Здравейте. СПешно се нуждая от съвет за Wireless. Трябват ми устройства, които могат да ми гарантират 10 MBit-a на макс. 5 км разстояние. Смятам да ползвам 24 dB антени и Cisco Aironet 350 / 1200 АП-та. Мерси предварително!
Здравейте. СПешно се нуждая от съвет за Wireless. Трябват ми устройства, които могат да ми гарантират 10 MBit-a на макс. 5 км разстояние. Смятам да ползвам 24 dB антени и Cisco Aironet 350 / 1200 АП-та. Мерси предварително!
hi,...
Ами аз ползвам DLINK 900AP+, мисля че ще ти свърши работа,
а сега излезе и G серия /54-108Мб/ .
При мен имам 10-11 Мб.
А относно CISCO нямам нищо против, но предполагам че цената ще е най-малко двойна от тази на DLINK, а производителността същата.
Тези АП-та имат ли навика да увисват? Също трябва да бъдат монтирани на покриви (метални кутии, кутията заземена, а АП-то с няколко гръмозащити) За кутиите да знаеш от къде могат да се намерят качествени, със заключване?
Ako iskash garantirani 10Mbit,triabva da polzwash W-Lan ili Proxima !
Te davat garantirano istinski 10Mbit/Full duplex
No za syjalenie struvat nad 1000USD/broikata
Vsichki ostanali koito obiknoveno struvat mejdu 100-500 USD,dori i spored proizvoditelia davat maksimum 5Mbit,zashtoto ostanalite 5Mbit otivat za slujebni paketi
Hubavi kutii ima vav VEOS na sravnitelno dobri ceni
Kolkoto do 54G ustroistvata,az lichno testvah edni takiva na Linksys.
Okazaha se pylen bokluk.Edvam dignaha 2Mbit s 24dB Anteni na 1km.
Със 900AP+ на DLINK ти гарантирам 10 Мб/с.
Колкото до увисването - 2-3 пъти ми се е случвало да забие АП-то,
но после го захраних от UPS и не съм имал проблеми.
Доволен съм, а като се има предвид и цената от 90 $/+ддс/,
няма какво повече да се иска.
chaikowsky от къде казваш могат да се купят тезьи кутии и читави ли са ? 10х
Става въпрос за сф нали ?Аз не че сам от там но питам.
@BAD_BOBIK
Tezi kutii gi davat vyv VEOS,metalni sa ,orebreni(toest s po-dobro ohlajdane) i hidroizolirani-24USD
Firmata se namira na edna priaka na "Vasil Levski",mislia che se kazvashe ul."Rositca"
P.S. Ne rabotia za tazi firma(ako ima niakakvi samnenia),prosto sam ostanal dovolen!
@relsys
Izviniavai,ne iskam da sporia s teb ,vse pak vseki ima niakakyv opit ,no jivo me interesuva pri kakvi uslovia(anteni,razstoianie,tip i dyljina na kabela ot antenata ) uspia da postignesh tezi 10Mbit s D-Link,zashtoto i az go testvah i biah silno razocharovan!
Predvaritelno blagodaria
Явно ще ползваме Cisco AiroNet 1200 / Aironet 350 в зависимост от цените им. Ако вземем 1200 мога да ползвам двата канала (2,4 и 5 GHz), които пише, че могат да работят успоредно. Ако става въпрос за АП-та над 500$... Ми тогава ще събера още 600 лв и направо ще пусна оптика![]()
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте. СПешно се нуждая от съвет за Wireless. Трябват ми устройства, които могат да ми гарантират 10 MBit-a на макс. 5 км разстояние. Смятам да ползвам 24 dB антени и Cisco Aironet 350 / 1200 АП-та. Мерси предварително!
<div align="right">оргинално мнение на universe</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
В София ли?
Забрави. невъзможно е.
Мойто мнение е че за 10Мбит е по добре да пуснеш оптика няма евтино устройство което може да ти ги гарантира още повече говорим за софия където ефира е силно зашумен. С Цунами на 5.8Г
можеш да си пуснеш такъв лик но комплекта с антените излиза над 2к $.
Дотук добре, сега ми изникнаха 2 въпроса:
1) Колко е максималната скорост, която мислите, че може да се постигне с тези Cisco АП-та и
2) Няма ли някакъв начин да се махне скапаната месечна такса от 300 лв или поне да се намалиДано има възможност.
1) 1-2 МБ. много зависи. С вазелин и 5 [:D]
2) Няма. И не е 300 а 360 със ДДС-то. И мвждудругото ще я дигат по някое време (май)
@ alexandro. Има и малко по-ефтини варианти освен цунамитата. Проблема е да не реши някой да се заяжда с тебе. И***те от КРС пуснаха нова наредба за честотния план, и стана едно мазало.... 5.7 е свободна честота 5.8 не е. А да и честито на 2.4 вече свободно може да се излъчва до 1 ват (е те тфа само тука го има...)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте. СПешно се нуждая от съвет за Wireless. Трябват ми устройства, които могат да ми гарантират 10 MBit-a на макс. 5 км разстояние. Смятам да ползвам 24 dB антени и Cisco Aironet 350 / 1200 АП-та. Мерси предварително!
<div align="right">оргинално мнение на universe</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Значи единствено от изброените у-ва само CISCO си заслуажава парите,но да ти кажа, Linksys,D-link,SMC всичко опитах и по готино и сигурно от кабела си няма,бавноа трудно и мачително но става,отколкото постоянно да разпада,да копуваш все по повече Дицибели и ватове,се изчерпвати, а после какво???? После на 5Ghz, но най -доброто от евфтините е SMC 11MB WAP става връзва се дори с LinkSYS,а LinkSYS само 11 МБ си визмаш ако искаш да имаш връзка въобще!) Сега ги купиха CISCO а да ти кажа че намирам достапромени дори в сигнала,но не се набутваийте с WET54G освен ако не сте си намерили усилвател за да метнете на 500 метра,!!!!ДА!!!правилно сам написал!
П.С>За метални кутии има колко искаш!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Къде казваш има кутии BBBmAN ???
<div align="right">оргинално мнение на BAD_BOBIK</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
AMi moga da pratq snimki na tezi koito pozlwam, prefekni sa poneje minaha na test -20 C i +40 C i wqtyr i dydj w Blakana kadeto za posledno gi widqh esenta i na prolet stoto nema kacwane do tam,ste wi lsoja pic-s iste se opitam da te orientiram za proizwoditel,ima BG i Italy razbirase poskypi sa! dwoino,a nqkoi da mi kaje kak da naprawq GSM da restartira uw-o naprimer AP,cuwal sam ce DigSYS i Netera go prawili s MObifoni ama kak stawa??)