Здравейте.
Имам проблем с изграждане на домашна мрежа. Изчетох много неща във форума, пробвах доста софтуери, но не успях да се справя с проблема. А проблема е следния:
Получавам интернет по кабел. Купих си рутер с wireless за да мога да си пускам нет и на лаптопа и на домашния компютър. Рутера има опция за копиране на мак адреса и бях копирал мак адреса на домашния комп. Всичко си вървше много добре докато доставчиците не намериха някакав начин да ме изловят и автоманично ми спират нета, като се опитам да го прекарам през рутера. Купих втора мрежова карта за домашния комп и реших да шерна през него нета - от там в рутера и от там по wireless-а в лаптопа. Обаче нещата не стават. Хардуерно всичко си работи, рутера се вижда и през 2-та компютъра. Пробвах с WinGate, ccproxy, winproxy, winroute lite - и не можаха да подкарам нещата. Когато се опитвам да достигна някакав сайт от лаптопа WinGate ми съобщава IP - то на рутера че търси сайта, обаче - не става. Ако можете дайте съвет как да си настроя рутиращата програма за да бачка с рутера. В самия рутер няма опция да получава интернет през прокси. В това ли е проблема или в нещо друго?