Deco M4 2 pack няма ли да свърши работа? 1Gbit/s и се намира за 150 сребърника и си спестяваш всякакви кабели.
От М5 съм много доволен.
Deco M4 2 pack няма ли да свърши работа? 1Gbit/s и се намира за 150 сребърника и си спестяваш всякакви кабели.
От М5 съм много доволен.
До колкото разбирам най-лесно проблемът би се решил със суич. Понеже не съм запознат с тяхните характеристики бихте ли ми дали мнение какъв да си закупя. Идеята ми е да не бъде скъп, но да има възможността да работи и на 1000 Мбит, както и да не прекалено стар като модел. Спрял съм се на един и ще съм благодарен, ако някой изкаже мнение дали това е добър избор: https://megamag.bg/product/komutator...s-neuprav/2490
Екстра е. Взимай най-евтиния, който намериш, разлика няма да усетиш.
Аз ще предложа нещо алтернативно, щом искаш рутер на Vivacom, ти го искаш най-вероятно (поправи ме ако греша) за по-добър wifi обхват в другата зона... Купи два wifi extender. Сложи един в контаците около мястото, което е с лошо покритие и едно което е покритието е горе-долу добре(може и с едно, но трябва extender-a да има добра връзка за да се вдигне скоростта, спрямо площта на покритието, което искаш да направиш). Те ще предават сигнала едно на друго, до рутера на Vivacom. Малко latency-то ще ти се вдигне, но тези джиджавки са направени, точно за условия като твоето.
Човекът се колебае дали да си купи елементарен суич, ти му предлагаш екстендери, т.е. на порядък по-скъпо решение. Според мен пита за рутер на виваком не защото му трябва нещо безжично, а защото това им подръка, отнякъде му е попаднал.
Както и да е, по-важното е, че да слага екстендер на място, до което има кабел, е извращение.
Давам опции, може да не знае че съществуват други решения. Пък WiFi 6 с малки настройки е добра конкуренция на кабел гигабит.
Extender-a е по-добър вариант, защото едва ли има повече от 200 мегабита интернет, а масовките с АС стандарт поддържат 400 мегабита без ядове.
Можете да се заяждате колкото искате, но за един краен потребител не му трябва повече, пък и няма кабел който да грози. Едва ли има NAS или други устройства, които да искат по-бърз трансфер!
За настройка си има книжки, за 10 Мин ще го сложи и настрои и забрави за проблема.
Ако има нужда от гигабитова връзка има и други алтернативи, но съм скептичен това да е случая!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Имам такъв екстендър който покрива със сигнал останалите ми стаи, но с него скоростта не се повишава, а тя при мен е отчайващо ниска -до 15 Мбит на твърда връзка и под 10 на уай-фай, такива са възможностите на Виваком с АДСЛ свързаност, а оптика при мен няма изградена. Затова държа за втория ми бокс интернета да е по кабел защото иначе насича и дори спира даже за HD каналите понякога.
Смятам, че суич ще ми свърши работа само да не е "орязан" от към възможности и затова търся най-подходящия.
Здравейте! Купих си този суич: https://megamag.bg/product/komutator...s-neuprav/2490.
На него намирам 5 букси за Лан кабел номерирани от 1 до 5 и една за захранване.
Понеже не съм много на ти с тия устройства някой би ли ми казал как конкретно трябва да го свържа така, че от единия Лан кабел да се получат два захранващи и трябва ли някаква пренастройка на самия рутер на Виваком?
Благодаря!
Няма значение кой кабел къде е включен, всички портове са еднакви. Няма нужда и от пренастройка на рутера на Виваком.
Явно трябва някаква настройка защото не могат да работят двете устройства заедно. Когато се включи ТВ бокса на Виваком другия ТВ бокс губи кабелната си връзка и може да работи само с уай-фай. Това обаче обезмисля идеята да се ползва суич. За да заработи другия бокс трябва тотално да изключа този на Виваком и да рестартирам "китаеца".Мъка..
Признавам си, че тук съм се заблудил още от началото на темата. Аз чак сега схващам, че другия приемник не е вивакомски, а нещо съвсем друго. Даже ме изненадваш, че този другият приемник въобще тръгва, според мен не би трябвало да работи. Това без местене на кабела в друг порт на рутера ли става?
Да, то от рутера си излиза един кабел който вкарвам в суича макар, че рутера има 4 изхода идеята ми е да не разстлам два кабела. От суича пускам един Лан кабел за ИПТВ приемник на Виваком и един за един китайски ТВ бокс. Когато е изключен приемника на Виваком от захранване ТВ бокса има кабелен нет, включа ли вивакомския приемник, "китаеца" умира. Това е.
Тази тема сме я обсъждали, не е въпрос само на удължаване на мрежата, доста по-сложно е: Две мрежи по един кабел
Може би нещо са променили, нямам никаква представа защо в твоя случай работи невивакомския тв приемник, така че не мога и да дам идея засега. Ще опитам да намеря информация по въпроса.