Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

Един лаик си търси добър фотоапарат

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #1

    Един лаик си търси добър фотоапарат

    Здравейте на всички потребители на този форум,

    търся да закупя хубав фотоапарат за семейни снимки. В момента ползваме Sony H9 и това, което получавам като праен продукт не ме удолетворява. Т.е. прави хубави снимки навън, но само това, преди седмица дъщеричката ми имаше рожден ден - направих над 100 снимки в затворено помещение на Auto режим, но едва 10 от тях стават за гледане. Та решихме със съпругата ми да инвестираме в добра техника /не че не дадох 750 лв. + за сонито/. Хакерите във фирмата, в коята работя ме насочиха към Canon като марка, след това изкарах няколко часа с интернет се спрях на следното предложение:

    Canon EOS 550D kit (18-55mm IS + 55-250mm IS)
    http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

    Какво е вашето мнение по въпроса. Имам приятели, които живеят в Щатите и мислят да си идват за коледа. Там цените са други, а специално за този модел и комбинация цената е с приблизително 650-700лв. надолу. Заслужава ли да се купува от САЩ, т.е. цената там срещу гаранцията на апарата тук.
    Как мислите, дали има и други апарати аналогични на този Canon, т.е. четох тук и за Nikon и т.н. Прдлагайте и помагайте на един лаик. Крайната цел е след 10-15 години когато седна с децата си и им покажа снимките да мога да се гордея с това, че семейните ни спомени са и Красиви освен незабравими.

    Поздрави на всички.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    170
    #2

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    А дали не ти трябва просто светкавица и пипане на ръчните настройки...

  4. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #3

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Светкавицата ми е винаги на Auto, а за ръчни настройки според теб имам ли време, когато поне 10 деца щъкат на рожден ден и си играят, а когато застанат пред тортата и всяко иска да я пипне и в този момент всеки родител казва на детето си да гледа в обектива. За ръчни настройки не искам и дума да става, нямам време за това, т.е. хванал съм момента на мига - отварям фотото и снимам, какви ти ръчни настройки какви допълнителни филми. Преди време бяхме на РД отново на наши приятели, те имат Canon 410 и като сравняваме нашите сними с техните ми идваше да хвана Сонито и да го хвърля в кофата. Иначе за пейзажи и сними на BBQ-то спор няма - перфектни са - но само там. Та темата продължава - забравене за ръчни настройки на Сони.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    106
    #4

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Учудвам се, че този Canon А410 е направил по-добри снимки от Сонито наистина, но може би е повече въпрос на настройки. Като гледам сравнение между двата апарата, твоя би трябвало по-добро качество да дава, но ако така или иначе си решил да инвестираш в добра техника - DSLR е друга категория фотоапарати, качеството разбира се е по-добро, уви и парите са доста повече.
    Точно по-долу има една тема относно избора на такъв апарат, а и прочети във фотофорум-а. За мене няма лош DSLR, за първи апарат си вземи нещо по-евтино, едва ли ще се възползваш от екстрите на по-скъпите модели - както си писал снимаш на автоматичен режим основно. Лично аз бих избрал по-евтин модел - Nikon D3100 / D5000 за около 1100-1200 лева а по-нататък за разликата от 1000 лв спрямо това което си харесал може да си вземеш телеобектив (55-300 / 18-200 или подобен).

    Относно вноса от щатите - моят също е донесен от там (цената е около 30 % надолу от тук), и вече 4 години нямам грижи.

  6. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #5

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    В случая техният фотоапарат е Canon EOS 410 D, а не от А-серията. Затова и се насочихме пък такъв тип фотоапарат.

    Ако колегата казва, че е по-добре да купя тяло от по-нисък клас, а да инвестирам в обективи, аз затова и предложих вариант, в които се продава 550 D плюс обективи 18-55 и 55-250.

    Гледам, че тази комбинация в момента е доста по-евтина в САЩ, отколкото тук в Бг.

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    527
    #6

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    какъвто и апарат да купиш щом снимаш на auto винаги резултата няма да е задоволителен. при DSLR апаратите обектива прави качеството. 18-55 е най ниския клас и не чакай нищо хубаво от него.
    ето и снимки правени при недостатъчна светлина, с Canon PowerShot A480 който няма стабилизация и в момента струва нов около 130 лв.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  8.  
     
  9. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #7

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    До GMIR,

    т.е. колега искаш да кажеш да си взема един Canon PowerShot A480 и да му сложа хубави обективи ли , че с този 18-55 дето е на EOS 550D няма да прави хубави снимки ли . Ако си си направил труда да отвориш линка, който съм публикувал в началото ще видиш, че към kit-a се продава и втори обектив 55-250. Предполагам, че в началото докато се науча да използвам техниката тези 2 обектива плюс тялото ще са ми достатъчни. След това времето ще покаже дали ще имам нужда и от други обективи.
    Все пак става дума да снимам 2 прекрасни дечица и техните приятели, а не СВАТБАРСКИ изцепки и изпълнения, образи, които са си платили една шапка с пари, за да стоят като препарирани пред обектива, за да им станат снимките

    Поздрави,

    p.s. сега съвсем сериозно, помогнете ми какво да избера

  10. Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    553
    #8

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Наскоро си взех Fuji FinePix s1600 ,доволен сам засега (на 2 месеца е все пак), справя се прекрасно с почти всякакви ситуации.И аз снимам предимно деца, най - вече дъщеря ми .Ето малко снимки

    Даваш ли си сметка, че едната ти снимка е 5.5МБ!!!!
    Крис

  11. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #9

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Поздрави на всички отново ,

    чудя се дали да модифицирам малко темата и въпроса си. Наистина имам нужда от вашата помощ. Кажете дали си заслужава да се инвестира такава сума. В началото си мислех, че ще получа много отговори били те положителни и отрицателни. Заслужава ли си да закупя такъв фотоапарат за лични цели?

  12. Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    157
    #10

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Вземи си поиграй с настройките на апарата или ако не разбираш от това се консултирай с някой който е наясно на какво е способен апарата след настройка!!!!Ще си спестиш парите за нов,а и ще можеш да си ползваш добрия апарат!!!!
    На AUTO не очаквай добри снимки-така е при всички.
    Ако искаш мога да постна няколко снимки правени с SAMSUNG S85 който се води любителски 8.2Mpx,и с подходящи настройки снима по добре от много по класни апарати!!!!
    А ако все пак решиш да се сдобиеш с Канона и Сонито ти тръгне към кофата.....както си казал по горе.......да ти дам адрес на който да ми го пратиш

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    41
    #11

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Един DSLR фотоапарат си върви с една раница принадлежности, помисли върху това.
    Така като чета нямаш нужда от такова животно. Ако имаш пари инвестирай във високия клас любителски фотоапарати, пример
    http://www.dpreview.com/previews/nikonp7000/, лично притежавам P6000 имам снимки с моя палавник за сравнение ако искаш мога да ти изпратя... , или http://www.dpreview.com/reviews/CanonG11/.

  14.  
     
  15. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #12

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Колега, това което го предлагаш го имам и в настоящия си апарат SONY H9, в момента съм в Прага и после мога да постна малко снимки направени с моя туземец на Auto. Това, което ми направи впечатление тези дни тук, че всеки втори турист носи на врата си Canon или Nikon. Всички японци са с Канончета я 550Д, я някой по-висок клас 60Д, 50Д, 7Д. Това, което видях е, че повечето американци /разпознават се по акцента/ са с Nikon-и. Та елиминирам някой да ми каже, че съм самохвалко търсеш модните тенденции. Просто тези хора са същите като нас - облечени с дънки, ризка, пуловерче, а по вратовете им висят едни апарати, на които тук в Бг се гледа като реликви или някакви "големи" призвани самохвалковци твърдят че са професионално фотографи. Извинете ама не се сдържах за това последното изречение.
    Свалих снимките на компютъра си и смело твърдя, че това SONY H9, не прави хубави снимки. Няма значение дали е от моста Карлов или замъка в стария град на Прага, а от замъка горе се вижда цяла прага и съм сменил поне 4-5 настройки, включително на пейзаж и пак нищо. Или грешката е в мен или нещо съм притенциозен.
    А по отношение на много аксесоари към фотоапрата, не се плаша. 183 см и около 100 кг мъж, едва ли 2-3 или 5 кг са много.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    41
    #13

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    поздрави от мръсна София!
    избора е твой...
    Постни няколко снимки да видим как живеят братята чехи. Без използване на увеличение, с най-голямо качество в пейзажните и близките снимки.
    Как ми се допи една бира след като прочетох Прага

  17. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #14

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Днес пробвах многократно да кача снимки, но без успех. Явно няма да стане през Wi-fi на хотела. Като се върна в Бг ще се опитам отнво. Също да кажа, че съм ги редуцирал до указания размер кВ.

  18. MrD
    MrD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    22
    #15

    Re:Един лаик си търси добър фотоапарат

    Обещах снимки,

    сега ще кача само една, защото няма време за повече. Утре ще се опитам още. Тогава очаквам вашето градивно мнение и помощ.

    Поздрави
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 4
    Последно: 02-11-14, 21:58
  2. Търси се 32" с добър вграден плеър
    От spiritch във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-12-13, 17:44
  3. Търси се добър млад уеб програмист
    От novato във форум Програмиране
    Отговори: 9
    Последно: 04-05-07, 09:21
  4. Търси се изгубен фотоапарат!
    От Angeleto във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 28-05-06, 19:29
  5. Отговори: 5
    Последно: 27-01-05, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе