Резултати от 1 до 4 от общо 4

Въпрос от лаик за Wi-Fi

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Въпрос от лаик за Wi-Fi

Възможно ли е да пусна нет с насочени антени на разстояние 6 км. като имам почти пряка видимост? Пиша почти защото на 1 км преди вилата ми има едно скално възвишение и я закрива. Мачта 15-20 м. ще реши проблема, но ми се иска да мина без нея. Където съм питал (търговци) никой нищо не казва (незнаят) Само тук ме насочиха към този модел http://www.senetic.bg/product/LBE-M5-23 Вашето мнение?

2.  

3. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Отговор: Въпрос от лаик за Wi-Fi

Провери в HeyWhatsThat и в airLink дали имаш видимост или не; имай предвид, че и на двете места не се взима предвид наличието на сгради и дървета, данните са само за терена (надморското равнище). Така, както го описваш, ми се струва, че почти ще можеш да пуснеш нет... виж информацията за Fresnel zone, има и калкулатори в края на страницата.
    Колкото до устройствата - трябва да знаеш предполагаемия трафик и брой едновременни връзки (connections), за да можеш да избереш адекватни устройства.

4. Тук е от
    Jun 2008

Благодаря за отговора! Ако питаш мен нет на вилата (а и ТВ и др, съвремени екстри) не ми трябва обичам си пущинака, но децата си искат своето. Един рутер wi-fi да могат да разцъкват фейса и най много за мен да сложа Wi-fi камера да хвърлям по едно око на имота. Ето резултата от единия линк, с другите не се оправям.

Виждам, че би трябвало да има видимост. Преди 2 седмици пусках лазер от едното място към другото, но минава над точката за достъп. Отново мнение?

- - - - - - - - - -

и тук същото

Ясно, че ще има някаква видимост ще купувам, мнение за антени?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

PowerBeam M5 400 ще ти свършат работа, има ги в Рутелсат и Senetic. Още веднъж се увери, че имаш видимост - по права линия трябва да се виждат двете точки, иначе изобщо няма смисъл да купуваш устройства. Отделно, че и Fresnel зоната трябва да е чиста, за да имаш стабилна връзка.
    Идеята с лазера не е лоша, но по-добре сложи една сигнална лампа (оранжева, вижда се по-добре) на едното място и след това я "потърси" с бинокъл от другото място. Не я ли "намериш" - не започвай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 02-11-14, 21:58
  2. Един лаик си търси добър фотоапарат
    От MrD във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 19
    Последно: 03-11-10, 13:02
  3. въпрос от лаик
    От Ivan19 във форум Аудиотехника
    Отговори: 7
    Последно: 30-01-09, 09:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе