера чрез правене на "мост", но и за това не съм сигурен на 100%.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Отговор: мрежа без сървър

лаптопа как се свързва през рутера - wireless 54mb ( ~5mb/s при перфектен обхват и перфектна мрежа без "мръсен ефир ) и отделно те бави firewall-a
    преди време имаше значение за кабела при 100mb/ lan.
    ако лаптопа или компа имат гигабитова мрежова карта - кабела вече е без значение.- връзваш ги - задаваш твърди Ip и на двата - примерно 192.168.1.10, маска 255.255.255.0 , и на другия 192.168.1.11 и същата маска и си готов.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

рутера е до 300mb

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от vandu Виж публикацията
    рутера е до 300mb
    а лаптопа ? - няма значение кой е до 300мб, след като другия е до 54мб

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

ЗДР. Искам от един настолен компютър да прехвърля 60GB на лаптоп. Успях да направя мрежа през рутера, но връзката е много слаба ( нз защо) около 1MB/s. Имам някакви спомени че два компютъра могат да се свържат без да минава през рутера директно кабел ланкарта-ланкарта.
    Сещам се и за някаква връзка през рутера чрез правене на "мост", но и за това не съм сигурен на 100%.
    Ако лан картите са по-стари, за директна връзка между ще ти трябва кросоувър кабел. Макар, че всъщност защо правиш връзката между компютъра и лаптопа безжично, включи и лаптопа с кабел в рутера и ще имаш 100mbps връзка

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Заглавието кърти обаче!
    А сървър без мрежа не щете ли?!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от glowndark Виж публикацията
    Ако лан картите са по-стари, за директна връзка между ще ти трябва кросоувър кабел. Макар, че всъщност защо правиш връзката между компютъра и лаптопа безжично, включи и лаптопа с кабел в рутера и ще имаш 100mbps връзка
    нещо по-друго ли казах аз по-доло ?

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

първоначално мислех че не съм направил връзката като хората, но явно съм разбъзикал някои настройки, понеже и скоростта на нета ми падна до 1,4 MB

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

първоначално мислех че не съм направил връзката като хората, но явно съм разбъзикал някои настройки, понеже и скоростта на нета ми падна до 1,4 MB
    нета няма никаква връзка с локалната ти мрежа
    нета може да те ограничат , но в рутера , освен ако не си активирал QOS ( qualiti of Service ) или т.н Шейпинг , няма как да те огранича в локална връзка да имаш по-слаба скорост.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

"освен ако не си активирал QOS ( qualiti of Service ) или т.н Шейпинг" това на компютъра ли е някаква настройка, понеже рутера го ресетнах обаче връзката по wi-fi си остава скапана, а като му сложа кабела всичко си е ОК.
    Миналата седмица пак правих подобна връзка и тогава ми направи впечатление че пак се скапа нета, но на другия ден бях решил да му сменям уина и не му обърнах внимание. След като го смених нямах проблеми.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

"освен ако не си активирал QOS ( qualiti of Service ) или т.н Шейпинг" това на компютъра ли е някаква настройка, понеже рутера го ресетнах обаче връзката по wi-fi си остава скапана, а като му сложа кабела всичко си е ОК.
    Миналата седмица пак правих подобна връзка и тогава ми направи впечатление че пак се скапа нета, но на другия ден бях решил да му сменям уина и не му обърнах внимание. След като го смених нямах проблеми.
    Това е в рутера- влзе и го спри, спри и firewall-a в рутера .

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

след като спрях firewall и channel width го настроих на 11n оправи малко, но не както трябва.
    Направи ми впечатление като вляза в wireless network connection status скоростта която ми показва там постоянно играе, понякога пада до 20-30Мbps, също така ми направи впечатление че списъка с мрежите много се променя, когато скоростта падне на 20-30Мbps от 15-16 мрежи останат само 2-3, и след минутка като качи скоростта на 300 се появят всички.

Когато включа компа връзката е на 150Mbps, трябва да wierless connections да му дама disable/enable и чак тогава се оправя.
    Този пост е редактиран от vandu; 14-02-14 в 10:52.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. NAS сървър или PC файлов сървър?
    От shreker във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 05-02-09, 18:48
  2. Сървър за GTA
    От FeNoOo във форум Мрежи
    Отговори: 0
    Последно: 06-12-06, 15:21
  3. FTP сървър
    От Araiz във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 30-06-06, 15:17
  4. Отговори: 0
    Последно: 02-11-05, 16:45
  5. HDD за сървър
    От spidera във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 26-04-04, 21:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе