Резултати от 1 до 4 от общо 4

IP адрес/настройки на мрежа/ на сеттоп бокс на Виваком

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

IP адрес/настройки на мрежа/ на сеттоп бокс на Виваком

Не съм сигурен дали въпроса е за тук и какъв изобщо е въпроса, затова ще се надявам поне за перспективи и/или предложения.

Искам да свържа един HomeAssistant със сет топ бокса на Виваком. Проблема е, че - по определени причини - сеттопбокса стои преди рутера, а хоумасистанта е зад рутера. Не ми е проблем да взема един USB донгъл и да го забуча на хоумасистанта, но не ми харесва идеята да стои така, оголен, пред света. Целта е, ако може, да си работи машинката, да си взема IP по DHCP-то на оптичния конвертер, така ще се чува с сеттоп бокса, но да изтрия gateway-а.

Питах Перплексити, но предложените отговори се базираха в приемане, че ще имам възможност да слагам настройките статично(от там и заглавието на темата).

Някой има ли идея дали ще може да се случи това?

Мерси!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: IP адрес/настройки на мрежа/ на сеттоп бокс на Виваком

Необходима е информация за топология на мрежата. Медиа конвертора с колко лан порта е? Със суич ли ли е зад конвертора? Конвертора ли играе ролята на DHCP? Дали ще ти разреши още 1 устройство тоя DHCP?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

От оптичния конвертор излиза един порт, после суич, към суича е свързан рутера зад който е хоум асистанта + сеттопбокса. Да, ще даде IP-та конвъртера. Искам Хоум асистента да слуша и от двете страни, но от страната на сеттоп бокса да се свързва само и единствено с сеттопбокса.

- - - - - - - - - -

Ъпдейт. Цялата халабалистика сеттопбокса да е отделен от вътрешната мрежа дойде заради този проблем. Това беше със стария сеттопбокс на Виваком. Според някои мнения в интернет, ЕОН телевизията, с която съм вече, не страда от същия проблем. Сега звъннах на Виваком и не знам колко ме разбраха какъв ми е бил проблема, и каква е разликата със сега, но като - уж - потвърдиха, че ЕОН-а ще работи.

Та, давам пауза на питането, довечера ще разколача мрежата, ще вкарам сеттопбокса вътре и - ако работи вече зад рутера - ще пиша проблема за разрешен.

- - - - - - - - - -

Ъподейт, последен. ЕОН сеттоп бокса работи по друг начин наистина и вече няма проблем да е вътре в мрежата. Благодаря на включилите се и на biroспециално.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Да беше казал, че е ЕОН, то не е сеттопбокс ами си е андроид бокс

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 12
    Последно: 03-01-18, 22:38
  2. Виваком 4G / LTE мрежа
    От kod във форум Технологии
    Отговори: 37
    Последно: 20-05-16, 18:38
  3. настройки за гигабитова мрежа
    От mjechev във форум Мрежи
    Отговори: 26
    Последно: 01-09-13, 23:10
  4. Свързване сеттоп бокс-дом.кино- LCD телевизор
    От felipe във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 28
    Последно: 01-06-10, 17:25
  5. Отговори: 15
    Последно: 17-05-06, 11:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе