Преди около седмица пуснах "цифрова"(чрез скарт) кабелна на LCD -то,картината ми харесва,но естествено възникна проблем със звука.
Наличната схема на усилване ''задаваш звука на тв-то до половината и усилваш/намаляш от дистанционното на сеттоп бокса" не ми хареса и затова днес купих една 2.1 системка ,която свързах директно към изходите на приемника.
Разбира се звука вече ми хареса(има си бас,стереото се усеща много добре),контрола на силата на звука вече е само от дистанционното на бокса,но....има съвсем малко разминаване м/у звука и картината,което се усеща най-вече при говор и картина на български,знам,че високите класове усилватели имат система за корекция,но наличната системка няма такова нещо.
Как мога да реша този проблем и изобщо как сте го решили вие?
Само да спомена,че пробвах да вържа аудио системката към изходите на телевизора,но резултата не е задоволителен,проблема с разминаването го няма,но звука се променя коренно става глух и стереото хич го няма.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

.
.
						 ,много ми е любопитно на оптичния цифров аудио изход дали ще има такова,ама за да пробвам трябва да купя домашно кино с такъв вход...баси като чета темата имам чувство,че само аз,данри и лош данчо ползваме цифрова кабелна,домашно кино и LCD ТV заедно.Ta ако има някой друг такъв с подобни на моите проблеми или без такива, нека пише две думи,клавиатурата не се търка от това
,много ми е любопитно на оптичния цифров аудио изход дали ще има такова,ама за да пробвам трябва да купя домашно кино с такъв вход...баси като чета темата имам чувство,че само аз,данри и лош данчо ползваме цифрова кабелна,домашно кино и LCD ТV заедно.Ta ако има някой друг такъв с подобни на моите проблеми или без такива, нека пише две думи,клавиатурата не се търка от това  ,значи за да стане работата на STB не му трябва SPDIF,а HDMI изход...супер значи ми трябва и нов STB с HDMI
,значи за да стане работата на STB не му трябва SPDIF,а HDMI изход...супер значи ми трябва и нов STB с HDMI  .Доколкото разбирам S/PDIF вход май имат само Сони и Филипс телевизори и извода поне за мен е, че притежателите на други марки TV LCD няма смисъл да закупуват домашно кино за цифровата си кабелна, освен ако STB-то им не е с HDMI интерфейс.При всички останали случаи т.е. използване на аналоговото аудио или на STB или на ТВ ще имат разминаване м/у звук и картина,освен ако ТВ-то не е плазма(без лаг).Радвам се,че установих това след минимална инвестиция,а не след закупуването на някое скъпо дом.кино
.Доколкото разбирам S/PDIF вход май имат само Сони и Филипс телевизори и извода поне за мен е, че притежателите на други марки TV LCD няма смисъл да закупуват домашно кино за цифровата си кабелна, освен ако STB-то им не е с HDMI интерфейс.При всички останали случаи т.е. използване на аналоговото аудио или на STB или на ТВ ще имат разминаване м/у звук и картина,освен ако ТВ-то не е плазма(без лаг).Радвам се,че установих това след минимална инвестиция,а не след закупуването на някое скъпо дом.кино  Първоначално публикувано от felipe
 Първоначално публикувано от felipe