Здравейте.
Искам да свържа настолното си PC с лаптопа, но удрям на камък.
Имам съмнения че проблема ми е в рутера, тъй като е доста стар (LinkSys WRT54GS)
Настолната конфигурация е с Windows 10 Home, рутера е свързан с него, посредством кабел.
Лаптопа е с Windows 7 profesional свързан с рутера посредством вградената WiFi карта.
Двата компютъра работят чудесно с рутера, никакви проблеми през годините, а за забиване от страна на рутера да не говорим (това е една от причинита да не го сменям)
Скоро реших да ги свържа двата компютъра за да не обикалям с флашка от едната стая в друга....
Реших да създам домашна мрежа от Настолния компютър който е с Windows 10, но ми излиза съобщение че "Windows не може да създаде домашна мрежа на този компютър...."
Мъчих се не се получи и реших да създам домашна мрежа от лаптопа който е с Windows 7, стана от първия път, записах си паролата която ми изкара, шернах си желаните папки и отидох на настолното PC.
Там се намериха, но когато реших да се присъединя към създадената вече домажна мрежа, отново не искат да се свържат.....
От четенето в интернет е възможно да бъркам някъде, но и четох е е възможно да е от рутера цялата работа.
Нека ако някой може да помогне, да сподели мнение в темата.
Благодаря за вниманието.