Резултати от 1 до 1 от общо 1

Настройки на рутер NOKIA G-2425G-A

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    90
    #1

    Настройки на рутер NOKIA G-2425G-A

    Здравейте,

    може някой от вас да са запознати с проблема ми от темата за Виваком, но понеже достатъчно я омазах, реших да отворя отделна тема за това.
    Рутерът се ползва от 2 седмици, от както преминах на Виваком.
    Проблемът.
    В къщи имам няклоко smart devices (на SonOff и Tuya). Всичките са WiFi, не се използва zigbee gateway. До преди смяната работеха безпроблемно с рутера на А1 (Huawei). От както съм с Nokia-та всички без едно устройство се свързаха и работят. Всички устройства свързвам към 2,4 GHz WiFi мрежа.
    Въпросното устройство, което не тръгва е сензор за врата/прозорец SonOff DW2 (https://sonoff.tech/product/smart-ho...rity/dw2-wifi/).
    Какво се случва.
    Процесът на сдвояване (pair) преминава успешно. Устройството вижда мрежата, приема юзър и парола, запаметява ги, излиза на главния екран на приложението (eWeLink), виждам го към свързаните устройства по МАК адрес в device manager-а на рутера, НО седи в постоянен Offline и мига в последователност, която производителя описва като невъзможност да се свърже със сървъра.
    Други устройства на SonOff заработиха от първия път и продължават да са си изрядни, отделно производителя потвърди, че текущо нямат проблем със сърварите (облаците си). Правих множество промени в настройките на WiFi мрежата, канали, енкрипции, модове, адвах МАК-ове и т.н., но без резултат. По другите настойки за филтрация всичко е изключено и не виждам причина за проблем.

    Интересното е, че когато след Нокия рутера, свързах втори рутер, един стар (10+ годишен) TP Link и го pair-нах с неговата мрежа, всичко тръгна без никакъв проблем. Старият ми рутер има 1/3 от всичките насторйки на Нокиата. Сверявах каквото е налично, всичко кореспондира.
    След всичко което пробвах, моето разбиране е, че проблемът не е в настройките на WiFi мрежата, а нещо друго спира последващата комуникация, но не мога да разбера какво и защо.
    Цялата драма е, че искам да ползвам само 1 ретур в къщи, иначе лесно мога да оставя и втория активен, само за тези устройства, но не ми се ще.

    По-долу прилагам снимки на настройките на рутера. Моля ако има запознати да хвърлят един поглед и да споделят ако виждат нещо нередно касаещо проблема.

    * Ще пусна същата тема и в друг форум за по-голяма аудитория.

    Благодаря.























    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Рутер ТP-LINK tl-wr841n настройки... ?
    От startus във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 22-10-11, 16:30
  2. Blizoo + 2 PC - настройки на рутер?
    От peter_nn във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 18-03-11, 20:21
  3. Свързване към рутер - настройки
    От Usera във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 12-02-10, 22:09
  4. Настройки на рутер за ADSL
    От mmb във форум Мрежи
    Отговори: 12
    Последно: 03-10-07, 14:24
  5. Проблем с настройки на рутер
    От dinkomail във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 04-09-05, 02:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе