Колеги, имам нужда от малко помощ.
На работното ми място има работна станция, която е отдалечена на 30-40 метра от основната мрежа. Формално, свързана е с кабел по въздух.
През два-три месеца, не знам по каква причина, лична може би или поради спецификата на това работно място, някой къса кабела. Няма как това да стане поради "умора" на кабела или поради атмосферни условия тъй като "въздушният" сектор в който е скъсването е не повече от три метра. Останалата част е укрепена, минава и е прикрепена по метална конструкция, в случая ограда.
Въпросът ми е има ли някакъв софтуер, чрез използване на ping или нещо подобно, което да върви постоянно, да разбера точната дата и час на скъсване, на прекъсване на връзката.
Поради спецификата на зоната в която се намира мрежата, това ще ми е достатъчно да установя кой къса кабела и да предприема нужните административни мерки.
Връзката е основна мрежа - суич - суич - отдалечен компютър.
Поздрави, благодаря ви предварително и весел уикенд на всички.
.:: EDIT ::.
Уточнявам, че не е нужна проверка през милисекунди, секунди или нещо от този порядък. През 15 минути да се прави проверка и да записва състоянието ми е повече от достатъчно.