Здрасти,как сте хорица?..Значи ,видях ви форума и се надявам да ми хелпнете щтото съм мноо на зор,начи работата е,4е с един приятел живеем на един етаж в блока,нямаме ЛАН,обаче...той ще си пуска интернет по кабелната...и ще си купи модем пича,така,по принцип зная че не ми трябват ХЪб ове ,суичери и тнт,за ЛАН а ми трябват само 2 ЛАН карти и кабел,на краищата на който да сложа терминатори по 50 ома,значи 1 во,искам да ви питам за ЛАНа прав ли съм ,и 2 ро,което е по кофти,как да направя 2 те РС та така ,че когато моя съсед сподели интернета си с мен, 2мата да може да влизаме едновременно в мрежата но да сме с едно и сьщто Ай Пи,тъй като от кабелната искат да се плаща по отделно за всяко Ай Пи по 30 лв,а таксата ни е 30 лв,т.е няя смисъл ...Работата е мн сериозна,ако ги вържем в ЛАН и им пуснем нет ,стане с едно Ай Пи но ще са 2 МАС адреса,т.е от кабелната казват че се плаща за всяко ИП ,но за МАС адресите..? айде хелп мнооо ви моля...

много благодаря...значи приятеля ми е с Windows millenium edition...обаче може да го навия да си го смени (сигурно няма да стане)значи,ако не те затруднява можеш ли да ми кажеш нещо повече за цените на ЛАН картите 100 М/бит ,и нещо повече за начина на свързване които ти ми каза, РС /РС ,тва кво ще рече ? от едната ЛАН ка кабела отива директно в другата ,т.е от ЛАН ката на едното ПЦ директно в Лан ката на другото ПЦ без терминатори?,а третата ЛАН ка си стои за модема и за кабелната...,така...искам да те питам още сигурен ли си,че от кабелната не ги интересува тва че сме 2 ма на един модем ,